Nakon sastanka Palmera i Tačija bez izjava za medije

Specijalni predstavnik SAD-a za zapadni Balkan i zamenik državnog sekretara Metju Palmer boravi danas na Kosovu. Odvojeno se sastao sa predsednikom Kosova, predstavnicima Demokratskog saveza Kosova i američkim ambasadorom u Prištini.

Podeli ovaj članak sa:
  • Metju Palmer i Hašim Tači (Foto Kim)

Iako je bilo veliko interesovanje medija za susret američkog državnog sekretara Metjua Palmera i kosovskog predsednika Hašima Tačija, novinarima nije bilo omogućeno snimanje njihovih izjava.

Nakon snimanja Palmerovog dolaska i nekoliko minuta sastanka, mediji su morali da napuste salu.

Na sastanku Tačija i Palmera su bili i savetnici kosovskog predsednika i američki ambasador na Kosovu Filip Kosnet sa kojim je sekretar nešto ranije danas imao sastanak.

O rezultatima tog sastanka ukratko je javnost putem Tvitera obavestio ambasador SAD na Kosovu, Filip Kosnet.

“Počastvovan sam što u gradu boravi specijalni predstavnik za Zapadni Balkan Metju Palmer sa kojim sam razgovarao o izgradnji bolje i uspešnije budućnosti Kosova”, napisao je kratko Kosnet.

Palmer je danas razgovarao i sa predstavnicima Demokratskog saveza Kosova Vljosom Osmani i Isom Mustafom.

„Tokom ovog veoma produktivnog sastanka razgovarano je o pitanjima koja DSK vidi kao prioritet za buduće institucije koja se odnose na unutrašnju agendu i spoljnu politiku Republike Kosovo, kao što su vladavina zakona, ekonomski razvoj i dijalogu Kosova i Srbije“, navodi se u saopštenju.

Mustafa je zahvalio Palmeru na vrlo aktivnom angažovanju i podršci Sjedinjenih Država, kao i na njegovom ličnom opredeljenju da podrži Kosovo u svim prioritetima i izazovima koji predstoje.

Palmer je na ovom sastanku govorio o tome kako Kosovo može otvoriti put miru sveobuhvatnim sporazumom sa Srbijom.

Od 15 sati Metju Palmer će održati skup sa kosovskim studentima u Narodnoj biblioteci u Prištini.

 

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane