Vesti
Politika

Narodna stranka: Dok Vučić pravi performanse, Kurti zauzima sever Kosova

Predsednik Pokrajinskog odbora Narodne stranke za KiM Žarko Ristić kazao je da kosovski premijer Aljbin Kurti "zauzima" sever Kosova, dok predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Beogradu pravi "performans".
Narodna stranka: Dok Vučić pravi performanse, Kurti zauzima sever Kosova
Predstavnici Narodne stranke (Foto Kim arhiva)

"Od imenovanja albanskih gradonačelnika u srpskom Leposaviću, srpskom Zvečanu, i srpskom Zubinom Potoku, preko vojnih NATO vežbi sa ROSU, nije prošlo mnogo vremena do sirena za uzbunu", rekao je Ristić, a saopštila Narodna stranka.

On je naveo da su u Beogradu "sendviči i razglas kao za rok koncert", a da su za to vreme sirene za uzbunu na Kosovu.

Aleksić: Dok Vučić organizuje miting, Albanci preuzimaju opštine na severu

Šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić u Skupštini Srbije upozorio je da dok predsednik Aleksandar Vučić "organizuje kontramiting u Beogradu", Albanci preuzimaju opštine sa srpskom većinom na severu Kosova.

On je ocenio da je do toga došlo jer je većina Srba sa severa Kosova „po naredbi morala da dođe na skup Srpske napredne stranke“ u Beogradu, saopštila je Narodna stranka.

Aleksić je naveo da Vučić „dovlači“ Srbe sa severa Kosova „Kurtijevim autobusima“.

„Očigledno je da se Vučić dogovorio sa Kurtijem i da je sve do sada radio u dogovoru s njim kako bi Srbe na Kosovu i Metohiji i teritoriju Srbije predao Albancima“, rekao je on.

Naveo je da je „tužno kakav čovek danas vodi Srbiju“.

„Istorija će Vučiću zapamtiti izdaju Srba na Kosovu i Metohiji, uništavanje Srbije, nasilje, agresiju, kriminal, pljačku, nemoral, podele i mržnju koje je koristio kao sredstva opstanka na vlasti“, rekao je on.

U Beogradu se danas održava miting „Srbija nade“ koji organizuje SNS, a u koji organizovano dolaze građani iz svih delova Srbije.Ostale vesti

„Kurti nema pravo da iznosi u javnost imena osumnjičenih za nemire“
Poznavaoci političkih i bezbednosnih pitanja na Kosovu ocenili su da premijer Aljbin Kurti nema pravo da se meša u poslove pravosudnog sistema, a još manje da iznosi u javnost imena osoba osumnjičenih za nerede na severu Kosova poslednjih dana.
  • 10.06.2023
Kosovska vlada o Raminom nacrtu statuta za ZSO
Kosovska vlada se izjasnila povodom nacrta statuta koji je predložio premijer Albanije, Edi Rama. Prema navodima izvršne vlasti, Kosovu je potrebna podrška, ali ne i posrednici.
  • 10.06.2023
"Na terenu ne postoji volja za izlazak na izbore u četiri opštine na severu Kosova, kaže glavna i odgovorna urednica portala KoSSev Tatjana Lazarević. "Ipak to ne znači da Vučić ne može da ih ubedi. Ali, mislim i da je Vučić svestan toga da će mnogo više izgubiti ako bi u ovom trenutku takve zahteve izneo pred Srbe", kazala je Lazarevićeva u novom izdanju emisije "Dogovor!?" Radija Kim. Politički analitičar Fadilj Ljepaja kaže da je pitanje da li će Srbi izaći na izbore, dok Miodrag Milićević iz Aktiva smatra da su izbori samo polurešenje.
  • 10.06.2023
Bisljimi: Ne možemo da žrtvujemo suverenitet da bi Srbija napustila rusku orbitu
Zamenik kosovskog premijera Besnik Bisljimi je izjavio da Vlada Kosova ne može da "žrtvuje svoj suverenitet zarad međunarodnih interesa da Srbija napusti rusku orbitu".
  • 10.06.2023
Haradinaj: Poslednji trenutak da Kurti pređe na pravu stranu

Kosovo prolazi kroz teške trenutke, zbog tvrdoglavosti premijera i neodlučnosti predsednice, saopštio je lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj.

  • 10.06.2023
Završen još jedan protest ’’Srbija protiv nasilja’’
Učesnici šestog protesta "Srbija protiv nasilja" večeras su nešto posle 21.30 počeli da se razilaze sa raskrsnice ispred zgrade Vlade Srbije.
  • 09.06.2023