Vesti
Politika

„Napad na Maziće klasičan primer zastrašivanja“

Ministri u Vladi Kosova Dalibor Jevtić i Ljubomir Marić osudili su najnoviji napad na povratničku porodicu Mazić u Klini. Oni su danas od direktora Regionalne policije Peć zatražili objašnjenje o tome šta je urađeno od poslednjeg napada na i kakve informacije imaju o poslednjem kamenovanju.

„Napad na Maziće klasičan primer zastrašivanja“
Dalibor Jevtić i Ljubomir Marić (Foto Kim)

Iz policije su, kako kaže Jevtić, dobili informacije da rade sve u zaštiti građana, pa tako i porodice Mazić.

„Međutim, ono što mene zabrinjava kada je reč o napadima na porodicu Mazić je činjenica da se ovde radi o klasičnom primeru zastrašivanja jedne povratničke porodice i samim tim se šalje poruka svima da još uvek postoje ljudi koji za svoje komšije ne žele pripadnike drugih naroda, a u ovom slučaju pripadnike srpskog naroda“, kazao je Jevtić.

Ministar administracije i lokalne samouprave Ljubomir Marić ne sumnja u to da će policija na pravi način obaviti istragu i pronaći počinioce ovog napada. On, međutim, ne veruje u rad pravosudnog sistema.

„Ono što me brine je Tužilaštvo i sudstvo. Negde je problem, i neka oni odgovore na taj problem da ne bude da se mi mešamo u nezavisnost sudstva. Neka odgovore šta je problem. Jednostavno počinioci izađu, budu ili ne budu u pritvoru, i naravno da se to ponavlja. Dok se taj krug ne zatvori, dok počinioci ne budu adekvatno kažnjeni, naravno da će se to ponavljati“, kaže Marić.Ostale vesti

Završena sednica Saveta za nacionalnu bezbednost u Srbiji
U palati "Srbija" završeno je zasedanje Saveta za nacionalnu bezbednost kojim je predsedavao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • 06.03.2021
Valjdet Sadiku imenovan za privremenog otpravnika poslova ambasade Kosova u SAD
Ambasador Valjdet Sadiku imenovan je za otpravnika poslova u ambasadi Kosova u Vašingtonu, saopštilo je kosovsko Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore (MIPD).
  • 06.03.2021
Palmer: Nije pritisak, ali
SAD neće pritiskati, već ohrabruju Beograd i Prištinu da postignu sporazum o normalizaciji, kaže specijalni izaslanik za Zapadni Balkan Metju Palmer.
  • 06.03.2021
EP 25. marta o Zapadnom Balkanu
Debata o izveštajima o napretku četiri balkanske države ka EU biće održana na mini-plenarnoj sednici Evropskog parlamenta 25. marta, saopšteno je u Briselu.
  • 06.03.2021
Osmani: KBS sledeće nedelje u prvu mirovnu misiju
Očekuje se da će pripadnici Kosovskih bezbednosnih snaga otputovati u prvu mirovnu misiju na svetu, koja će se izvoditi zajedno sa američkom vojskom, najavila je vršilac dužnosti predsednika Kosova Vjosa Osmani tokom obeležavanja godišnjice Epopeje OVK.
  • 05.03.2021
Optužnice protiv 14 budućih kosovskih poslanika, najviše iz Samoopredeljenja
Poslanička mesta u kosovskoj skupštini zauzele su i osobe koje se suočavaju sa pravosudnim procesom. Naime, podignuta je optužnica protiv 14 budućih poslanika, javlja Koha.
  • 05.03.2021