Vesti
Politika

Mustafa ne podnosi ostavku

Vršilac dužnosti ministra poljoprivrede Besian Mustafa rekao je da nema razloga da podnese ostavku nakon hapšenja 12 službenika njegovog odeljenja zbog zloupotrebe subvencija, službenih dužnosti, te primanja i davanja mita.
Mustafa ne podnosi ostavku
Besian Mustafa (Foto Kosova Press)

Iako nije želeo da hapšenje osumnjičenih poveže sa političkim pitanjima, Mustafa je naveo da sada preostaje da tužilaštvo i istražitelji izvedu slučaj do kraja.

Mustafa je na konferenciji za medije rekao da je transparentnost bila glavna reč njegovog ministrovanja i da je zbog toga na početku svog mandata preduzeo niz radnji u vezi sa otpuštanjem službenika.

"Od prvog dana prihvatanja mandata ministra poljoprivrede, bio sam posvećen punoj saradnji sa agencijama za sprovođenje zakona, kako bih se pobrinuo za bilo kakve nedoumice ili pravne nejasnoće. S tim u vezi, na početku mandata, nakon potvrde optužnice od strane državnog tužioca za zloupotrebu službenog položaja, suspendovao sam generalnog sekretara ministarstva i šefa Agencije za poljoprivredni razvoj i još pet službenika. Transparentnost i pravna saradnja bili su glavna reč našeg rada, što smo od početka isticali. Lično, ni na koji način ne želim da komentarišem ili koristim istrage RDP-a u političke svrhe. Obraćali smo se svim pravosudnim institucijama i uvek ćemo se ponašati na ovaj način", rekao je.

Upitan o mogućim političkim implikacijama na slučaj, Mustafa je rekao da "ne želi da politizuje to pitanje".

„Ovo nema nikakve veze sa politikom, pa ni ja ne želim da politizujem ovo pitanje, da ja iskoristim to, ili bilo ko, za političke poene. Ovo je stvar tužilaštva i istražitelja. Zbog toga ćemo ih pustiti da deluju“, naveo je on.

Upitan za eventualnu ostavku, Mustafa je rekao da nema razloga da beži od odgovornosti i dužnosti.

"Nemam razloga da bežim od odgovornosti i dužnosti. Nastaviću saradnju sa organima za sprovođenje reda i zakona do kraja", odgovorio je Mustafa.

Podsetimo, specijalne jedinice Policije Kosova juče su sprovele akcije na više lokacija širom Kosova u kojima je 12 lica uhapšeno zbog malverzacija sa poljoprivrednim subvencijama.Ostale vesti

Osam godina od Briselskog sporazuma
Osam godina od Briselskog sporazuma, potpisanog uz posredstvo EU, navršava se danas, a i dalje nije formirana Zajednica srpskih opština koja je Srbima na Kosovu trebalo da im garantuje ovlašćenja u obrazovanju, zdravstvu, ekonomskom razvoju, urbanom i ruralnom planiranju, ali Brisel i dalje ne "pritiska" Prištinu da ispoštuje potpisano
  • 19.04.2021
Đurić: Briselski sporazum omogućio godine mira
Osam godina nakon potpisivanja Briselskog sporazuma ambasador Srbije u Vašingtonu Marko Đurić ističe da je taj dokument omogućio godine mira i stabilnosti u kojima je Srbija izgradila brend države koja snažno zastupa interese srpskog naroda na Kosovu i zalaže se za postizanje pravednog kompromisnog rešenja koje neće podrazumevati gaženje svojih državnih i nacionalnih interesa.
  • 19.04.2021
Konjufca: Za pokretanje tužbe protiv Srbije za genocid potrebno je vreme

Predsednik kosovskog parlamenta Gljauk Konjufca rekao je da sastavljanje tužbe protiv Srbije za genocid na Kosovu zahteva vreme, prenosi Reporteri.

  • 17.04.2021
Kosovske NVO protiv odluke Evropa Nostre o Dečanima
Četrdeset organizacija civilnog društva reagovalo je na uključivanje manastira Dečani na listu „7 najugroženijih spomenika u Evropi“ za 2021. godinu od strane panevropske federacije nevladinih organizacija aktivnih na polju kulturnog nasleđa poznate kao Europa Nostra.
  • 17.04.2021
Lavrov i Selaković: Opasni pokušaji odustajanja od Rezolucije 1244
Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se danas u Moskvi sa svojim ruskim kolegom Sergejom Lavrovim, koji je podvukao da su pokušaji odustajanja od Rezolucije UN 1244 na Kosovu opasni, prenosi Tanjug.
  • 16.04.2021
Kosnet o razmeni teritorija: Nismo stajali iza ove ideje
Američki ambasador na Kosovu, Filip Kosnet, ideju o razmeni teritorija između Kosova i Srbije smatra prošlošću. Tvrdi da SAD nisu zainteresovane za razmenu teritorija, jasno stavljajući do znanja da ne stoje iza ove ideje.
  • 16.04.2021