Vesti
Politika

"Moguć nastavak dijaloga u junu"

Kosovski premijer Aljbin Kurti rekao je danas, nakon sastanka sa predstavnikom Evropske unije za spoljne poslove Žozepom Borelom, da će sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem biti održan „nakon što kosovska vlada završi sa nekim stvarima u Prištini“, prenosi Gazeta ekspres.
Aljbin Kurti (Foto Fonet)

Kurti je istakao da bi nastavak dijaloga sa Srbijom mogao da se desi tek u junu.

„U junu negde možemo da započnemo sledeće poglavlje dijaloga“, kazao je Kurti.

On je naveo da kosovska vlada mora prvo da „odobri plan rada“, kao i da žele da dobiju više informacija o do sada postignutim sporazumima.

Prema njegovim rečima potrebno je uspostaviti i koordiniraju sa opozicionim strankama na Kosovu.

„Moramo da imamo više informacija i dokumenata o postignutim sporazumima kako bismo se pripremili. Istovremeno, tokom maja meseca, sastaćemo se sa opozicionim strankama na Kosovu i vodićemo dijalog o principima i dobro ćemo se pripremiti, jer ne želimo da pogrešimo“, zaključio je Kurti.Ostale vesti

Incidenti
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković optužio je premijera Kosova Aljbina Kurtija da je "za šaku glasova na predstojećim izborima", spreman da "izazove ozbiljne incidente na prostoru Kosova i Metohije".
  • 25.09.2021
Pasjane: Prekrečen grafit
Nedavno ispisani grafit posvećen Zajednici srpskih opština u Pasjanu kraj Gnjilana je prekrečen.
  • 25.09.2021
Kurti: Napadi u Zubinom Potoku i Zvečanu podstaknuti od Srbije
Kosovski premijer Aljbin Kurti saopštio je da preliminarni rezultati istrage ukazuju da je požar u zgradi u kojoj se nalazi Centar za registraciju vozila u Zubinom Potoku podmetnut. 
  • 25.09.2021
Brnabić: Nasilje nad Srbima na Kosovu kulminiralo, napadi u porastu
Premijerka Srbije Ana Brnabić je u Njujorku, u okviru 76. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, ukazala da su fizička bezbednost i poštovanje ljudskih prava prema nealbanskom stanovništvu na Kosovu daleko od zadovoljavajućih.
  • 25.09.2021
Navodi da Kosovske bezbednosne snage (KBS) pripremaju vojne trupe za intervenciju na severu Kosova su potpuno neistiniti i imaju za cilj da dezinformišu javnost, objavilo je kosovsko ministarstvo odbrane.
  • 25.09.2021
Eskobar: Bez militarizacije, pitanja rešavati u Briselu
"Beograd i Priština treba da se uzdrže od štetne retorike, razgovaraju o pitanju registarskih tablica u Briselu i ne militarizuju trenutnu situaciju na granici", smatra novi izaslanik Stejt departmenta za zapadni Balkan Gabrijel Eskobar.
  • 25.09.2021