Vesti
Politika

Most u Mitrovici gotov tek u maju

Daleko od medija, američki ambasador Greg Delavi pokušao je da nadgleda radove na revitalizaciji mosta na Ibru, u Mitrovici, prenosi KTV.
Most u Mitrovici gotov tek u maju
Radovi na mostu u Severnoj Mitrovici (Foto Tanjug)

Zajedno sa gradonačelnikom severne Mitrovice, Goranom Rakićem, američki ambasador Delavi nadgledao je kako se odvijaju radovi na novom projektu izgradnje trga pod nazivom Kralj Petar.

Kao i Rakić i Delavi je odbio da razgovara za KTV. Ali gradonačelnik južne Mitrovice, Agim Bahtiri, kaže da tehnički nije moguće da most preko reke Ibar bude otvoren za par dana, kada će visoka predstavnica za spoljnu i bezbednosnu politiku, Federika Mogerini, boraviti na Kosovu.

Bahtiri navodi da će most biti otvoren u maju.

Kosovo će 3. i 4. marta posetiti visoka predstavnica EU za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Federika Mogerini.

Mediji su ranije preneli da će Mogerinijeva tokom posete Kosovu prisustvovati otvaranju mosta na Ibru i pešačke zone.



Ostale vesti

Internet peticija za raspisivanje izbora
Samoopredeljenje pokreće peticiju putem interneta za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, objavila je Koha.
  • 30.05.2020
SAD ponovile: Poštovati odluku Ustavnog suda

Sjedinjene Države su ponovo reagovale na presudu koju je doneo Ustavni sud o dekretu predsednika Hašima Tačija o imenovanju Avdulaha Hotija iz DSK za novog premijera.

  • 30.05.2020
Borelj: Beograd i Priština da se dogovore
Šef diplomatije EU Đuzep Borelj izjavio je da je na Beogradu i Prištini da se dogovore oko rešenja za normalizaciju odnosa, ali da pri tom ne mogu imati "odrešene ruke", jer postignuti sporazum mora biti prihvaljiv i za međunarodnu zajednicu, prenosi Tanjug.
  • 30.05.2020
Građani Prištine: Odluka u korist Tačija
Građani Prištine iskazuju nezadovoljstvo povodom presude Ustavnog suda kojom je potvrđen dekret kosovskog predsednika Hašima Tačija o novom mandataru vlade. Kako su za RTV Kim kazali, za njih je odluka neprihvatljiva.
  • 29.05.2020
Kurti ne prihvata odluku Ustavnog suda
Odlazeći kosovski premijer Aljbin Kurti saopštio je da ne prihvata odluku Ustavnog suda o uredbi predsednika Hašima Tačija kojom je dao mandat Avdulahu Hotiju da formira novu vladu.
  • 29.05.2020
Šeholi: Nova  vlada pre ponedeljka

Za direktora Instituta za afirmaciju međuetničkih odnosa Fatmira Šeholija odluka Ustavnog suda bila je očekivana. Prema njegovom mišljenju, nova vlada će biti formirana do ponedeljka. 

  • 29.05.2020