Vesti
Politika

Nagavci: Smanjenjem plata ušteda u budžetu biće oko 20 miliona evra

Potpredsednica parlamenta Kosova Arberije Nagavci rekla je da će Zakon o platama biti pažljivo razmotren i da će posle odluke Ustavnog suda o njegovoj primeni, kada je u pitanju smanjenje plata službenika vlade, biti i zadovoljnih i nezadovoljnih.
Nagavci: Smanjenjem plata ušteda u budžetu biće oko 20 miliona evra
Vlada Kosova (Foto Kim)

„Moramo da sačekamo šta će biti presuda Ustavnog suda. U oba slučaja biće zadovoljnih i nezadovoljnih stranaka. Taj zakon je usvojen u Skupštini na način koji nije trebalo“, rekla je ona za KTV, prenosi Gazeta.

Nagavci je dodala da odluka o smanjenju plata službenika vlade stupa na snagu odmah, baš kao što je odluka Haradinajeve vlade da poveća plate stupila na snagu, sa samo jednom vladinom odlukom.

Prema njenim rečima, budžet će uštedeti do 20 miliona evra smanjenjem plata i uštedom od luksuzne potrošnje i ta sredstva će biti usmerena u važne sektore za poboljšanje života građana.Ostale vesti

Vučić za Rojters: Nadam se sporazumu, teško je reći kada
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je za Rojters da su se napori Nemačke i Francuske da ponovo pokrenu pregovore između Beograda i Prištine već isplatili i da se nada postizanju sporazuma, mada nije mogao da kaže kada.
  • 10.07.2020
Makron i Merkel spremni da se dalje angažuju u vezi Kosova
Zbog činjenice da je normalizacija odnosa Beograda i Prištine veoma važna za bezbednost i stabilnost u regionu, kao i od velikog značaja za njihovu evropsku perspektivu, predsednik Francuske Emanuel Makron i nemačka kancelarka Angela Merkel izrazili su spremnost da i dalje podržavaju dve strane i EU u pronalaženju rešenja.
  • 10.07.2020
Hoti: Ustav i integritet neprikosnoveni, stolica u UN
Kosovski premijer Avdulah Hoti predstavio je na video-samitu u Parizu tri glavna principa u kojima stoji da je teritorijalni integritet neprikosnoven i da ne može biti deo pregovora, te da se ne može uticati na ustavni poredak Kosova i da konačni dogovor sa Beogradom mora da bude u potpunosti u skladu sa kosovskim ustavom.
  • 10.07.2020
Vučić: Sastanak u Briselu pomeren za četvrtak
Dijalog sa Prištinom u Briselu, planiran za nedelju, odložen je za četvrtak, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle video-samita u Parizu, koji je, kako je istakao, bio težak, jer je Srbija ima drugačiji stav od svih ostalih učesnika, a Priština je izašla sa maksimalističkim zahtevima.
  • 10.07.2020
Protesti ogledalo nezdovoljstva naroda političkom situacijom
Više hiljada građana protestovalo je juče treći dan zaredom ispred Skupštine Srbije. Protesta je bilo i u Novom Sadu, Kragujevcu, Kruševcu, Vranju, Čačku, Leskovcu, Vršcu, Boru, Zrenjaninu… Direktor RTV Mir Nenad Radosavljević i predsednica Evropskog pokreta Srba Rada Trajković smatraju da su ovi skupovi pokazatelj nezadovoljstva građana aktuelnom politikom i vlastima.
  • 10.07.2020
Danas video samit o odnosima Beograda i Prištine
Video samit o odnosima Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom Nemačke i Francuske biće održan danas.
  • 10.07.2020