Vesti
Politika

Najavljena isplata duple socijalne pomoći na Kosovu

Kosovski ministar finansija, rada i transfera, Hekuran Murati, saopštio je da će danas biti isplaćena dupla socijalna pomoć u sklopu nedavno usvojenog paketa kosovske vlade.
Najavljena isplata duple socijalne pomoći na Kosovu
Ilustracija (Foto iStock)

„Danas će, u okviru paketa podrške, oko 26.000 porodica koje su u šemi socijalne pomoći, dobiti duplo veći iznos“, poručio je Murati.

On je podsetio da je 15. aprila u sklopu istog paketa isplaćeno dodatnih 100 evra za oko 280.000 penzionera na Kosovu.

Podsetimo, kosovski premijer, Aljbin Kurti, najavio je nedavno novi paket pomoći građanima, koji će biti od koristi penzionerima, socijalno ugroženima, studentima, kao i radnicima privatnog i javnog sektora.

Tada je kazao da će za april mesec biti udvostručena socijalna pomoć, a da će osim penzionera, po 100 evra dobiti i radnici u privatnom, javnom sektoru i studenti.

Kosovska vlada već je izvršila uplatu od 100 evra za penzionere na Kosovu.

Krajem februara ujedno je otvoren konkurs za apliciranja za novčanu pomoć od 100 evra za radnike u privatnom sektoru na Kosovu koji primaju platu do 1.000 evra.Ostale vesti

Otvorene granice između Kosova i Albanije vikendom tokom letnje sezone
Danas je počela primena sporazuma između Kosova i Albanije koji je dogovoren na poslednjem sastanku dve vlade, a odnosi se na potpuno otvaranje granice u vreme vikenda tokom letnje sezone.
  • 25.06.2022
Fejzulahu: ’’Elektrosever’’ nema pravo da nudi cene koje su ispod tržišnih
Predsednik odbora Regulatorne kancelarije za energetiku, Imer Fejzulahu, rekao je da kompanija "Elektrosever" nema pravo da svojim potrošačima nudi struju po cenama koje su ispod tržišnih, te da ukoliko do toga dođe - pomenutoj firmi može biti oduzeta dozvola za rad.
  • 25.06.2022
Vučić: Situacija sve komplikovanija
Srbija nastavlja evropski put, iako mnogo toga treba uraditi do decembra, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je istakao da je Evropa u ratu sa Rusijom i da "Balkan suštinski nije bio tema" u četvrtak u Briselu.
  • 25.06.2022
Kurti: Ne možemo da priznamo Srbiju koja ne priznaje Kosovo

Premijer Kosova Aljbin Kurti je u intervjuu za američki Vašington post rekao da ne može da prizna Srbiju dok ona ne prizna Kosovo pa je stoga potrebno međusobno priznanje.

  • 25.06.2022
Abazović: Otvoreni Balkan je potreban
Premijer Crne Gore Dritan Abazović izjavio je da ima pozitivan stav prema inicijativi Otvoreni Balkan, jer je regionalna saradanja potrebna državama regiona i ubrzava proces evropskih integracija.
  • 25.06.2022
Fon Kramon: Zapadni Balkan bez dobitka
Poslanica Evropskog parlamenta iz redova Zelenih Viola fon Kramon ocenila je da su razgovori sa liderima Zapadnog Balkana u četvrtak u Briselu bili "potpunih neuspeh", a da slab rezultat može da obraduje samo ruskog predsednika Vladimira Putina.
  • 25.06.2022