Vesti
Politika

Nacrt zakona o krivičnom postupku će biti razmatran na narednoj sednici SK

Skupština Kosova (SK) će održati plenarnu sednicu 19. oktobra na kojoj će, između ostalog, biti obavljena prva revizija Nacrta zakona o krivičnom postupku. Osim toga, na ovoj sednici biće razmatran niz nacrta zakona koje je podnelo Ministarstvo zdravlja.
Nacrt zakona o krivičnom postupku će biti razmatran na narednoj sednici SK
Skupština Kosova (Foto arhiva Kim)

Šef poslanika Demokratske partije Kosova Abeljard Tahiri rekao je da je Zakon o krivičnom postupku dokument koji treba usvojiti i koji treba da stupi na snagu što je pre moguće. Naglasio je da se radi o nacrtu zakona koji je prvobitno odobren kada je svojevremeno on bio ministar pravde, ali da je isti vraćen vladi nakon ostavke tadašnjeg premijera.

„To je dokument koji treba što pre odobriti jer su u njemu neke od, za nas, izuzetno važnih mera koje smo pripremili, a koje su direktno povezane sa borbom protiv organizovanog kriminala i korupcije, poput suspenzije javnih zvaničnika sa optužnicama, produženja istrage, osude u odsustvu i mnogih drugih pitanja koja su važna", rekao je Tahiri nakon sastanka Predsedništva Skupštine Kosova.

Za sledeću sednicu dnevni red predviđa 25 tačaka, među kojima su niz nacrta zakona Ministarstva zdravlja, kao i prvi pregled nacrta zakona o slanju Kosovskih bezbednosnih snaga u inostranstvo.Ostale vesti

Zatvorena birališta nakon referenduma
Birališta u Srbiji, gde su se građani tokom dana izjašnjavali da li su za potvrđivanje Akta o promeni Ustava u oblasti pravosuđa, zatvorena su u 20 časova.
  • 16.01.2022
Do 18 časova na referendumu u Srbiji glasalo 25,25 odsto birača
Direktor Republičkog zavoda za statistiku Miladin Kovačević rekao je da je do 18 časova na teritoriji cele Srbije glasalo 25,25 odsto birača.
  • 16.01.2022
Članovi ’’Srpskog opstanka’’ pokušali da glasaju u pošti, policajac ih nije pustio
Građanska inicijativa "Srpski opstanak" odrzala je protest u centru Kosovske Mitrovice tokom kojeg je 15-ak aktivista prošetalo od spomenika knezu Lazaru do glavnog ibarskog mosta noseci transparent "S Gazivoda svice zora, nismo mi dijaspora - ne 16. 1. 2022".
  • 16.01.2022
Aleksić: Morali su da se stvore uslovi za glasanje na referendumu
Tokom boravka u Kosovskoj Mitrovici, potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je da su morali da se stvore uslovi da i Srbi na Kosovu glasaju na referendumu koji je organizovala Srbija.
  • 16.01.2022
I u Štrpcu i Kuscu mirni protesti Srba
Mirni protesti povodom zabrane kosovskih institucija u Prištini o održavanju referenduma na Kosovu održani su i u Štrpcu i Kuscu.
  • 16.01.2022
Srbi iz Kosovskog Pomoravlja masovno idu na glasanje u Vranje
Srbi iz Kosovskog Pomoravlja masovno su jutros krenuli ka Vranju gde će učestovati na referendumu Republike Srbije i ostvariti svoje građansko pravo, nakon odluke Prištine da im uskrati mogućnost da glasaju u svojim mestima.
  • 16.01.2022