Vesti
Politika

"Na našu ispruženu ruku neko je poslo duge cevi"

Gradonačelnik Zvečana Vučina Janković, ocenio je danas, da je neko iz Prištine "na našu ispruženu ruku poslao duge cevi", te da su u razgovoru sa građanima uspeli da spuste tenzije. On se nada da više neće biti incidentnih situacija, poput one jučerašnje.
Vučina Janković (Foto TV Most)

"Svedoci ste da se svih ovih godina u prošlosti, kada se pojavi bilo kakav problem u Prištini, njihovo javno mnjenje se podigne, a oni da bi smirili svoju političku elitu veštački izazivaju probleme na severu Kosova. Ja se nadam da se to u budućnosti neće više dešavati,"- kaže Janković.

On je ovo rekao komentarišući situaciju na severu Kosova, dan nakon što je na području opštine Zubin Potok boravio kosovski predsednik Hašim Tači.

Gradonačelnik Zvečana apelovao je na predstavnike međunarodne zajednice, Kfor, da se ponašaju u skladu sa svojim mandatom i obezbede sigurnost za sve građane, prvenstveno Srbe na severu Kosova.Ostale vesti

Lajčak i Bilčik razgovarali o dijalogu Beograda i Prištine

Specijalni predstavnik Evropske unije (EU) za dijalog Srbije i Kosova Miroslav Lajčak razgovarao je u ponedeljak u Bratislavi sa specijalnim izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimirom Bilčikom o dijalogu Beograda i Prištine i postignutom sporazumu u Ohridu.

  • 28.03.2023
Sunjog razgovarao sa predstavnicima manjinskih zajednica na Kosovu

Ambasador EU na Kosovu Tomaš Suniog sastao se sa predstavnicima manjinskih zajednica u Skupštini Kosova i Vladi, sa kojima je razgovarao o sporazumu za normalizaciju odnosa Srbije i Kosova.

  • 27.03.2023
Hil: Sporazum se tiče Kosova, a ne pitanja albanske manjine u Srbiji
Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil izjavio je danas u Bujanovcu da se Briselski sporazum tiče Kosova, a ne pitanja manjina u Srbiji.
  • 27.03.2023
Skoplje i Tirana pozvali Beograd i Prištinu da primene dogovor iz Ohrida
Ministri spoljnih poslova Severne Makedonije i Albanije, Bujar Osmani i Olta Džačka, pozvali su danas Srbiju i Kosovo da bez odlaganja sprovedu dogovor koji su postigli u Ohridu.
  • 27.03.2023
EU poziva na mir i uzdržanost uoči organizovanja izbora na severu

Portparol Evropske unije (EU) Peter Stano je ocenio da se moraju obezbediti okolnosti za održavanje mirnog izbornog procesa 23. aprila na severu Kosova, te pozvao sve strane na uzdržanost.

  • 27.03.2023
Trajković: ZSO vodi ka nezavisnosti Kosova
Predsednik Srpskog nacionalnog foruma Momčilo Trajković rekao je u emisiji Slobodno srpski da srpskih političkih predstavnika u razgovoru o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, kao i formiranju Zajednice srpskih opštine nema, jer su oni, kako je naveo, "inkorporisani od strane Aleksandra Vučića, koji preko svoje ispostave, Srpske liste, upravlja srpskim narodom i problemima".
  • 27.03.2023