Vesti
Politika

Napredak u pregovorima, moguć dogovor o koalilciji

Postoji pozitivan napredak u pregovorima Samoopredeljenja i Demokratskog saveza Kosova (DSK), pa se očekuje da danas bude postignut sporazum o koaliciji.
Napredak u pregovorima, moguć dogovor o koalilciji
Kurti i Mustafa (Foto Anadolija)

Gazeta Ekspres piše da pobedničke partije na izborima nikada nisu bile bliže formiranju vladajuće koalicije. Dve partije pokušavaju da reše spor oko pozicije predsednika Skupštine Kosova koja je dodeljena Glauku Konjufci.

List piše da će stranke Aljbina Kurtija i Ise Mustafe verovatno napraviti vladu u ponedeljak 3. februara, za kada je zakazana sednica Skupštine Kosova na kojoj bi trebalo da se glasa o novoj kosovskoj vladi.

Predsedništvo Skupštine Kosova usvojilo je zahtev za sednicu, koji je podneo lider Samoopredjeljenja Aljbin Kurti, mandatar za formiranje vladinog kabineta.Ostale vesti

Tači tužio Bahtirija
Predsednik Kosova, Hašim Tači, podneo je kosovskom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Južne Mitrovice Agima Bahtirija zbog, kako je naveo, direktnih pretnji predsedniku Кosova.
  • 06.04.2020
Lajčak počinje konsultacije o dijalogu BG i PR
Miroslav Lajčak ove nedelje počinje sa konsultacijama fokusiranim na dijalog Beograda i Prištine, izjavio je u Briselu portparol Evropske službe za spoljne poslove Peter Stano.
  • 06.04.2020
U telefonskom razgovoru sa šefom UNMIK-a na Kosovu Zahirom Taninom, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je kazao da je zabrinut zbog širenja virusa Kovid-19 na Kosovu.
  • 06.04.2020
Đurić: Pozitivni na virus idu u izolacione centre
Svako lice koje bude pozitivno na virus Kovid 19, bez obzira na kliničku sliku, ne može biti u kućnoj izolaciji, već mora biti smešteno u Studentski dom u Кosovskoj Mitrovici, КBC Priština u Gračanici ili u Zdravstvenom centru Gnjilane u Pasjanu, saopštio je večeras direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.
  • 05.04.2020
Kurti: Tači hoće sukob na severu radi podele Kosova
Kosovski premijer u ostavci Aljbin Kurti izjavio je da "na Kosovu postoje političari koji žele sukob na severu kako bi vratili ideju teritorijalne razmene sa Srbijom".
  • 05.04.2020
Lajčak: Radiću na dijalogu Beograda i Prištine
Miroslav Lajčak je povodom imenovanja na dužnost Specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine poručio da očekuje saradnju sa predstavncima Srbije, Prištine, EU, ali i SAD.
  • 03.04.2020