Vesti
Politika

Mustafa: Ako ne budem premijer nema koalicije sa DPK

Lider Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa izjavio je danas da ako on ne bude premijer u novoj vladi, neće ni biti koalicije sa Demokratskom partijom Kosova.
Mustafa: Ako ne budem premijer nema koalicije sa DPK
Hašim Tači i Isa Mustafa (Foto balkaneu.com)

Posle sastanka radnih grupa koje rade na usaglašavanju kadrovskih pitanja i programu buduće vlade, Mustafa je rekao da ostaju pri stavu da DSK dobije premijera Kosova, što je bilo dogovoreno i sa DPK.

“To je početni dogovor i tako će biti. Mi smo se i na Glavnom odboru izjasnili da nećemo postići dogovor ni sa kim ako DSK ne bude dobila mesto premijera”, rekao je Mustafa.

Predsednik DSK je odbio da govori o raspodeli ministarskih mesta ističući da nije korektno govoriti o tome bez finalizacije sporazuma. Prema njemu, o tome će se odlučiti danas ili sutra.

“Sada se radi i na vladinom programu, ali i podeli odgovornosti. Demokratski savez Kosova ne bi prihvatio da uđe u bilo kakvu koaliciju ako to ne bi imalo sadržaj i ako ne ostvarimo naše programe”, kazao je Mustafa i dodao da će buduća vlada raditi u interesu Kosova.

Prema njemu, nastavak konstitutivne sednice i posebna sednica na kojoj će biti izglasana vlada biće održana 8. decembra kao što je i bilo najavljeno.Ostale vesti

Sunjog: Kurtijev stav o dijalogu pozitivan pomak

Izjavu predsednika pokreta Samoopredeljenje i kandidata za novog premijera Aljbina Kurtija da će dijalog sa Beogradom biti među četiri prioriteta kosovske vlade šef kancelarije EU u Prištini Tomaš Sunjog ocenio je kao pozitivan pomak.

  • 28.02.2021
Dačić odbacuje nepostojeći non pejper EU i SAD o Kosovu
Ako neko planira da donosi neke non pejpere, poručujem im da ne gube vreme, rekao je danas za TV Pink predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, i dodao da je stav predsednika Srbije jasan - želimo kompromis i dogovor, ali ne prihatamo nikakve ucene.
  • 27.02.2021
Novčana pomoć Srbima na Kosovu najverovatnije u maju
Direktor Vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da će novčana pomoć Srbima na Kosovu najverovatnije biti isplaćena u maju.
  • 27.02.2021
Kurti ponovio da ne treba žuriti sa dijalogom
Kandidat za budućeg premijera Aljbin Kurti preneo je i ambasadoru Velike Britanije u Prištini Nikolasu Abotu da dijalog sa Beogradom ne treba požurivati, zalažući se za dobre pripreme za stabilan sporazum.
  • 27.02.2021
CIK: Odbačeno 18.766 glasova iz dijaspore
Centralna izborna komisija Kosova odbacila je 18.766 glasova iz dijaspore, prenosi Zeri.
  • 26.02.2021
Vučić: Nezaposlenima na Kosovu 200 evra, deci i zaposlenima po 100
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je finansijsku pomoć za ljude koji žive na Kosovu. Nezaposlena lica će dobiti po 200 evra, a deca i zaposlene osobe po 100. Takođe, najavio je početak gradnje nove zgrade za KBC Priština u Gračanici.
  • 26.02.2021