Vesti
Politika

Mustafa: Nastavak dijaloga Beograda i Prištine posle Božića

Lider LDK Isa Mustafa izjavio je da je dijalog sa Beogradom u interesu Prištine i da će nastavak dijaloga verovatno biti posle Božića, ne precizirajući da li se radi o Božiću koji se obeležava po Julijanskom ili Gregorijanskom kalendaru.
Mustafa: Nastavak dijaloga Beograda i Prištine posle Božića
Isa Mustafa (Foto arhiva Kim)

Isa Mustafa rekao je zahtev za okončanje dijaloga Beograda i Prištine nema opravdanje.

"Dijalog je pitanje partnerstva sa EU i SAD. Koliko znam, ni za novembar ni za decembar nije zakazan nastavak dijaloga, sledi Božić. Dakle, oni koji traže prekid dijaloga uzalud razgovaraju", rekao je Mustafa.

Zahteve za obustavu dijaloga izneli su Ramuš Haradinaj, Seljim Seljimi, ali i vršilac dužnosti predsednika privremenih kosovskih institucija Vjosa Osmani koja je to kasnije demantovala.

"Ni Tači ni Veselji nisu tražili prekid dijaloga, ni dok su bili na Kosovu, niti iz Haga. Oni nisu mešali Specijalizovana veća sa dijalogom", istakao je Mustafa.Ostale vesti

Studija za EP: Dezinformacije srušile Vladu Aljbina Kurtija
Dezinformacije su imale direktne političke implikacije na Kosovu, gde su dovele i do pada Vlade Aljbina Kurtija, navodi se u studiji o ulozi lažnih vesti na Zapadnom Balkanu, predstavljenoj u Evropskom parlamentu.
  • 05.12.2020
Odbornica Zdravković: Lekari doživeli linč, odgovornost medija
Odbornica SLS-a u SO Gračanica Milena Zdravković pružila je danas podršku svojim kolegama odbornicima Ratku Pereniću i Draganu Periću koji su na prošlom zasedanju govorili o lošoj situaciji u zdravstvu. Ona je kazala da su mediji „napravili spektakl“ zbog kojeg su dvojica lekara doživela linč. Budimir Ničić poručuje da novinari izveštavaju o onome što se dešava na sednici, a da je „na publici da proceni ko pravi spektakl“.
  • 04.12.2020
Skupština Kosova usvojila Zakon o ekonomskom oporavku

Poslanici Skupštine Kosova usvojili su danas Nacrt zakona o ekonomskom oporavku. Zakon je usvojen sa 72 glasa za i nijednim protiv.

  • 04.12.2020
SO Gračanica: Radikalno ili institucionalno rešavanje problema u Kišnici? Policija ćuti
Žučna rasprava o bezbednosnoj situaciji u Kišnici kod Gračanice obeležila je današnju sednicu lokalnog parlamenta. Odbornica Snežana Jovanović je kazala da „ukoliko se problem ne reši institucionalno, onda će se rešiti radikalno“. „Bilbord nikoga nije plašio“, navodi albanski odbornik Granit Gaši.
  • 04.12.2020
Stano: Pregovarači BG i PR u četvrtak u Briselu
Portparol EU Peter Stano, potvrdio je najavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, da će se 10. decembra u Briselu nastaviti razgovori delegacija Beograda i Prištine na tehničkom nivou.
  • 04.12.2020
CIK objavio konačne rezultate izbora
Kosovska Centralna izborna komisija (CIK) objavila je danas konačne rezultate vanrednih izbora za gradonačelnike opština Severna Mitrovica i Podujevo.
  • 03.12.2020