Vesti
Politika

Mustafa ponovo poziva opoziciju na razgovor

Kosovski premijer Isa Mustafa ponovo je pozvao vođe kosovske opozicije na razgovor naredne nedelje o nalaženju rešenja za demarkaciju granice sa Crnom Gorom.
Mustafa ponovo poziva opoziciju na razgovor
Isa Mustafa (Foto Vlada Kosova)

Na vanrednoj konferenciji za novinare Mustafa je rekao da je vlada spremna da se u komisiju za demarkaciju granične linije, pored međunarodnih uključe i lokalni eksperti, kao i predstavnici opozicije.

Mustafa je kazao da će taj proces biti realizovan u saradnji sa Crnom Gorom i da “do okončanja ovog procesa kosovska vlada neće proslediti ugovor skupštini”, javlja izveštač RTS-a.

Kosovski premijer je naveo da je opozicionim liderima uputio poziv da se sastanu 7. decembra u 14 časova, u prostorijama skupštine u Prištini.

“Zabrinuti situacijom, zvanično vas pozivam da sednemo i tretiramo sva pitanja o dva sporazuma”, rekao je Mustafa.

Kosovska opozicija unazad tri meseca protestuje u zgradi skupštine i na ulicama Prištine, zahtevajući poništenje sporazuma o formiranju Zajednice srpskih opština i dogovora o demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom.Ostale vesti

Vučić: Spremni smo za nastavak dijaloga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je nakon razgovora sa Miroslavom Lajčakom da je Srbija posvećena dijalogu sa Prištinom i spremna je za njegov nastavak "u svakom trenutuku kada kada bude pozvana u Brisel".

  • 03.03.2021
Čitaku zvanično završila mandat ambasadorke u SAD
Vljora Čitaku je zvanično završila svoj mandat ambasadorke Kosova u Sjedinjenim Američkim Državama, prenosi KosovaPress.
  • 03.03.2021
Eljezi: Sutra se očekuje objavljivanje konačnih rezultata izbora

Konačni rezultati vanrednih parlamentarnih izbora održanih na Kosovu 14. februara biće poznati sutra, prenosi KosovaPress.

  • 03.03.2021
Selaković: Posvećeni dijalogu sa Prištinom, problem nedostatak poverenja

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković započeo je zvaničnu posetu Berlinu obraćanjem Odboru za EU nemačkog Bundestaga, gde je poručio da Srbija, čiji je spoljnopolitički prioritet punopravno članstvo u EU, ostaje posvećena dijalogu sa Prištinom, pod okriljem Unije, ali ukazao da je ono što je u ovom procesu značajan problem, nedostatak poverenja, prenosi RTS

  • 03.03.2021
“Sporazum”: U iščekivanju zvaničnih rezultata
U novoj emisiji “Sporazum” govorimo o političkoj situaciji na Kosovu nakon održanih vanrednih parlamentarnih izbora, sa posebnim akcentom na učešće nevećinskij zajednica. Analiziramo kakve promene na relaciji Priština – Beograd donosi izborni pobednik Aljbin Kurti ako uspe da formira svoju novu vladu.
  • 03.03.2021
Lajčak stiže u Beograd, danas razgovori sa Vučićem
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom u 18 časova.
  • 03.03.2021