Vesti
Politika

Musljiu: Osmani i Kurti da se izjasne o bezbednosti, građani su u panici

Bezbednost na Kosovu je stabilna i nema mesta panici, izjavila je predsednica Komisije za nadzor Kosovske obaveštajne agencije (KOA) Ganimete Musljiu.
Musljiu: Osmani i Kurti da se izjasne o bezbednosti, građani su u panici
Ganimete Musljiu (Foto KosovaPress)

Posle izveštaja direktora KOA Petrita Ajetija ovoj komisiji, poslanica Musljiu je zatražila da se građanima obrate predsednica Vjosa Osmani i premijer Aljbin Kurti u vezi bezbednosti na Kosovu i snabdevanja hranom.

Uveravajući da Kosovu ne preti nikakva nesigurnost, ona je navela da se mnogi građani panično snabdevaju brojnom robom, uključujući brašno i gorivo.

„Zahtevam od predsednice Kosova, ali i premijera da izađu i da se izjasne o bezbednosnoj situaciji, jer je primećena povećana panika među građanima, koji su počeli da se snabdevaju brojnim zalihama. To je uznemirujuće i alarmantno kada vidimo redove građana na benzinskim pumpama kako se snabdevaju gorivom, a da ne govorimo o brašnu i drugim osnovnim stvarima. O tome smo razgovarali i sa direktorom, njegova poruka i poruka cele skupštinske komisije je da se ne izaziva panika, jer nema mesta panici. Situacija je stabilna i nama direktno ne preti nikakva nesigurnost“, rekla je Musljiu.

Ona je dodala da su bezbednosne institucije, uključujući KOA, „u pripravnosti“, pa „nema mesta za zabrinutost“.

„Želim da uverim građane Kosova da nema mesta panici, bezbednosna situacija u zemlji je stabilna, bezbednosne institucije, uključujući KOA, su u pripravnosti. Prema tome, nema mesta panici, situacija je stabilna i bezbedna“, zaključila je Musljiu.Ostale vesti

Lajčak: Normalizacija je odgovornost lidera
"To što je dogovoreno, to mora da se sprovede. To nije nešto što je Brisel zahtevao, to je nešto što je dogovoreno između Kosova i Srbije", kazao je specijalni predstavnik EU u dijalogu Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, odgovarajući na pitanje da li očekuje implementaciju sporazuma o Zajednici srpskih opština.
  • 29.06.2022
Vejvoda: Srbija ne može da zadrži neutralnost
Visoki saradnik Instituta za društvene nauke u Beču Ivan Vejvoda izjavio je da Srbija ne može da zadrži neutralnost, navodeći da je Srbija išla u NATO do 2004. godine, i da su za vreme premijera Zorana Đinđića počeli razgovori oko ulaska u punopravno članstvo Alijanse, "ne zanemarujući nipošto zločin koji je učinjen".
  • 28.06.2022
Nakon Prištine, Lajčak i u Beogradu
Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja zapadnog Balkana Miroslav Lajčak posetiće Beograd od 29. juna do 1. jula, saopštila je danas mreža EU info.
  • 28.06.2022
Lajčak: Rešavanje pitanja nestalih ostaje hitno

Izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak objavio je na Tviteru da je posetio Resursni centar za nestala lica u Prištini i naveo da je hitno rešavanje sudbine više od 1.600 ljudi.

  • 28.06.2022
Završen pretres PO Opštine Peć u Goraždevcu
Policija Kosova napustila je Goraždevac zajedno sa danas uhapšenim Miloradom Đokovićem, nakon što je izvršena premetačina i pretres Privremenog Organa za Peć koji se nalazi u Goraždevcu. Tom prilikom blokiran je kompletan centar Goraždevca, čak ni novinari Radio Goraždevca nisu mogli da pristupe svojim prostorijama.
  • 27.06.2022
Policija blokirala centar Goraždevca
"U toku je blokada centra Goraždevca od strane Kosovske policije. Razlog je nepoznat, ali se pretpostavlja da ima veze sa popodnevnim hapšenjem stanovnika Vitomirice zbog sumnje da je učestvovao u ratnim zločinima 1999. godine", rekao je za RTV Kim novinar Radio Goraždevca Damjan Portić.
  • 27.06.2022