Vesti
Politika

Nagavci: Smanjenjem plata ušteda u budžetu biće oko 20 miliona evra

Potpredsednica parlamenta Kosova Arberije Nagavci rekla je da će Zakon o platama biti pažljivo razmotren i da će posle odluke Ustavnog suda o njegovoj primeni, kada je u pitanju smanjenje plata službenika vlade, biti i zadovoljnih i nezadovoljnih.
Nagavci: Smanjenjem plata ušteda u budžetu biće oko 20 miliona evra
Vlada Kosova (Foto Kim)

„Moramo da sačekamo šta će biti presuda Ustavnog suda. U oba slučaja biće zadovoljnih i nezadovoljnih stranaka. Taj zakon je usvojen u Skupštini na način koji nije trebalo“, rekla je ona za KTV, prenosi Gazeta.

Nagavci je dodala da odluka o smanjenju plata službenika vlade stupa na snagu odmah, baš kao što je odluka Haradinajeve vlade da poveća plate stupila na snagu, sa samo jednom vladinom odlukom.

Prema njenim rečima, budžet će uštedeti do 20 miliona evra smanjenjem plata i uštedom od luksuzne potrošnje i ta sredstva će biti usmerena u važne sektore za poboljšanje života građana.Ostale vesti

Stiglo 7 eksperata sa Instituta
Kako bi pomogli u organizovanju zdravstvenog sistema u srpskim sredinama, na Kosovo je sa Instituta "Batut" stiglo je 7 eksperata, saopštio je u današnjem izveštaju direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.
  • 02.04.2020
Dogovor!?: Kosovski lideri neozbiljni
U jeku borbe protiv koronavirusa kosovski politički lideri su zaokupljeni raspravom o tome treba li održati vanredne izbore ili ne. To je, po mišljenju novinarke Sanje Sovrlić, neozbiljno. Njen kolega Ljeart Hodža smatra da su izbori mogući.
  • 02.04.2020
Pad vlade u epidemiji koronavirusa
Dok se Kosovo suočava sa epidemijom korona virusa, Skupština je izglasala nepoverenje kosovskoj Vladi, nakon čega je vršilac dužnosti kosovskog premijera Aljbin Kurti razrešio dužnosti potpredsednika vlade Avdulaha Hotija. O ovoj temi, u najnovijoj emisiji "Sporazum" su govorili Rada Trajković, Augustin Paljokaj i Dušan Janjić.
  • 02.04.2020
Rašić imenovan za direktora Kancelarije za zajednice i savetnika
Vršilac dužnosti premijera  Kosova Aljin Kurti imenovao je danas  predsednika Progresivno demokratske stranke Nenada Rašića za političkog savetnika i direktora Kancelarije za zajednice u kabinetu premijera Kosova, saznaje New press.
  • 02.04.2020
Tači traži od Kurtija novog mandatara
Kosovski predsednik Hašim Tači zatražio je od predsednika pokreta Samoopredeljenje i premijera u ostavci Aljbina Kurtija da njegova stranka predloži novog mandatara za sastav nove kosovske vlade.
  • 02.04.2020
Tači obavio konsultacije sa svim parlamentarnim strankama
Predsednik Kosova Hašim Tači danas je nastavio konsultacije sa liderima političkih partija koje su zastupljene u Skupštini Kosova, kako bi sa njima diskutovao o trenutnim političkim događajima, ali i o događajima na polju zdravstva i bezbednosti na Kosovu.
  • 02.04.2020