Vesti
Politika

Mnogobrojne čestitke upućene Aljbinu Kurtiju

Lokalni, ali i međunarodni politički predstavnici uputili su čestitke novoizabranom premijeru Aljbinu Kurtiju na formiranju nove kosovske vlade.
Mnogobrojne čestitke upućene Aljbinu Kurtiju
Aljbin Kurti (Foto Kim arhiva)

Britanski ambasador na Kosovu Nikolas Abot je na svojoj Fejsbuk stranici napisao da novoj administraciji predstoji težak put.

"Čestitke novoj vladi i premijeru Aljbinu Kurtiju. Novoj administraciji predstoji težak put i potrebno je rešiti hitna pitanja, uključujući državni budžet za 2020. godinu, blokirane administrativne odluke i vladavinu prava", naveo je Abot.

Čestitkama se pridružio i ambasador SAD na Kosovu Filip Kosnet.

"Radujem se što ću sarađivati sa svim kosovskim institucijama, drugim strankama i akterima civilnog društva na jačanju pravde i prosperiteta i što ću pomoći Kosovu u izgradnji mirnih odnosa sa svojim susedima", napisao je Kosnet na svom Tviter nalogu.

Predsednik Kosova Hašim Tačai je pozdravio današnje glasanje poslanika Skupštine za izbor nove Vlade.

"Pozivam ih da počnu da rade na ispunjenju obećanja građanima u što kraćem roku, nadoknađujući izgubljene dane i nastavljajući institucionalnu posvećenost u poboljšanju života naših građana", napisao je Tači na Fejsbuk profilu.

Lider DSK Isa Mustafa takođe je uputio čestitke Kurtiju.

"Išli smo polako, s poteškoćama, ali smo stigli do cilja. Očekivanja su velika, kao što su bila i obećanja, ali potrebno je vreme da bi Vlada mogla da funkcioniše normalno. Neće biti lako", naveo je Mustafa.

"Izglasavanje nove Vlade od strane kosovskog parlamenta je dobra vest za sve naše građane", napisoa je bivši premijer Ramuš Haradinaj na svom Fejsbuk profilu.Ostale vesti

Tači tužio Bahtirija
Predsednik Kosova, Hašim Tači, podneo je kosovskom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Južne Mitrovice Agima Bahtirija zbog, kako je naveo, direktnih pretnji predsedniku Кosova.
  • 06.04.2020
Lajčak počinje konsultacije o dijalogu BG i PR
Miroslav Lajčak ove nedelje počinje sa konsultacijama fokusiranim na dijalog Beograda i Prištine, izjavio je u Briselu portparol Evropske službe za spoljne poslove Peter Stano.
  • 06.04.2020
U telefonskom razgovoru sa šefom UNMIK-a na Kosovu Zahirom Taninom, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je kazao da je zabrinut zbog širenja virusa Kovid-19 na Kosovu.
  • 06.04.2020
Đurić: Pozitivni na virus idu u izolacione centre
Svako lice koje bude pozitivno na virus Kovid 19, bez obzira na kliničku sliku, ne može biti u kućnoj izolaciji, već mora biti smešteno u Studentski dom u Кosovskoj Mitrovici, КBC Priština u Gračanici ili u Zdravstvenom centru Gnjilane u Pasjanu, saopštio je večeras direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.
  • 05.04.2020
Kurti: Tači hoće sukob na severu radi podele Kosova
Kosovski premijer u ostavci Aljbin Kurti izjavio je da "na Kosovu postoje političari koji žele sukob na severu kako bi vratili ideju teritorijalne razmene sa Srbijom".
  • 05.04.2020
Lajčak: Radiću na dijalogu Beograda i Prištine
Miroslav Lajčak je povodom imenovanja na dužnost Specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine poručio da očekuje saradnju sa predstavncima Srbije, Prištine, EU, ali i SAD.
  • 03.04.2020