Vesti
Politika

Mustafa ne podnosi ostavku

Vršilac dužnosti ministra poljoprivrede Besian Mustafa rekao je da nema razloga da podnese ostavku nakon hapšenja 12 službenika njegovog odeljenja zbog zloupotrebe subvencija, službenih dužnosti, te primanja i davanja mita.
Mustafa ne podnosi ostavku
Besian Mustafa (Foto Kosova Press)

Iako nije želeo da hapšenje osumnjičenih poveže sa političkim pitanjima, Mustafa je naveo da sada preostaje da tužilaštvo i istražitelji izvedu slučaj do kraja.

Mustafa je na konferenciji za medije rekao da je transparentnost bila glavna reč njegovog ministrovanja i da je zbog toga na početku svog mandata preduzeo niz radnji u vezi sa otpuštanjem službenika.

"Od prvog dana prihvatanja mandata ministra poljoprivrede, bio sam posvećen punoj saradnji sa agencijama za sprovođenje zakona, kako bih se pobrinuo za bilo kakve nedoumice ili pravne nejasnoće. S tim u vezi, na početku mandata, nakon potvrde optužnice od strane državnog tužioca za zloupotrebu službenog položaja, suspendovao sam generalnog sekretara ministarstva i šefa Agencije za poljoprivredni razvoj i još pet službenika. Transparentnost i pravna saradnja bili su glavna reč našeg rada, što smo od početka isticali. Lično, ni na koji način ne želim da komentarišem ili koristim istrage RDP-a u političke svrhe. Obraćali smo se svim pravosudnim institucijama i uvek ćemo se ponašati na ovaj način", rekao je.

Upitan o mogućim političkim implikacijama na slučaj, Mustafa je rekao da "ne želi da politizuje to pitanje".

„Ovo nema nikakve veze sa politikom, pa ni ja ne želim da politizujem ovo pitanje, da ja iskoristim to, ili bilo ko, za političke poene. Ovo je stvar tužilaštva i istražitelja. Zbog toga ćemo ih pustiti da deluju“, naveo je on.

Upitan za eventualnu ostavku, Mustafa je rekao da nema razloga da beži od odgovornosti i dužnosti.

"Nemam razloga da bežim od odgovornosti i dužnosti. Nastaviću saradnju sa organima za sprovođenje reda i zakona do kraja", odgovorio je Mustafa.

Podsetimo, specijalne jedinice Policije Kosova juče su sprovele akcije na više lokacija širom Kosova u kojima je 12 lica uhapšeno zbog malverzacija sa poljoprivrednim subvencijama.Ostale vesti

Pokret vera, nada, ljubav blokirao prelaz Merdare

Oko 50 članova Pokreta vera, nada, ljubav blokiralo je danas u podne administrativni prelaz Merdare, javlja Beta.

  • 04.12.2021
Kurti i Eskobar razgovarali o dijalogu sa Srbijom
Premijer Kosova Albin Kurti saopštio je da je imao telefonski razgovor sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Gabrijelom Eskobarom, sa kojima je razgovarano o posvećenosti Kosova principijelnom dijalogu sa Srbijom koji vodi ka pravno obavezujućem sporazumu.
  • 04.12.2021
Trajković: Plaćam cenu, ali neću odustati
Nakon što je u avgustu odbačena tužba Milana Radoičića protiv Rade Trajković za povredu ugleda i časti, juče je Drugi Osnovni sud u Beogradu odbacio i tužbu načelnika Uprave BIA za kriminal i terorizam Bojana Dimića. Trajkovićeva je tužena nakon gostovanja u "Utisku nedelje" 2019. godine, gde je govorila o ubistvu lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.
  • 03.12.2021
Mustafa: ZSO ne može da se izbegne

Formiranje Zajednice srpskih opština je obaveza Kosova koja ne može da se izbegne, kazao je za KTV bivši kosovski premijer Isa Mustafa.

  • 03.12.2021
Kurti sa predstavnicima velike petorke i EU o kretanjima na Kosovu
Premijer Kosova Aljbin Kurti susreo se sinoć sa ambasadorima zemalja Kvinte i šefom kancelarije EU na Kosovu.
  • 03.12.2021
’’Pič je dobar čovek u loše vreme za Balkan’’
Trenutno se Srbija smatra glavnim problemom, zbog toga je dobro što je došao čovek koji poznaje Srbiju, ovdašnje vođstvo, koji će imati autoriteta da ih ubedi da malo promene politike i da se, Srbija opredeli hoće li da bude u NATO-u ili protiv, rekao je za RTV Kim direktor Foruma za etničke odnose Dušan Janjić u komentaru imenovanja Stjuarta Piča od strane britanskog premijera Borisa Džonsona na mesto specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan. Miodrag Marinković iz Centra za afirmativnu društvenu akciju (CASA), Pičovu novu poziciju sagledava kao potrebu Velike Britanije da posle izlaska iz EU očuva svoju aktivnu ulogu u regionu, ne samo zbog bezbednosnih pretnji, već i zbog rastućeg uticaja Rusije u Srbiji i Bosni.
  • 02.12.2021