Vesti
Politika

Mustafa: Ako nema dogovora o predsedniku, idemo na izbore

Predsednik vladajućeg Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa izjavio je da je na Demokratskoj partiji Kosova da predloži kandidata za upražnjeno mesto predsednika Kosova, dodajući da ako ne bude dogovora političkih stranaka o toj funkciji, onda će biti novih parlamentarnih izbora.
Mustafa: Ako nema dogovora o predsedniku, idemo na izbore
Isa Mustafa (Foto Kim arhiva)

Mustafa je nakon serije sastanaka proteklih dana rekao da o mestu budućeg predsednika, nakon što je Hašim Tači podneo ostavku zbog podizanja optužnice, treba da odluči i Demokratski savez Kosova.

"Odluku treba da donese i DSK, ovo nije pojedinačna odluka. Ali još uvek nema odluke DPK-a da predloži kandidata", rekao je Mustafa a prenose prištinski mediji.

Preneo je da još nije bilo razgovora da se DPK na kraju pridruži kosovskoj vladi.

Nekoliko dana ranije Mustafa je objasnio da po hijerarhiji centralnih institucija u Prištini, mesto predsednika skupštine pripada najbrojnijoj parlamentarnoj partiji – Samoopredeljenju, mesto premijera drugoj po redu – Demokratskom savezu a mesto predsednika trećoj stranci – Demokratskoj partiji Kosova, čiji je predsednik Kadri Veselji takođe optužen za ratne zločine i nalazi se u pritvoru u Specijalnmom sudu u Hagu.Ostale vesti

Studija za EP: Dezinformacije srušile Vladu Aljbina Kurtija
Dezinformacije su imale direktne političke implikacije na Kosovu, gde su dovele i do pada Vlade Aljbina Kurtija, navodi se u studiji o ulozi lažnih vesti na Zapadnom Balkanu, predstavljenoj u Evropskom parlamentu.
  • 05.12.2020
Odbornica Zdravković: Lekari doživeli linč, odgovornost medija
Odbornica SLS-a u SO Gračanica Milena Zdravković pružila je danas podršku svojim kolegama odbornicima Ratku Pereniću i Draganu Periću koji su na prošlom zasedanju govorili o lošoj situaciji u zdravstvu. Ona je kazala da su mediji „napravili spektakl“ zbog kojeg su dvojica lekara doživela linč. Budimir Ničić poručuje da novinari izveštavaju o onome što se dešava na sednici, a da je „na publici da proceni ko pravi spektakl“.
  • 04.12.2020
Skupština Kosova usvojila Zakon o ekonomskom oporavku

Poslanici Skupštine Kosova usvojili su danas Nacrt zakona o ekonomskom oporavku. Zakon je usvojen sa 72 glasa za i nijednim protiv.

  • 04.12.2020
SO Gračanica: Radikalno ili institucionalno rešavanje problema u Kišnici? Policija ćuti
Žučna rasprava o bezbednosnoj situaciji u Kišnici kod Gračanice obeležila je današnju sednicu lokalnog parlamenta. Odbornica Snežana Jovanović je kazala da „ukoliko se problem ne reši institucionalno, onda će se rešiti radikalno“. „Bilbord nikoga nije plašio“, navodi albanski odbornik Granit Gaši.
  • 04.12.2020
Stano: Pregovarači BG i PR u četvrtak u Briselu
Portparol EU Peter Stano, potvrdio je najavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, da će se 10. decembra u Briselu nastaviti razgovori delegacija Beograda i Prištine na tehničkom nivou.
  • 04.12.2020
CIK objavio konačne rezultate izbora
Kosovska Centralna izborna komisija (CIK) objavila je danas konačne rezultate vanrednih izbora za gradonačelnike opština Severna Mitrovica i Podujevo.
  • 03.12.2020