Vesti
Politika

Mustafa: Nema izmena sporazuma

Isa Mustafa i Ramuš Haradinaj negirali su da su dogovorene izmene koalicionog sporazuma po kome bi lider DSK bio kandidat za premijera Kosova umesto Haradinaja.
Mustafa: Nema izmena sporazuma
Haradna i Mustafa (Foto RTS)

Pored te dve stranke, u opozicionom bloku koji pokušava da formira vlast na Kosovu je i Inicijativa za Kosovo, a podržava ga i pokret Samoopredeljenje.

Dnevnik Zeri objavio je da je DSK sinoć odlučio da Mustafa bude mandatar za sastav vlade.

"Mi o tim temama ne razgovaramo (promeni sporazuma). To su teme koje su pokrenute od strane medija. Mi o njima nismo razgovarali. Mi razgovaramo kako da izgradimo institucije zemlje, kako da idemo napred, kako da obezbedimo da imamo vladu i izvršimo promene", rekao je Mustafa nakon sastanka.

Sastanak lidera postizbornog bloka je prekinut kako bi, kako je objašnjeno, Mustafa mogao da se sretne sa predstavnicima ambasade Estonije.

Sa druge strane, vladu pokušava da formira i aktuelni premijer, predsednik DPK Hašim Tači.Ostale vesti

Oko pola miliona evra za organizaciju i održavanje izbora na severu Kosova
Portparol Centralne izborne komisije Valjmir Eljezi je kazao za Kohu da oko 500.000 evra koštaju priprema i održavanje vanrednih izbora u opštinama na severu Kosova koji su zakazani za 23. april.
  • 28.03.2023
Grčka pozdravlja dogovor iz Ohrida, ali ne menja stav o Kosovu
Predsednica Grčke Katerina Sakelaropulu poručila je u Beogradu da stav Atine, u pogledu nepriznavanju nezavisnosti Kosova, ostaje nepromenjen i stabilan.
  • 28.03.2023
Konjufca sa Eskobarom o procesu normalizacije odnosa Kosova i Srbije

Predsednik Skupštine Kosova Gljauk Konjufca razgovarao je u Vašingtonu sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Gabrijelom Eskobarom o procesu normalizacije odnosa Kosova i Srbije.

  • 28.03.2023
Kurti: Pritisnite Beograd, oni najbolje znaju taj jezik

Premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je da EU i SAD treba da pojačaju pritisak na Beograd da prizna Kosovo, jer kako je naveo, "dokazano je da oni najbolje znaju taj jezik".

  • 28.03.2023
Petković i Bisljimi uskoro sa Lajčakom u Briselu

Portparol Evropske komisije Peter Stano izjavio je da će naredne nedelje u Briselu biti održan sastanak glavnih pregovarača Beograda i Prištine, Petra Petkovića i Besnika Bisljimija, na poziv specijalnog izaslanika Miroslava Lajčaka, kako bi se išlo napred i učinili prvi koraci ka implementaciji posle dogovora postignutog u Ohridu.

  • 28.03.2023
Vučić: Srbija će implementirati sve što je dogovoreno, težimo članstvu u EU
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija teži ka članstvu u Evropskoj uniji, da će nastaviti reforme i raditi na unapređenju ljudskih prava, kao i da će "implementirati sve što je dogovoreno".
  • 28.03.2023