"Možda im se ne dopadne, ali sporazum je u interesu naroda Srbije i Kosova"

Američki senator Ron Džonson izjavio je da "mora da se objasni narodima Kosova i Srbije da je sporazum koji im se možda ne dopada - u njihovom najboljem interesu".

Podeli ovaj članak sa:
  • Ron Džonson (Foto EPA)

U razgovoru za ukrajinski servis Glasa Amerike, američki senator koji je prošle nedelje posetio i Beograd i Prištinu, poručio je da je "na liderima Srbije i Kosova, da odluče da li mogu da postignu sporazum".

"Proteklih nekoliko godina sam dosta angažovan na ovom pitanju. Mislim da lideri obe zemlje uviđaju da je u obostranom interesu da ostave razlike iza sebe i postignu dogovor", rekao je Džonson.

On je dodao da "obe zemlje žele veće američko angažovanje".

"Mislim da ćemo im ga ponuditi, ali ne u smislu nametanja i pritiska, već samo podrške njihovim naporima i stvaranju uslova gde će lideri obe zemlje moći da računaju na podršku Amerike i Evrope, pošto postignu dogovor", rekao je.

Prema njegovim rečima, od dogovora će biti mnogo koristi u smislu daljih integracija u evropsku ekonomiju, veće slobode putovanja, uspešnije ekonomije, jer kada se postigne dogovor biće lakše privući strane investicije.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane