Vesti
Politika

Mustafa sazvao predsedništvo i parlamentarnu grupu 6. januara

U ponedeljak 6.januara lider Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa zakazao je unutarstranačke sastanke, istog dana kada će biti održan sastanak lidera Samoopredeljenja Aljbina Kurtija sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem, prenosi Gazeta Eskpres.
Mustafa sazvao predsedništvo i parlamentarnu grupu 6. januara
Isa Mustafa (Foto Kim)

U saopštenju DSK se navodi da će sastanci predsedništva i parlamenarne grupe te partije biti održani nešto pre 15 sati, za kada je zakazan sastanak Tači-Kurti.

Sastanak predsedništva biće održan u devet sati ujutru, dok će se članovi parlamentarne grupe sastati u 13 sati.

Glavna tema sastanaka u DSK biće koalicija sa Samoopredeljenjem.Ostale vesti

Nacrt zakona o zaštiti vrednosti borbe OVK nije izglasan
Poslanici kosovske skupštine nisu podržali nacrt zakona o zaštiti vrednosti borbe OVK nakon prvog razmatranja, pa će biti vraćen u proceduru na ponovni postupak.
  • 13.08.2020
Dačić: Priština laže, ne želi kompromis
Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je da je Srbija bila jasna da želi kompromis u rešavanju kosovskog problema i da želi dijalog, ali "ne prihvata nametanje unapred pripremljenih rešenja".
  • 13.08.2020
Haradinaj kandidat za kosovskog predsednika
Alijansa za budućnost Kosova kandidovaće svog predsednika Ramuša Haradinaja za kosovskog predsednika, ako Hašimu Tačiju bude potvrđena optužnica u Hagu za ratne zločine.
  • 13.08.2020
Mustafa: DPK da povuče zakon za zaštitu vrednosti rata OVK

Uprkos činjenici da je Demokratski savez Kosova najavio da će podržati u prvom pretresu Nacrt zakona za zaštitu vrednosti rata OVK, predsednik te stranke Isa Mustafa smatra da je potrebno da DPK, koja je inicijator predloga, povuče ovaj nacrt zakona.

  • 13.08.2020
OEBS se pridružio kritikama Nacrta zakona o zaštiti vrednosti OVK

Kritikama međunarodnih predstavnika na Kosovu povodom Nacrta zakona o zaštiti vrednosti OVK, koji će se u prvom čitanju ponovo naći pred poslanicima u kosovskoj skupštini, pridružila se i misija OEBS-a na Kosovu.

  • 12.08.2020
Skupština inicira formiranje istražne komisije za hidroelektrane

Predsedništvo Skupštine Kosova preuzelo je inicijativu za formiranje parlamentarne istražne komisije koja bi istraživala moguće zloupotrebe u procesu izgradnje, licenciranja i rada hidroelektrana, piše Koha.

  • 12.08.2020