Vesti
Politika

Nalepnice za tablice od danas i u Mitrovici

Stikeri za srpske tablice koji se primenjuju prema novom sporazumu između Beograda i Prištine konačno su stigli i u Kosovsku Mitrovicu.
Nalepnice za tablice od danas i u Mitrovici
Ilustracija (Foto KoSSev)

Građani će ove stikere od danas u 11 sati, moći da preuzimaju u stanici Kosovske policije u severnom delu Mitrovice, potvrdio je za KoSSev portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.

Za preuzimanje stikera potrebno je poneti ličnu kartu i saobraćajnu dozvolu.

„Zbog tehničkih problema u Opštini Severna Mitrovica, građani su stikere do sada preuzimali u Centru za registraciju vozila u Zvečanu“, navodi Radović.

Podsetimo, krajnji rok za preuzimanje nalepnica za srpske tablice za automobile koji se već nalaze na teritoriji Kosova je sutra, petak, 8. oktobar, potvrdilo je ovog vikenda za RSE kosovsko ministarstvo unutrašnjih poslova.

Opština Severna Mitrovica, u kojoj se nalazi Centar za registraciju vozila, već više od nedelju dana obustavila je rad sa strankama, a zbog četiri službenika koji su pozitivni na kovid-19.

Zbog toga su građani Kosovske Mitrovice za stikere do sada odlazili u Centar za registraciju vozila u Zvečanu ili na neki od prelaza.Ostale vesti

Priština ojačava pograničnu policiju
Kosovsko ministarstvo unutrašnjih poslova kupilo je naoružanje u vrednosti od 1.300.000 evra, oružje dugih cevi za graničnu policiju u vrednosti od 350.000 hiljada evra, kao i oklopna vozila, vodene topove i blindirane limuzine u vrednosti od 7.13 miliona evra.
  • 14.08.2022
Debata o Kosovu u Skupštini, politička nužnost u ovom trenutku
Poslednje tenzije na Kosovu i Metohiji, nastavak pregovaračkog procesa Beograda i Prištine u Briselu, skepsa da će taj susret doneti bilo kakav povoljan rezultat, nameće pitanje - gde je sada Beograd u tom pregovaračkom procesu, šta dalje, pa i potrebu da se o tome razgovara u Skupštini Srbije.
  • 14.08.2022
Ristić: Sve manje prava za Srbe, sve više državnosti Kosova
„Svakoga dana je sve manje prava za Srbe na Kosovu i Metohiji, a sve više elemenata državnosti takozvane Republike Kosovo. Mi želimo da sprečimo da se tragedija pregovora nastavi. Srbi nisu dobili ništa, a sve što je albanska strana postavila kao uslov, to je i dobila“, kaže za RTV Kim Žarko Ristić iz Narodne stranke.
  • 13.08.2022
Hil: Ne bih poredio 1999. i 2022. godinu
Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil izjavio je da u pogledu odnosa Beograda i Prištine ima više razloga za optimizam, nego za pesimizam, ali da obe strane moraju malo da obuzdaju svoju retoriku, jer teške reči ne mogu da pomognu.
  • 12.08.2022
Kurti: Kosovo spremno za međusobno priznanje sa Srbijom
Premijer Kosova Aljbin Kurti je, komentarišući očekivanja od predsojećeg sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Briselu 18. avgusta, rekao da bi tema dijaloga trebalo da bude pravno obavezujući sporazum o normalizaciji odnosa, uz uzajamno priznanje. 
  • 12.08.2022
Stoltenberg odvojeno sa Vučićem i Kurtijem 17. avgusta u Briselu
Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg sastaće se 17. avgusta u Briselu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem.
  • 12.08.2022