Vesti
Politika

Mustafa: Kurti prekršio koalicioni dogovor

Predsednik Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa žestoko je reagovao nakon vesti da je premijer Kurti smenio funkcionera DSK Agima Veljiua sa mesta ministra unutrašnjih poslova, i sada od njega ultimativno zahteva da povuče ovu odluku ali i da vlada do kraja nedelje ukine taksu na srpske proizvode.
Mustafa: Kurti prekršio koalicioni dogovor
Isa Mustafa (Foto grid.al)

"Tražim od premijera da poništi odluku o razrešenju Veljiua i donese odluku o ukidanju takse do kraja nedelje", rekao je Mustafa i, kako prenosi Koha, dodao da su jednostrane akcije premijera štetne i neprihvatljive i vode ka raspadu koalicije.

Novi zaplet u odnosima DSK i Samoopredeljenja krenuo je sinoć kada je posle najave Hašima Tačija o uvođenju vanrednog stanja Kurti rekao da je to ekstremno i nepotrebno, da bi zatim Veljiu saopštio da DSK podržava predlog Tačija i da Kosovo mora hitno da uvede vanredno stanje.

Kurti je zbog toga danas odlučio da smeni Veljiua.Ostale vesti

Engel: SAD doprinele krizi u Prištini
Američki kongresmen i jedan od najuticajnijih albanskih lobista u Vašingtonu Eliot Engel saglasan je da postoji više razloga zbog kojih Priština treba da ukine takse na srpske i proizvode iz BiH, ali smatra da su SAD ekonomskim sankcijama zbog neukidanje te mere doprinele političkoj krizi na Kosovu.
  • 28.03.2020
Promenjena odluka Vlade: Zabrana kretanja od 17 do 6h
Vlada Kosova izmenila je prethodno donetu odluku o zabrani kretanja, pa je od noćas stupila na snagu nova zabrana kretanja za građane i privatne automobile od 17 do 6 časova ujutru.
  • 28.03.2020
Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel kaže da pitanje razmene teritorija nikada nije pomenuto u njegovom prisustvu i dodao da za njega lično to nije dobra opcija, prenosi Gazeta ekspres.
  • 28.03.2020
Lajčak specijalni predstavnik EU za Zapadni Balkan
Miroslav Lajčak je potvrđen za specijalnog predstavnika Evropske unije za dijalog između Srbije i Kosova te Zapadni Balkan.
  • 27.03.2020
Dogovor!?: Kovidno vreme i političko nevreme
Predsednik Kosova Hašim Tači je uveren da će se padom Kurtijeve vlade ubrzati proces postizanja trajnog rešenja za Kosovo, složili se u emisiji „Dogovor!?“ novinarka Violeta Oroši i politikolog Aljbinot Maljoku sa kojima je, umesto u studiju, autorka Zorica Vorgučić razgovarala putem Skajpa.
  • 27.03.2020
Američka administracija opredeljena je da sarađuje sa bilo kojom vladom Kosova koja bude formirana kroz ustavni proces, navodi se u zajedničkom saopštenju za medije specijalnog izaslanika Ričarda Grenela, ambasadora Filipa Kosneta i specijalnog predstavnika za Zapadni Balkan Metjua Palmera.
  • 26.03.2020