Vesti
Politika

Most u Mitrovici gotov tek u maju

Daleko od medija, američki ambasador Greg Delavi pokušao je da nadgleda radove na revitalizaciji mosta na Ibru, u Mitrovici, prenosi KTV.
Most u Mitrovici gotov tek u maju
Radovi na mostu u Severnoj Mitrovici (Foto Tanjug)

Zajedno sa gradonačelnikom severne Mitrovice, Goranom Rakićem, američki ambasador Delavi nadgledao je kako se odvijaju radovi na novom projektu izgradnje trga pod nazivom Kralj Petar.

Kao i Rakić i Delavi je odbio da razgovara za KTV. Ali gradonačelnik južne Mitrovice, Agim Bahtiri, kaže da tehnički nije moguće da most preko reke Ibar bude otvoren za par dana, kada će visoka predstavnica za spoljnu i bezbednosnu politiku, Federika Mogerini, boraviti na Kosovu.

Bahtiri navodi da će most biti otvoren u maju.

Kosovo će 3. i 4. marta posetiti visoka predstavnica EU za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Federika Mogerini.

Mediji su ranije preneli da će Mogerinijeva tokom posete Kosovu prisustvovati otvaranju mosta na Ibru i pešačke zone.Ostale vesti

Sunjog: Kurtijev stav o dijalogu pozitivan pomak

Izjavu predsednika pokreta Samoopredeljenje i kandidata za novog premijera Aljbina Kurtija da će dijalog sa Beogradom biti među četiri prioriteta kosovske vlade šef kancelarije EU u Prištini Tomaš Sunjog ocenio je kao pozitivan pomak.

  • 28.02.2021
Dačić odbacuje nepostojeći non pejper EU i SAD o Kosovu
Ako neko planira da donosi neke non pejpere, poručujem im da ne gube vreme, rekao je danas za TV Pink predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, i dodao da je stav predsednika Srbije jasan - želimo kompromis i dogovor, ali ne prihatamo nikakve ucene.
  • 27.02.2021
Novčana pomoć Srbima na Kosovu najverovatnije u maju
Direktor Vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da će novčana pomoć Srbima na Kosovu najverovatnije biti isplaćena u maju.
  • 27.02.2021
Kurti ponovio da ne treba žuriti sa dijalogom
Kandidat za budućeg premijera Aljbin Kurti preneo je i ambasadoru Velike Britanije u Prištini Nikolasu Abotu da dijalog sa Beogradom ne treba požurivati, zalažući se za dobre pripreme za stabilan sporazum.
  • 27.02.2021
CIK: Odbačeno 18.766 glasova iz dijaspore
Centralna izborna komisija Kosova odbacila je 18.766 glasova iz dijaspore, prenosi Zeri.
  • 26.02.2021
Vučić: Nezaposlenima na Kosovu 200 evra, deci i zaposlenima po 100
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je finansijsku pomoć za ljude koji žive na Kosovu. Nezaposlena lica će dobiti po 200 evra, a deca i zaposlene osobe po 100. Takođe, najavio je početak gradnje nove zgrade za KBC Priština u Gračanici.
  • 26.02.2021