Vesti
Politika

Narednih dana finalizacija sporazuma nove koalicije

Lideri DPK Hašim Tači i DSK Isa Mustafa saopštili su, posle sinoćnjeg sastanka u Prištini, da će dve stranke narednih dana intenzivirati rad na formulisanju koalicionog sporazuma, programu buduće vlade i odrediti datum održavanja konstitutivne sednice parlamenta.
Narednih dana finalizacija sporazuma nove koalicije
Mustafa i Tači (Foto rtvbn.com)

U zajedničkoj izjavi Tači i Mustafa su naveli da je na sastanku razgovarano o budućim koracima u formulisanju koalicionog sporazuma između dve partije.

Finalizacija sporazuma o koaliciji između DPK i DSK biće realizovana narednih dana. Tokom naredne nedelje biće određen datum nastavka sednice skupštine kako bi bili izabrani organi skupštine i vlada Kosova, kaže se u zajedničkoj izjavi Tačija i Mustafe.

U saopštenju se navodi da su lideri dve stranke kao koalicioni partneri izrazili spremnost da se intenzivno angažuju kako bi građani Kosova dobili kredibilne institucije, sposobne da unaprede agendu ekonomskog razvoja, vladavine prava, borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije i procesa evro-atlanskih integracija.Ostale vesti

Mustafa: Vlada Aljbina Kurtija je vlada nasilja
Bivši kosovski premijer Isa Mustafa smatra da je vlada Ajbina Kurtija "vlada nasilja i da se po nasilju ne razlikuje mnogo od Rusa, koji su zapalili Ukrajinu, dok je ona zapalila institucije Kosova".
  • 09.08.2022
EU: Kasni se sa sprovođenjem energetskih sporazuma Kosova i Srbije
Evropska unija je konstatovala da se kasni sa realizacijom Mape puta za implementaciju energetskih sporazuma, koje su Kosovo i Srbija postigli u okviru Briselskog dijaloga, napominjući da se radi o "tehničkim razlozima".
  • 09.08.2022
Kurti sa Kvintom o severu, energetici, dijalogu
Kosovski premijer Aljbin Kurti sastao se sa ambasadorima zemalja Kvinte u Prištini. Na sastanku je govoreno o energetici, opštinama na severu, političkim događajima na Kosovu i u regionu, te bezbednosnoj situaciji.
  • 09.08.2022
MUP Kosova: Preregistracija na RKS tablice samo uz kosovsku ličnu kartu
Kosovsko ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je odgovore na, kako navode, najčešće postavljanja pitanja građana o registraciji vozila sa srpskim tablicama gradova na Kosovu na RKS, te pozvalo sve da registruju vozila od 1. septembra do 31. oktobra ove godine.
  • 09.08.2022
Rukići: Izjave o mogućem ratu na Kosovu utiču i na strane investitore
Bivši predsednik Privredne komore Kosova (PKK) Berat Rukići ocenio je da širenje mišljenja u globalnim medijima da može doći do rata na Kosovu utiče negativno na strane investitore.
  • 09.08.2022
Kurti sa Kajarijem: Pozvao na slanje jasnih poruka o „delovanju kriminalnih struktura na severu“

Kosovski premijer, Aljbin Kurti i komandant KFOR-a, general-major Ferenc Kajari, sastali su se u prostorijama kosovske vlade. Bliska saradnja kosovskih institucija i NATO misije na Kosovu bila je glavna tema sastanka.

  • 09.08.2022