Vesti
Politika

"Moguće je da će u septembru da se donese odluka o vizama"

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj rekao je da mu je u Nemačkoj obećana vizna liberalizacija i potvrdio da mogući datum odluke može biti septembar.
Ramuš Haradinaj (Foto arhiva Kim)

Pred članovima partije koju vodi, Haradinaj je govorio o viznoj liberalizaciji i tom prilikom je rekao da je to sada završena stvar.

„Predsednik je održao konferenciju za vize. Sutradan Sehofer, na prijemu mi je rekao imaš pozdrave od kancelarke Merkel. Imamo jedinstven stav prema vizama. Ušli smo na sastanak, on je rekao pričali smo o ovoj temi sa kancelarkom, ovi će se onesvestiti kada shvate, mi smo za liberalizaciju viza i to odmah. Potvrdio sam ovo Rumuniji (prim. red. Rumunija trenutno predsedava Savetom EU, telom koje treba da donese konačnu odluku o liberalizaciji). Postoji mogućnost da oni juna stave ovo na dnevni red, ali predsedavanje EU preuzima Finska i verujem da ćemo biti na dnevnom redu vrlo brzo. Nemaju razloga zemlje EU da se zamere sa Nemačkom za jednu ovakvu stvar. Zbog ovoga vas uveravam da se liberalizacija viza već dogodila. To što trebaju da glasaju zemlje je samo tehničko pitanje. Moguće je da će u septembru da se donese odluka da se mi u toku jedne godine krećemo slobodno“, rekao je on, izveštava Ksp.Ostale vesti

Petković: Kurtijeva najava tužbe neostvariva
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je da najava Aljbina Kurtija da će Priština protiv Beograda podneti "tužbu za genocid" još jedan pokušaj skretanja pažnje javnosti sa činjenice da Priština nema odgovore na socijalna i ekonomska očekivanja građana.
  • 07.05.2021
Šefovi diplomatija EU o Zapadnom Balkanu 10. maja
Ministri spoljnih poslova EU održaće dugoočekivanu debatu o Zapadnom Balkanu na sastanku 10. maja, potvrđeno je u Evropskom Savetu.
  • 07.05.2021
Kurti izneo program Vlade i najavio pripremu
Premijer Kosova Aljbin Kurti najavio je danas da će njegova vlada sa Beogradom voditi principijelan dijalog, kao i da će pripremiti "tužbu za genocid".
  • 07.05.2021
Vučić: Primili smo poruku, Hrvatska hoće da unizi Srbiju
Srbija želi da ima dobre i korektne odnose sa svima u okruženju, a postupci i izjave iz Hrvatske nisu izraz poštovanja prema Republici Srbiji, poručio je predsednik Aleksandar Vučić povodom najava Hrvatske da će napraviti vojni kamp na Kosovu.
  • 07.05.2021
Gradonačelnik Atine: Grčka podržava liberalizaciju viza za Kosovo
Gradonačelnik Atine Kostas Bakoinis bovari u Prištini. On je danas bio gost premijera Kosova Aljbina Kurtija i ministra zdravlja Arbena Vitije.
  • 07.05.2021
KBS dobile 191 hektar zemlje u Mitrovici
Predstavnici opštine iz Južne Mitrovice i Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) potpisali su ugovor o korišćenju zemlje i budućoj nameni strelišta Crnuša koje se nalazi u blizini podeljenog grada.
  • 07.05.2021