Vesti
Politika

Mustafa: Pismo Samoopredeljenja ne predstavlja zvaničan odgovor

Lider Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isa Mustafa izjavio je danas da pismo koje je stiglo iz Samoopredeljenja ne predstavlja zvaničan odgovor te stranke i dodao da je DSK zainteresovan da nastavi proces pregovaranja u cilju postizanja koalicionog sporazuma za sastav vlade.
Mustafa: Pismo Samoopredeljenja ne predstavlja zvaničan odgovor
Isa Mustafa (Foto Kim arhiva)

"Pogledaćemo pismo, ali ne smatram da je to zvanično pismo ili zvanični odgovor, jer to pismo nije u zvaničnoj formi. Zainteresovani smo da završimo ovaj proces, da uspostavimo institucije i završimo ovu agoniju. Zato tražim da Samoopredeljenje da svoj doprinos", poručio je Mustafa.

Pismo je u prostorije DSK stiglo tokom sastanka Mustafe i parlamentarne grupe, nakon čega je lider DSK istakao da će sazvati sednicu Generalnog odbora kako bi se razmatrala važna pitanja.

Mustafa je dalje naglasio da on uvek komunicira sa Kurtijem o predstojećim sastancima i ostalim stvarima.Ostale vesti

Vanredna sednica kosovske Skupštine u utorak
Kosovska Skupština održaće u utorak, 14.aprila, u 11 sati vanredno zasedanje, koje je sazvala Demokratska partija Kosova (DPK), dok će predsedništvo zasedati u petak, 10.aprila.
  • 08.04.2020
Kurti i Lajčak za nastavak dijaloga BG i PR
Kosovski premijer u ostavci Aljbin Kurti i izaslanik EU Miroslav Lajčak izrazili su spemnost za nastavak dijaloga Beograda i Prištine, istakavši da vreme borbe protiv koronavirusa treba iskoristiti kako bi se što bolje pripremili za predstojeći proces.
  • 08.04.2020
Tači: Kurti je prekršio Ustav, to je potvrđeno

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je da je premijer u ostavci Aljbin Kurti ozbiljno prekršio Ustav Kosova.

  • 08.04.2020
Novoimenovani direktor Kancelarije za pitanja zajednica pri kancelariji premijera Kosova Nenad Rašić izjavio je za Radio Kosovo 2 da je borba protiv koronavirusa trenutno glavni prioritet na Kosovu, izazov koji može i da ujedini Albance i Srbe u toj borbi.
  • 07.04.2020
Tači tužio Bahtirija
Predsednik Kosova, Hašim Tači, podneo je kosovskom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Južne Mitrovice Agima Bahtirija zbog, kako je naveo, direktnih pretnji predsedniku Кosova.
  • 06.04.2020
Lajčak počinje konsultacije o dijalogu BG i PR
Miroslav Lajčak ove nedelje počinje sa konsultacijama fokusiranim na dijalog Beograda i Prištine, izjavio je u Briselu portparol Evropske službe za spoljne poslove Peter Stano.
  • 06.04.2020