Vesti
Politika

Mirković: Otvaranje novih radnih mesta prioritet

Iako trenutna epidemiološka situacija otežava sprovođenje predizborne kampanje, kandidat za predsednika opštine Klokot ispred Građanske inicijative “Narodno jedinstvo” Saša Mirković kaže za RTV Kim da je zadovoljan kako ona trenutno protiče, te da svakodnevno razgovara sa građanima o njihovim problemima.
Mirković: Otvaranje novih radnih mesta prioritet
Saša Mirković (Foto Medija centar Beograd)

Mirković, koji je već obavljao funkciju gradonačelnika Klokota od 2010. do 2014. godine, ističe da se nada da će do 15. oktobra obići sva domaćinstva u ovoj lokalnoj samoupravi kako bi građanima predstavio svoj program.

“Ja građanima i biračima kažem da trebamo da nastavimo tamo gde smo stali jer smatram da smo tada dobro radili, da smo uređivali infrastrukturu, doveli u svim selima vodovod, kanalizacionu mrežu, asfaltirali ulice, obezbedili uličnu rasvetu i sve ono što je poboljšalo standard građana”, rekao je Mirković u telefonskoj izjavi za RTV Kim.

Dodaje da se plan GI “Narodno jedinstvo” zasniva na privlačenju investitora i otvaranju novih radnih mesta.

“Građane zanima opstanak mladih ljudi u našoj opštini, pre svega otvaranje novih radnih mesta gde bi sigurno njihova deca ostala. U našoj opštini žive dobri i vredni ljudi, ne traže mnogo, ali ako im pružimo ono malo, to će ih sigurno zadržati ovde. Naša opština ima potencijal da se bavi banjskim turizmom, poljoprivrednom proizvodnjom. Isto tako, moramo da razmišljamo i o drugim fabrikama koje će stvoriti nova radna mesta”, zaključio je Mirković.Ostale vesti

Brnabić: Oštro reagovala na sramno saopštenje iz Evropske unije
Premijerka Srbije Ana Brnabić reagovala je na izjavu Evropske spoljnopolitičke službe (EEAS) kojom je upozorila na porast "zapaljive retorike između zvaničnika Beograda i Prištine".
  • 14.08.2022
Priština ojačava pograničnu policiju
Kosovsko ministarstvo unutrašnjih poslova kupilo je naoružanje u vrednosti od 1.300.000 evra, oružje dugih cevi za graničnu policiju u vrednosti od 350.000 hiljada evra, kao i oklopna vozila, vodene topove i blindirane limuzine u vrednosti od 7.13 miliona evra.
  • 14.08.2022
Debata o Kosovu u Skupštini, politička nužnost u ovom trenutku
Poslednje tenzije na Kosovu i Metohiji, nastavak pregovaračkog procesa Beograda i Prištine u Briselu, skepsa da će taj susret doneti bilo kakav povoljan rezultat, nameće pitanje - gde je sada Beograd u tom pregovaračkom procesu, šta dalje, pa i potrebu da se o tome razgovara u Skupštini Srbije.
  • 14.08.2022
Ristić: Sve manje prava za Srbe, sve više državnosti Kosova
„Svakoga dana je sve manje prava za Srbe na Kosovu i Metohiji, a sve više elemenata državnosti takozvane Republike Kosovo. Mi želimo da sprečimo da se tragedija pregovora nastavi. Srbi nisu dobili ništa, a sve što je albanska strana postavila kao uslov, to je i dobila“, kaže za RTV Kim Žarko Ristić iz Narodne stranke.
  • 13.08.2022
Hil: Ne bih poredio 1999. i 2022. godinu
Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil izjavio je da u pogledu odnosa Beograda i Prištine ima više razloga za optimizam, nego za pesimizam, ali da obe strane moraju malo da obuzdaju svoju retoriku, jer teške reči ne mogu da pomognu.
  • 12.08.2022
Kurti: Kosovo spremno za međusobno priznanje sa Srbijom
Premijer Kosova Aljbin Kurti je, komentarišući očekivanja od predsojećeg sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Briselu 18. avgusta, rekao da bi tema dijaloga trebalo da bude pravno obavezujući sporazum o normalizaciji odnosa, uz uzajamno priznanje. 
  • 12.08.2022