Vesti
Politika

Mur: ZSO neće biti ni NVO, ni politički entitet

Direktor Kancelarije za centralnu i južnu Evropu u Stejt departmentu izjavio da ZSO neće funkcionisati kao nevladina organizacija, ali ni kao politički entitet.
Mur: ZSO neće biti ni NVO, ni politički entitet
Džonatan Mur (Foto KIM)

"Normalizacija odnosa se sprovodi u skladu sa zakonima Kosova. Opštine imaju mnogo ovlašćenja pojedinačno ili kao zajednica. Asocijacija nije NVO, ali ni novi politički etnitet", rekao je Džonatan Mur televiziji Klan Kosova, govoreći o ZSO.

Američki diplomata je u emisiji ove televizije izjavio da ideja o novom političkom etnitetu na Kosovu nije tema razgovora.

"Nije to resenje i to nije tema razgovora. Između susednih država može se razgovarati o mnogim pitanjima, ali mi ne vidimo nikakve razloge da se diskutuje o tom pitanju. Naša politika je jasna. Nema promena granica i nema razmena teritorija", kazao je Mur.Ostale vesti

Izveštaj EK o Kosovu: Godina političke nestabilnosti
Period od oktobra 2020. do oktobra 2021. godine na Kosovu obeležila je politička nestabilnost, a zakonodavne aktivnosti bile su ograničene uključujući i napore u reformama u vezi sa Evropskom unijom, navodi se u izveštaju Evropske komisije (EK) o Kosovu.
  • 19.10.2021
Eljezi: Završavamo prebrojavanje svih glasova u toku nedelje
Prebrojavanje svih glasova sa lokalnih izbora održanih 17. oktobra očekuje se da bude završeno ove nedelje. 
  • 19.10.2021
Varhelji: Dijalog BG i PR ključan za stabilnost regiona
Komesar za proširenje EU, Oliver Varhelji rekao je danas da do deesakalcije prilika između Beograda i Prištne mora doći ”malim koracima” koji se dešavaju ”na terenu”, a koji obezbeđuju sigurnost i bolji život za građane.
  • 19.10.2021
Vučić: Niko nije terao ljude na Kosovu da glasaju
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da niko nije terao ljude u srpskim sredinama na Kosovu da izađu na lokalne izbore koji su održani u nedelju i dodao da je zadovoljan izlaznošću.
  • 19.10.2021
Kosovski MUP: Izdato preko 58.000 nalepnica
Kosovsko Ministarstvo unutrašnjih poslova do sada je izdalo 58.027 kompleta nalepnica za vozila sa srpskim registarskim oznakama, koja se kreću po Kosovu, a prema sporazumu iz Brisela postignutom 30. septembra.
  • 19.10.2021
Posmatračka misija EU: Srpska lista vršila pritisak na birače
Lokalni izbori na Kosovu bili su dobro organizovani, veliki broj kandidata ponudio je biračima stvarni izbor, osim u opštinama u kojima žive kosovski Srbi gde su zabeleženi direktni pritisci aktivista Srpske liste na birače, navodi se preliminarnom izveštaju posmatračke misije Evropske unije.
  • 19.10.2021