Vesti
Politika

Ministri iz regiona o snabdevanju hranom: Građani ne treba da brinu

Ministri poljoprivrede Severne Makedonije, Albanije, Crne Gore, Kosova, Republike Srpske i Srbije su danas razgovarali o posledicama rata u Ukrajini na agrarni sektor u regionu i održavanju stabilnog snabdevanja hranom.
Ministri iz regiona o snabdevanju hranom: Građani ne treba da brinu
Ilustracija (Foto Pixabay)

Ministarstvo poljoprivrede Severne Makedonije je kao domaćin tog onlajn sastanka, saopštilo da se „razgovaralo o razvoju situacije u ratu u Ukrajini i potencijalnim uticajima aktuelne geopolitike na poljoprivredni sektor zemalja u regionu, stanju sa održavanjem tržišta i snabdevanju hranom”.

Ministri su na sastanku istakli da imaju otvorenu saradnju i da se zalažu za održavanje stabilnosti snabdevanja hranom u regionu.

Ministar poljoprivrede Severne Makedonije Ljupčo Nikolovski je preneo da je: „zajednički zaključak da građani ne treba da budu zabrinuti”.

Istaknuto je da regionalna saradnja treba da se nastavi i da se vlade uzdrže od uvođenja jednostranih mera bilo kakve vrste.

„Ministri regiona su pozdravili inicijativu i saglasili se saradnja među zemljama regiona treba da bude efikasna i funkcionalna, a građani svih država Zapadnog Balkana da budu staloženi, jer zajedno radimo da održimo stabilno snabdevanje hranom”, istakao je Nikolovski.Ostale vesti

Vejvoda: Srbija ne može da zadrži neutralnost
Visoki saradnik Instituta za društvene nauke u Beču Ivan Vejvoda izjavio je da Srbija ne može da zadrži neutralnost, navodeći da je Srbija išla u NATO do 2004. godine, i da su za vreme premijera Zorana Đinđića počeli razgovori oko ulaska u punopravno članstvo Alijanse, "ne zanemarujući nipošto zločin koji je učinjen".
  • 28.06.2022
Nakon Prištine, Lajčak i u Beogradu
Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja zapadnog Balkana Miroslav Lajčak posetiće Beograd od 29. juna do 1. jula, saopštila je danas mreža EU info.
  • 28.06.2022
Lajčak: Rešavanje pitanja nestalih ostaje hitno

Izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak objavio je na Tviteru da je posetio Resursni centar za nestala lica u Prištini i naveo da je hitno rešavanje sudbine više od 1.600 ljudi.

  • 28.06.2022
Završen pretres PO Opštine Peć u Goraždevcu
Policija Kosova napustila je Goraždevac zajedno sa danas uhapšenim Miloradom Đokovićem, nakon što je izvršena premetačina i pretres Privremenog Organa za Peć koji se nalazi u Goraždevcu. Tom prilikom blokiran je kompletan centar Goraždevca, čak ni novinari Radio Goraždevca nisu mogli da pristupe svojim prostorijama.
  • 27.06.2022
Policija blokirala centar Goraždevca
"U toku je blokada centra Goraždevca od strane Kosovske policije. Razlog je nepoznat, ali se pretpostavlja da ima veze sa popodnevnim hapšenjem stanovnika Vitomirice zbog sumnje da je učestvovao u ratnim zločinima 1999. godine", rekao je za RTV Kim novinar Radio Goraždevca Damjan Portić.
  • 27.06.2022
Spreman operativni plan KP za obeležavanje Vidovdana
Kosovska policija (KP) je saopštila da je preduzela sve mere za upravljanje bezbednosnom situacijom pre, za vreme i posle obeležavanja Vidovdana.
  • 27.06.2022