Vesti
Politika

Mustafa: Izloženi smo pritiscima da formiramo koaliciju sa Samoopredeljenjem

Demokratski savez Kosova danas su posetili ambasadori Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije Filip Kosnet i Nikolas Abot, prenosi Koha Ditore.
Mustafa: Izloženi smo pritiscima da formiramo koaliciju sa Samoopredeljenjem
Isa Mustafa (Foto: N1)

Lider DSK Isa Mustafa je nakon satanka sa ambasadorima izjavio da je DSK izložen velikim pritiscima radi postizanja koalicije sa Pokretom Samoopredeljenje.

Inače Mustafa je danas održao sastanak sa članovima Predsedništva stranke i razgovarao o koaliciji sa Samoopredeljenjem i formiranju nove vlade.

Juče je predsednik Hašim Tači dao mandat lideru Samoopredeljenja Aljbinu Kurtiju da formira vladu.

Kurtiju za povereni mandat ostaje još 14 dana, od 15 predviđenih Ustavom Kosova, da postigne dogovor sa DSK.

Nesuglasice koje ove dve partije ne uspevaju da prevaziđu su insistiranje DSK na mesto predsednika Skupštine, na kome je trenutno Glauk Konjufca iz Samoopredeljenja, kao i pravo da DSK predloži kandidata za predsednika 2021. godine, čije ime još uvek nije poznato.



Ostale vesti

Novi ambasador Izraela u Srbiji Jahel Vilan izjavio je da Izrael tehnički još nije priznao Kosovo.
  • 27.09.2020
Vučić o dijalogu: Za tango je potrebno dvoje
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija spremna za razgovore sa Prištinom, za teška rešenja, ali i dodao da je za "tango potrebno dvoje".
  • 26.09.2020
Lajčak: Odlaže se sastanak delegacija Beograda i Prištine u Briselu
Sastanak pregovaračkih delegacija Beograda i Prištine, koji je trebalo da bude održan u ponedeljak, odložen je, saopštio je specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.
  • 25.09.2020
Grenel: Obe strane za jezero Tramp
Beograd i Priština saglasni su da se jezero Gazivode ubuduće zove po predsedniku Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donaldu Trampu, objavio je na Tviteru njegov specijalni izaslanik za pregovore Ričard Grenel.
  • 25.09.2020
Povodom najave da će se sledeće nedelje u Briselu održati samo tehnička runda razgovora Beograda i Prištine uz izostavljnje pitanja Zajednice srpskih opština sa agende, u Briselu kažu da su "datumi i agenda" isključivo u rukama dve strane koje pregovaraju.
  • 25.09.2020
Skupština Kosova danas održava dve plenarne sednice
Na prvoj sednici, u 10 časova, po treći put će se glasati Nacrt zakona o ekonomskom oporavku u načelu, koji na poslednja dva zasedanja nije uspeo da dobije potrebne glasove.
  • 25.09.2020