Vesti
Politika

Mustafa: Nema izmena sporazuma

Isa Mustafa i Ramuš Haradinaj negirali su da su dogovorene izmene koalicionog sporazuma po kome bi lider DSK bio kandidat za premijera Kosova umesto Haradinaja.
Mustafa: Nema izmena sporazuma
Haradna i Mustafa (Foto RTS)

Pored te dve stranke, u opozicionom bloku koji pokušava da formira vlast na Kosovu je i Inicijativa za Kosovo, a podržava ga i pokret Samoopredeljenje.

Dnevnik Zeri objavio je da je DSK sinoć odlučio da Mustafa bude mandatar za sastav vlade.

"Mi o tim temama ne razgovaramo (promeni sporazuma). To su teme koje su pokrenute od strane medija. Mi o njima nismo razgovarali. Mi razgovaramo kako da izgradimo institucije zemlje, kako da idemo napred, kako da obezbedimo da imamo vladu i izvršimo promene", rekao je Mustafa nakon sastanka.

Sastanak lidera postizbornog bloka je prekinut kako bi, kako je objašnjeno, Mustafa mogao da se sretne sa predstavnicima ambasade Estonije.

Sa druge strane, vladu pokušava da formira i aktuelni premijer, predsednik DPK Hašim Tači.Ostale vesti

Otvorene granice između Kosova i Albanije vikendom tokom letnje sezone
Danas je počela primena sporazuma između Kosova i Albanije koji je dogovoren na poslednjem sastanku dve vlade, a odnosi se na potpuno otvaranje granice u vreme vikenda tokom letnje sezone.
  • 25.06.2022
Fejzulahu: ’’Elektrosever’’ nema pravo da nudi cene koje su ispod tržišnih
Predsednik odbora Regulatorne kancelarije za energetiku, Imer Fejzulahu, rekao je da kompanija "Elektrosever" nema pravo da svojim potrošačima nudi struju po cenama koje su ispod tržišnih, te da ukoliko do toga dođe - pomenutoj firmi može biti oduzeta dozvola za rad.
  • 25.06.2022
Vučić: Situacija sve komplikovanija
Srbija nastavlja evropski put, iako mnogo toga treba uraditi do decembra, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je istakao da je Evropa u ratu sa Rusijom i da "Balkan suštinski nije bio tema" u četvrtak u Briselu.
  • 25.06.2022
Kurti: Ne možemo da priznamo Srbiju koja ne priznaje Kosovo

Premijer Kosova Aljbin Kurti je u intervjuu za američki Vašington post rekao da ne može da prizna Srbiju dok ona ne prizna Kosovo pa je stoga potrebno međusobno priznanje.

  • 25.06.2022
Abazović: Otvoreni Balkan je potreban
Premijer Crne Gore Dritan Abazović izjavio je da ima pozitivan stav prema inicijativi Otvoreni Balkan, jer je regionalna saradanja potrebna državama regiona i ubrzava proces evropskih integracija.
  • 25.06.2022
Fon Kramon: Zapadni Balkan bez dobitka
Poslanica Evropskog parlamenta iz redova Zelenih Viola fon Kramon ocenila je da su razgovori sa liderima Zapadnog Balkana u četvrtak u Briselu bili "potpunih neuspeh", a da slab rezultat može da obraduje samo ruskog predsednika Vladimira Putina.
  • 25.06.2022