Vesti
Politika

Ministri Svećlja i Aljiu dočekali Novu godinu na punktu na severu

Kosovski ministri unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja i ministar infrastrukture Ljiburn Aljiu dočekali su Novu godinu na jednom od policijskih punktova na severu Kosova.
Ministri Svećlja i Aljiu dočekali Novu godinu na punktu na severu
Ministri Svećlja i Aljiu dočekali Novu godinu na punktu na severu Kosova (Foto Fejsbuk @DželjaljSvećlja)

„Poseban osećaj radosti i ponosa zbog toga što smo dočekali promenu vremena na policijskom punktu kod Bistričkog mosta, zajedno sa policajcima koji su bili na dužnosti i sa ministrom Ljiburnom Aljiuom, sa kojim smo imali intenzivnu saradnju u proteklih godinu dana“, napisao je Svećlja na svom Fejsbuk nalogu.

Neposredno pre toga, prištinski zvaničnici boravili su u južnom delu Mitrovice gde su posetili jedinice na dužnosti. Potom su krenuli u obilazak policijskih stanica u Jasenoviku, Košutovu, a posetili su i stanicu za „brze granične intervencije“ na Jarinju.

„Osećam se izuzetno srećno što smo godinu završili sa mnogo uspeha, iako neretko sa mnogo izazova. Nastavićemo rad i zalaganje sa voljom i posvećenošću da časno i profesionalno obavljamo našu zajedničku misiju koju imamo za Republiku i za naše građane“, naveo je Svećlja.Ostale vesti

Nacrt Strategije odbrane: Srbija ostaje najveća pretnja bezbednosti Kosova
Srbija i dalje ostaje najozbiljnija i glavna pretnja bezbednosti Kosova, navodi se u nacrtu Strategije odbrane, ovaj dokument daje odgovore na najvažnija pitanja u oblasti delovanja i razvoja sistema odbrane.
  • 21.03.2023
Lideri EU će na samitu u Briselu pozdraviti dogovor iz Ohrida
Šefovi država i vlada Evropske unije (EU) će na predstojećem samitu pozdraviti dogovor koji su u Ohridu, 18. marta postigli predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Aljbin Kurti.
  • 21.03.2023
Aktivisti PDS gađali Bisljimija tortom i milkšejkom zbog ’’prihvatanja ZSO’’
Aktivisti Socijaldemokratske partije (PSD) gađali su tortom i milkšejkom zamenika kosovskog premijera i glavnog pregovarača Prištine u dijalogu sa Beogradom Besnika Bisljimija.
  • 21.03.2023
Kurti: Da li je Vučić dr No ili gdin Njet? Pa, znamo da doktor nije

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne samo da nije pristao da potpiše evropski predlog sporazuma o putu ka normalizaciji odnosa Kosova i Srbije, već je i odbio njegovu ponudu za samoupravljanje Srba na Kosovu.

  • 21.03.2023
Lajčak: Po sporazumu, Srbija se neće protiviti članstvu Kosova u organizacijama

Specijalni predstavnik Evropske unije (EU) za dijalog Srbije i Kosova Miroslav Lajčak izjavio je da dogovor predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Aljbina Kurtija predstavlja prekretnicu u procesu normalizacije odnosa.

  • 21.03.2023
Hil: Potpis na sporazum nije mnogo važan, implementacija je pravo pitanje

Dogovor koji su Srbija i Kosovo postigli u Ohridu je pravno obavezujući i bez potpisa, potvrdio je ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Beogradu Kristofer Hil i ukazao da je jedan od ključnih elementa sporazuma to što su obaveze obe strane deo procesa evropskih integracija.

  • 21.03.2023