Vesti
Politika

Most u Mitrovici gotov tek u maju

Daleko od medija, američki ambasador Greg Delavi pokušao je da nadgleda radove na revitalizaciji mosta na Ibru, u Mitrovici, prenosi KTV.
Most u Mitrovici gotov tek u maju
Radovi na mostu u Severnoj Mitrovici (Foto Tanjug)

Zajedno sa gradonačelnikom severne Mitrovice, Goranom Rakićem, američki ambasador Delavi nadgledao je kako se odvijaju radovi na novom projektu izgradnje trga pod nazivom Kralj Petar.

Kao i Rakić i Delavi je odbio da razgovara za KTV. Ali gradonačelnik južne Mitrovice, Agim Bahtiri, kaže da tehnički nije moguće da most preko reke Ibar bude otvoren za par dana, kada će visoka predstavnica za spoljnu i bezbednosnu politiku, Federika Mogerini, boraviti na Kosovu.

Bahtiri navodi da će most biti otvoren u maju.

Kosovo će 3. i 4. marta posetiti visoka predstavnica EU za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Federika Mogerini.

Mediji su ranije preneli da će Mogerinijeva tokom posete Kosovu prisustvovati otvaranju mosta na Ibru i pešačke zone.Ostale vesti

Za gradonačelnika Severne Mitrovice prijavljena četiri kandidata
Kancelarija za registraciju političkih partija i potvrđivanje primila je četiri prijave za potvrđivanje političkih subjekata i kandidata za gradonačelnika opštine Severna Mitrovica, potvrdio je za Kontakt Plus član CIK-a Nenad Rikalo.
  • 30.10.2020
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras, nakon učešća na onlajn konferenciji o "malom Šengenu", da i dalje ostaje otvoren poziv za Prištinu, Podgoricu i Sarajevo da se priključe toj inicijativi, prenosi Tanjug.
  • 30.10.2020
Vlada Kosova odobrila nacrt budžeta
Na jutrošnjoj sednici Vlade Кosova, odobren je nacrt budžeta za narednu godinu.
  • 30.10.2020
Lajčak: Još jedan korak ka sveobuhvatnom sporazumu
Danas smo napravili još jedan korak ka sveobuhvatnom sporazumu o normalizaciji, ocenio je specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak nakon razgovora u Briselu.
  • 29.10.2020
Petković: Svaki sastanak u Briselu započinjemo pitanjem o ZSO
Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je da je i danas, u novoj rundi dijaloga u Briselu, Beograd pokrenuo pitanje Zajednice srpskih opština, jer koje god pitanje da se pokrene, nema napretka u dijalogu, bez formiranja ZSO.
  • 29.10.2020
“Sporazum”:  Ustavne reforme neminovne na Kosovu i u Srbiji
Direktor Kosovskog pravnog instituta Ehat Miftaraj izjavio je da će do ustavnih reformi na Kosovu i u Srbiji  nesumnjivo doći kada dođe do sveobuhvatnog sporazuma, što je za Evropsku uniju veoma važno pitanje. Nakon sporazuma, sigurno je da će međunarodni pritisak pasti na skupštine i političke stranke u tim zemljama da u bliskoj budućnosti ratifikuju oba sporazuma, naprave ih legitimnim, zakonitim i unesu odgovarajuće promene u svoje ustave.
  • 29.10.2020