Vesti
Politika

Mustafa: Ako nema dogovora o predsedniku, idemo na izbore

Predsednik vladajućeg Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa izjavio je da je na Demokratskoj partiji Kosova da predloži kandidata za upražnjeno mesto predsednika Kosova, dodajući da ako ne bude dogovora političkih stranaka o toj funkciji, onda će biti novih parlamentarnih izbora.
Mustafa: Ako nema dogovora o predsedniku, idemo na izbore
Isa Mustafa (Foto Kim arhiva)

Mustafa je nakon serije sastanaka proteklih dana rekao da o mestu budućeg predsednika, nakon što je Hašim Tači podneo ostavku zbog podizanja optužnice, treba da odluči i Demokratski savez Kosova.

"Odluku treba da donese i DSK, ovo nije pojedinačna odluka. Ali još uvek nema odluke DPK-a da predloži kandidata", rekao je Mustafa a prenose prištinski mediji.

Preneo je da još nije bilo razgovora da se DPK na kraju pridruži kosovskoj vladi.

Nekoliko dana ranije Mustafa je objasnio da po hijerarhiji centralnih institucija u Prištini, mesto predsednika skupštine pripada najbrojnijoj parlamentarnoj partiji – Samoopredeljenju, mesto premijera drugoj po redu – Demokratskom savezu a mesto predsednika trećoj stranci – Demokratskoj partiji Kosova, čiji je predsednik Kadri Veselji takođe optužen za ratne zločine i nalazi se u pritvoru u Specijalnmom sudu u Hagu.Ostale vesti

Kurti: Sledeći sastanak sa Vučićem možda sledeće sedmice, zavisi od EU
Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je da bi sledeći sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem mogao biti održan u drugoj sedmici decembra.
  • 05.12.2021
Šib: Naš stav prema Kosovu ostaje nepromenjen
Ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib izjavio je da je potrebno da „sve što je za sada dogovoreno u okviru dijaloga u Briselu mora i da se ‘implementira’“, navodeći da „to važi kako za Zajednicu srpskih opština, tako i za pitanje energetike“.
  • 05.12.2021
Pokret vera, nada, ljubav blokirao prelaz Merdare

Oko 50 članova Pokreta vera, nada, ljubav blokiralo je danas u podne administrativni prelaz Merdare, javlja Beta.

  • 04.12.2021
Kurti i Eskobar razgovarali o dijalogu sa Srbijom
Premijer Kosova Albin Kurti saopštio je da je imao telefonski razgovor sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Gabrijelom Eskobarom, sa kojima je razgovarano o posvećenosti Kosova principijelnom dijalogu sa Srbijom koji vodi ka pravno obavezujućem sporazumu.
  • 04.12.2021
Trajković: Plaćam cenu, ali neću odustati
Nakon što je u avgustu odbačena tužba Milana Radoičića protiv Rade Trajković za povredu ugleda i časti, juče je Drugi Osnovni sud u Beogradu odbacio i tužbu načelnika Uprave BIA za kriminal i terorizam Bojana Dimića. Trajkovićeva je tužena nakon gostovanja u "Utisku nedelje" 2019. godine, gde je govorila o ubistvu lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.
  • 03.12.2021
Mustafa: ZSO ne može da se izbegne

Formiranje Zajednice srpskih opština je obaveza Kosova koja ne može da se izbegne, kazao je za KTV bivši kosovski premijer Isa Mustafa.

  • 03.12.2021