Vesti
Politika

Mitrovica: Park mira ostaje do kompromisa

Park mira na glavnom mostu u Mitrovici neće biti uklonjen do pronalaženja obostrano prihvatljivog rešenja za srpsku i albansku zajednicu u tom gradu, poručili su gradonačelnici severne i južne Mitrovice Goran Rakić i Agim Bahtiri.
Mitrovica: Park mira ostaje do kompromisa
"Park mira" (Foto Kontakt plus radio)

Oni su u razgovoru za Radio Slobodna Evropa kazali da redovno kontaktiraju kako bi se bezbednosna situacija u Mitrovici poboljšala i stvorila pozitivna atmosfera za rešavanje problema na glavnom mostu na reci Ibar.

Rakić naglašava da je pitanje glavnog mosta na Ibru previše ispolitizovano i da zahteva vrlo oprezan pristup svih strana koje su uključene u pronalaženje rešenja.

“Najpre moramo raditi na povratku poverenja na ovom prostoru, poverenja među samim građanima koje je u Kosovskoj Mitrovici odavno izgubljeno. Tek kada se ono vrati, biće mnogo lakše rešiti celokupnu situaciju na terenu”, rekao je Rakić.

Bahtiri je izrazio očekivanje da će, zbog očuvanja mira i stabilnosti u gradu, pitanje “Parka mira” u što skorije vreme biti rešeno.

“Nadam se da će glavni most vrlo brzo biti prohodan za saobraćaj i da će se ovo pitanje rešiti na najbolji mogući način u interesu svih građana Mitrovice. Ne bih sad rekao o kom se tačno datumu radi, ali kažem vam biće uskoro”, kazao je Bahtiri.Ostale vesti

Mustafa ne podnosi ostavku
Vršilac dužnosti ministra poljoprivrede Besian Mustafa rekao je da nema razloga da podnese ostavku nakon hapšenja 12 službenika njegovog odeljenja zbog zloupotrebe subvencija, službenih dužnosti, te primanja i davanja mita.
  • 25.02.2021
Na sednici Predsedništva SNS-a, razgovaralo se o stanju na Kosovu posle održanih parlamentarnih izbora i u tom kontekstu razmatrana je i poseta specijalnog izaslanika za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka koji bi u Srbiju trebalo da doputuje sledeće nedelje, naveo je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • 23.02.2021
Rada Trajković: MUP mi ukinuo obezbeđenje
Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković izjavila je za portal Nova.rs da joj je MUP Srbije ukinuo obezbeđenje. Trajkovićeva je kazala da joj je rečeno da je "prošla potreba za praćenjem, s obzirom na to je da relaksirana njena bezbednost".
  • 23.02.2021
Kurti: Otvorićemo novo poglavlje u dijalogu
Predsednik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti izjavio je da će Priština otvoriti novo poglavlje kroz iskren dijalog zasnovan na reciprocitetu i jednakosti.
  • 22.02.2021
Selaković se zahvalio ambasadoru Kazahstana zbog nepriznavanja Kosova
Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković sastao se danas sa ambasadorom Kazahstana u Srbiji Gabitom Sizdikbekovim, kome je istakao opredeljenje za unapređenje i produbljivanje zajedničke saradnje.
  • 22.02.2021
CIK: Ponovo prebrojavanje glasova na 494 biračka mesta
Centralna izborna komisija odlučila je danas da ponovo budu prebrojani glasovi na 494 biračka mesta, izveštava Ekonomija Onlajn.
  • 22.02.2021