Vesti
Politika

Mirković: Otvaranje novih radnih mesta prioritet

Iako trenutna epidemiološka situacija otežava sprovođenje predizborne kampanje, kandidat za predsednika opštine Klokot ispred Građanske inicijative “Narodno jedinstvo” Saša Mirković kaže za RTV Kim da je zadovoljan kako ona trenutno protiče, te da svakodnevno razgovara sa građanima o njihovim problemima.
Mirković: Otvaranje novih radnih mesta prioritet
Saša Mirković (Foto Medija centar Beograd)

Mirković, koji je već obavljao funkciju gradonačelnika Klokota od 2010. do 2014. godine, ističe da se nada da će do 15. oktobra obići sva domaćinstva u ovoj lokalnoj samoupravi kako bi građanima predstavio svoj program.

“Ja građanima i biračima kažem da trebamo da nastavimo tamo gde smo stali jer smatram da smo tada dobro radili, da smo uređivali infrastrukturu, doveli u svim selima vodovod, kanalizacionu mrežu, asfaltirali ulice, obezbedili uličnu rasvetu i sve ono što je poboljšalo standard građana”, rekao je Mirković u telefonskoj izjavi za RTV Kim.

Dodaje da se plan GI “Narodno jedinstvo” zasniva na privlačenju investitora i otvaranju novih radnih mesta.

“Građane zanima opstanak mladih ljudi u našoj opštini, pre svega otvaranje novih radnih mesta gde bi sigurno njihova deca ostala. U našoj opštini žive dobri i vredni ljudi, ne traže mnogo, ali ako im pružimo ono malo, to će ih sigurno zadržati ovde. Naša opština ima potencijal da se bavi banjskim turizmom, poljoprivrednom proizvodnjom. Isto tako, moramo da razmišljamo i o drugim fabrikama koje će stvoriti nova radna mesta”, zaključio je Mirković.Ostale vesti

CIK prihvatio kandidaturu Arsenijevića
Centralna izborna komisija Kosova (CIK) prihvatila je kandidaturu Aleksandra Arsenijevića iz Građanske inicijative Srpski opstanak za gradonačelnika Severne Mitrovice.
  • 29.11.2022
Rok za prijavu političkih subjekata za izbore SO Zvečan i Leposavić do 2. decembra

Centralna izborna komisija (CIК) saopštila je da je rok za podnošenje prijava za potvrđivanje političkih subjekata i kandidata za učešće na prevremenim izborima za skupštine opština Zvečan i Leposavić počeo 26. novembra i trajaće do 2. decembra.

  • 29.11.2022
Kurti: Srbija želi da izdvoji jedan sporazum, a preostala 32 ignoriše
Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je da je spreman da razgovara o zajednici srpskih opština i pravima Srba na Kosovu, ali ne kao o preduslovu za dijalog, nego kao delu razgovora o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine na bazi predloga Nemačke i Francuske.
  • 29.11.2022
Tribina: Politika prema Kosovu rezultiraće nestankom Srba

Albanci za srpsku politiku ne postoje, oni nisu priznati kao politički subjekat i kao takvi ne mogu biti sagovornik, ocenili su sinoć u Beogradu učesnici tribine "Da li je moguće misliti na priznanje Kosova ako si Srbin".

  • 29.11.2022
Vučić: Ako je za Kurtija završeno pitanje statusa Kosova, i za mene je
Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio je da povodom nastavka pregovora sa Prištinom "nema previše nade, već ima strah od budućih događaja".
  • 28.11.2022
Overene prijave kandidata za gradonačelnike četiri opštine na severu Kosova
Centralna izborna komisija overila je danas imena kandidata za gradonačelnike opština Severna Mitrovica, Zubin Potok, Zvečan i Leposavić.
  • 28.11.2022