Vesti
Politika

Nacrt zakona o krivičnom postupku će biti razmatran na narednoj sednici SK

Skupština Kosova (SK) će održati plenarnu sednicu 19. oktobra na kojoj će, između ostalog, biti obavljena prva revizija Nacrta zakona o krivičnom postupku. Osim toga, na ovoj sednici biće razmatran niz nacrta zakona koje je podnelo Ministarstvo zdravlja.
Nacrt zakona o krivičnom postupku će biti razmatran na narednoj sednici SK
Skupština Kosova (Foto arhiva Kim)

Šef poslanika Demokratske partije Kosova Abeljard Tahiri rekao je da je Zakon o krivičnom postupku dokument koji treba usvojiti i koji treba da stupi na snagu što je pre moguće. Naglasio je da se radi o nacrtu zakona koji je prvobitno odobren kada je svojevremeno on bio ministar pravde, ali da je isti vraćen vladi nakon ostavke tadašnjeg premijera.

„To je dokument koji treba što pre odobriti jer su u njemu neke od, za nas, izuzetno važnih mera koje smo pripremili, a koje su direktno povezane sa borbom protiv organizovanog kriminala i korupcije, poput suspenzije javnih zvaničnika sa optužnicama, produženja istrage, osude u odsustvu i mnogih drugih pitanja koja su važna", rekao je Tahiri nakon sastanka Predsedništva Skupštine Kosova.

Za sledeću sednicu dnevni red predviđa 25 tačaka, među kojima su niz nacrta zakona Ministarstva zdravlja, kao i prvi pregled nacrta zakona o slanju Kosovskih bezbednosnih snaga u inostranstvo.Ostale vesti

Starović: Nemam velika očekivanja od sastanka u Briselu
"Bojim se da će teško doći do promene obrasca ponašanja koji je Aljbin Kurti uspostavio već godinu i po dana i koji se svodi na povlačenje jednostranih poteza, koji po pravilu idu na štetu interesa Srba", upozorava za RTS, Nemanja Starović, državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova. 
  • 08.08.2022
Svečlja posetio Brnjak
Kosovski ministar unutrašnjih poslova Deljalj Svečlja obišao je juče administrativni prelaz Brnjak i policijsku stanicu granične policije. Svečlja u objavi na njegovom Fejsbuk nalogu ponovio tvrdnju da su nedavno jedinicu granične policije, napale “srpske ilegalne grupe”.
  • 08.08.2022
Vlada Kosova: Reciprocitet neće biti tema u Briselu

Odluke Vlade Kosova o reciprocitetu za lična dokumenta i registarske tablice neće biti razmatrane na sastanku premijera Kosova Aljbina Kurtija i predsednika Srbije Aleksandra Vučića 18. avgusta u Briselu, rečeno je danas iz kosovske vlade.

  • 07.08.2022
Tolkač: Stav Kijeva prema KiM se ne menja

Ambasador Ukrajine u Srbiji Volodimir Tolkač ponovio je u subotu da se stav zvaničnog Kijeva po pitanju Kosova i Metohije ne menja, odnosno, da Ukrajina ne priznaje Kosovo kao nezavisnu državu, ali i izrazio zahvalnost zbog podrške i pomoći Prištine.

  • 07.08.2022
Svečlja: Iza napada na Gazivodama stoje ilegalne srpske grupe, Srpska lista reagovala

Srpska lista osudila je danas svaki vid ugrožavanja bezbednosti, kako se navodi u saopštenju “bez obzira sa koje strane dolazi”, i pozvala građane da “ne nasedaju na provokacije Dželjalja Svečlje i vlasti iz Prištine”.

  • 06.08.2022
Brnabić: Ne postoji prostor za razgovor s Kurtijem
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da ne vidi prostor za razgovor sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem.
  • 06.08.2022