Vesti
Politika

Mustafa: Ako ne budem premijer nema koalicije sa DPK

Lider Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa izjavio je danas da ako on ne bude premijer u novoj vladi, neće ni biti koalicije sa Demokratskom partijom Kosova.
Mustafa: Ako ne budem premijer nema koalicije sa DPK
Hašim Tači i Isa Mustafa (Foto balkaneu.com)

Posle sastanka radnih grupa koje rade na usaglašavanju kadrovskih pitanja i programu buduće vlade, Mustafa je rekao da ostaju pri stavu da DSK dobije premijera Kosova, što je bilo dogovoreno i sa DPK.

“To je početni dogovor i tako će biti. Mi smo se i na Glavnom odboru izjasnili da nećemo postići dogovor ni sa kim ako DSK ne bude dobila mesto premijera”, rekao je Mustafa.

Predsednik DSK je odbio da govori o raspodeli ministarskih mesta ističući da nije korektno govoriti o tome bez finalizacije sporazuma. Prema njemu, o tome će se odlučiti danas ili sutra.

“Sada se radi i na vladinom programu, ali i podeli odgovornosti. Demokratski savez Kosova ne bi prihvatio da uđe u bilo kakvu koaliciju ako to ne bi imalo sadržaj i ako ne ostvarimo naše programe”, kazao je Mustafa i dodao da će buduća vlada raditi u interesu Kosova.

Prema njemu, nastavak konstitutivne sednice i posebna sednica na kojoj će biti izglasana vlada biće održana 8. decembra kao što je i bilo najavljeno.Ostale vesti

Tanin: Sastanci u Briselu i Vašingtonu pokazuju potencijal za napredak
Šef Misije UN na Kosovu (Unmik) Zahir Tanin je na video sednici Saveta bezbednosti UN pohvalio Beograd i Prištinu za nastavak pregovaračkog procesa i pozvao ih da vode konstruktivan proces dijaloga, uprkos izazovima i različitim gledištima.
  • 21.10.2020
Izborna kampanja u Severnoj Mitrovici od 12. novembra
Centralna izborna komisija (CIK) odlučila je da će predizborna kampanja u Severnoj Mitrovici biti od 12. do 27. novembra, dok će se u četvrtak razgovarati o kampanji u Podujevu kako bi se odlučilo da li će se aktivnosti ponoviti još jednom.
  • 21.10.2020
Pretnje recipročnim merama iz Prištine i odgovor iz Beograda
Pred poslanicima u Skupštini Kosova Avdulah Hoti je kazao da neće biti konačnog sporazuma između Kosova i Srbije bez uzajamnog priznanja, ističući da će, ako se to ne dogodi, Kosovo vratiti mere reciprociteta. Šef Kancelarije za KiM Petar Petković ističe da je “reciprocitet” u suprotnosti sa duhom dijaloga.
  • 21.10.2020
“Sporazum”: ZSO, kamen zajedničkog spoticanja
Da će biti i konstruktivnih i nekonstruktivnih nejasnoća, znalo se od samog početka, od potpisivanja prvog briselskog sporazuma o normalizaciji odnosa Prištine i Beograda. Od tada, do danas, za jedne je to, kako piše u dokumentu, Asocijacija/Zajednica opština sa srpskim većinskim stanovništvom na Kosovu, za druge - Zajednica srpskih opština.
  • 21.10.2020
Hoti: Nema ZSO sa izvršnim ovlašćenjima
Neće biti formirana Zajednica srpskih opština sa izvršnim ovlašćenjima, ponovio je na današnjoj konferenciji za medije premijer Kosova Avdulah Hoti.
  • 21.10.2020
SB danas o izveštaju generalnog sekretara UN o Kosovu
Ambasadori Saveta bezbednosti raspravljaće danas o novom šestomesečnom izveštaju šefa Ujedinjenih nacija Antonija Gutereša o stanju na Kosovu.
  • 21.10.2020