Vesti
Politika

Nalepnice za tablice od danas i u Mitrovici

Stikeri za srpske tablice koji se primenjuju prema novom sporazumu između Beograda i Prištine konačno su stigli i u Kosovsku Mitrovicu.
Nalepnice za tablice od danas i u Mitrovici
Ilustracija (Foto KoSSev)

Građani će ove stikere od danas u 11 sati, moći da preuzimaju u stanici Kosovske policije u severnom delu Mitrovice, potvrdio je za KoSSev portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.

Za preuzimanje stikera potrebno je poneti ličnu kartu i saobraćajnu dozvolu.

„Zbog tehničkih problema u Opštini Severna Mitrovica, građani su stikere do sada preuzimali u Centru za registraciju vozila u Zvečanu“, navodi Radović.

Podsetimo, krajnji rok za preuzimanje nalepnica za srpske tablice za automobile koji se već nalaze na teritoriji Kosova je sutra, petak, 8. oktobar, potvrdilo je ovog vikenda za RSE kosovsko ministarstvo unutrašnjih poslova.

Opština Severna Mitrovica, u kojoj se nalazi Centar za registraciju vozila, već više od nedelju dana obustavila je rad sa strankama, a zbog četiri službenika koji su pozitivni na kovid-19.

Zbog toga su građani Kosovske Mitrovice za stikere do sada odlazili u Centar za registraciju vozila u Zvečanu ili na neki od prelaza.Ostale vesti

Brnabić: Najvažnije da Priština krene u osnivanje ZSO
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je medijima u Parizu da se o novim predlozima za Kosovo ne može govoriti dok se ne primene već postignuti dogovori, Briselski sporazum i formiranje Zajednica srpskih opština (ZSO), demantujući predsednika Nemačke Franka-Valtera Štajnmajera o prihvatanju francusko-nemačkog predloga.
  • 30.11.2022
CIK prihvatio kandidaturu Arsenijevića
Centralna izborna komisija Kosova (CIK) prihvatila je kandidaturu Aleksandra Arsenijevića iz Građanske inicijative Srpski opstanak za gradonačelnika Severne Mitrovice.
  • 29.11.2022
Rok za prijavu političkih subjekata za izbore SO Zvečan i Leposavić do 2. decembra

Centralna izborna komisija (CIК) saopštila je da je rok za podnošenje prijava za potvrđivanje političkih subjekata i kandidata za učešće na prevremenim izborima za skupštine opština Zvečan i Leposavić počeo 26. novembra i trajaće do 2. decembra.

  • 29.11.2022
Kurti: Srbija želi da izdvoji jedan sporazum, a preostala 32 ignoriše
Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je da je spreman da razgovara o zajednici srpskih opština i pravima Srba na Kosovu, ali ne kao o preduslovu za dijalog, nego kao delu razgovora o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine na bazi predloga Nemačke i Francuske.
  • 29.11.2022
Tribina: Politika prema Kosovu rezultiraće nestankom Srba

Albanci za srpsku politiku ne postoje, oni nisu priznati kao politički subjekat i kao takvi ne mogu biti sagovornik, ocenili su sinoć u Beogradu učesnici tribine "Da li je moguće misliti na priznanje Kosova ako si Srbin".

  • 29.11.2022
Vučić: Ako je za Kurtija završeno pitanje statusa Kosova, i za mene je
Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio je da povodom nastavka pregovora sa Prištinom "nema previše nade, već ima strah od budućih događaja".
  • 28.11.2022