Vesti
Politika

Na Jarinju i Brnjaku deseti dan blokade

Na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak pozicije nepromenjene. Putevi su blokirani, specijalne snage policije se ne povlače.
Na Jarinju i Brnjaku deseti dan blokade
Jarinje (Foto Kim)

Deseti je dan protesta Srba sa Kosova nezadovoljnih raspoređivanjem specijalnih jedinica na administrativnim prelazima i odlukom Prištine o zameni registarskih tablica.

Zbog lošeg vremena Srbi su uglavnom okupljeni u šatorima. Ističu da će na tim pozicijama ostati dok se ne dođe do rešenja, prenosi RTS.

Od juče je pojačano prisustvo Kfora. Predlog Kfora da se Srbi povuku sa puteva kako bi bili slobodni za prevoz putničkih automobil, a da Kfor zameni snage kosovske policije na prelazima nisu prihvatili.

Smatraju da bi u tom slučaju mera o promeni tablica ostala na snazi što bi ograničilo slobodu kretanja stanovništva.

Šefovi pregovaračkih timova Beograda i Prištine, Petar Petković i Besnik Bisljimi, sastaće se u Briselu kako bi razgovarali o situaciji na severu Kosova.Ostale vesti

Penzionerima 7. decembra još 20 evra, ostalim građanima dan kasnije
Penzioneri će prvi dobiti još 20 evra pomoći od države 7. decembra, dok će ostalim građanima ta pomoć biti isplaćena 8. i 9 decembra, najavio je ministar finansija Republike Srbije Siniša Mali.
  • 01.12.2021
Nemačka izdvojila milion evra za Kosovske bezbednosne snage
Ambasador Nemačke na Kosovu Jorn Rode saopštio je da je sa ministrom odbrane Armendom Mehajem potpisan sporazum vredan milion evra koji se odnosi na podršku Kosovskim bezbednosnim snagama (KBS).
  • 30.11.2021
Branimir Stojanović: Čestitam, ali naša borba traje!
Kanditat za gradonačelnika Gračanice Branimir Stojanović  koji je na oktobarskim loklanim izborima izgubio od Ljiljane Šubarić, čestitao je novoj predsednici opštine i odbornicima stupanje na dužnost. Podsetio ih je, međtuim, na veliku obavezu i odgovornost, ali i da "borba još uvek traje".
  • 30.11.2021
Milošević preuzeo dužnost predsednika opštine Novo Brdo

Novoizabrani predsednik opštine Novo Brdo Saša Milošević, ali i odbornici izabrani na lokalnim izborima održanim 17.oktobra, danas su stupili na dužnost.

  • 30.11.2021
Ljiljana Šubarić: Učiniću sve da dužnost obavljam časno i pošteno
Po polaganju zakletve i preuzimanju dužnosti predsednice Opštine Gračanica, Ljiljana Šubarić je poručila da će biti predsednica svih građana, bez obzira na političku, nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost. Ipak, naglasila je da će voditi politiku Srpske liste.
  • 30.11.2021
Sednica Predsedništva Skupštine Kosova odložena šesti put zaredom
Sednica Predsedništva Skupštine Kosova, koja je bila zakazana za danas, odložena je zbog nedostatka kvoruma, šesti put zaredom.
  • 30.11.2021