Vesti
Politika

Ministarstvo: Za desetak dana počinje izgradnja kuće Krstićima

Iz Ministarstva za zajednice i povratak Vlade Kosova danas su za RTV Kim izjavili da će za desetak dana položiti kamen temeljac za izgradnju kuće porodici Krstić u Gornjoj Gušterici.
Ministarstvo: Za desetak dana počinje izgradnja kuće Krstićima
Aleksandar, Dragan i Slaviša Krstić (Foto Kim)

Posle objavljivanja reportaže o porodici Krstić iz sela Gornja Gušterica u opštini Gračanica, portparol Ministarstva za zajednice i povratak Uroš Staletović je za RTV Kim kazao da će uskoro biti započeta izgradnja kuće za ovu porodicu.

"Komisija Ministarstva za zajednice i povratak je izašla na teren, utvrdila stanje i odluka koja je doneta jeste da će se kuća porodici Krstić graditi. Za negde, otprilike, deset dana ministar (Goran Rakić) će položiti kamen temeljac i kuća će biti površine oko 55 kvadrata. Znači, procedura je završena, a oni su prioritetni što se tiče izgradnje kuće i očekujemo da za desetak dana počne izgradnja", kaže Uroš Staletović.

Porodica Krstić je slala više zahteva za izgradnju kuće upravo ovom ministarstvu. Na pitanje - "zašto se toliko čekalo?", Staletović kaže da je u pitanju procedura.

"Postoje zakonske procedure koje prolaze i to je sada završeno. Ono što mislim da je najvažnije je da se izgradi kuća i da više ne žive u tako lošim uslovima", rekao je on.

Nakon izgradnje kuće, kako naglašava Staletović, ovo ministarstvo će razmotriti i mogućnost opremanja novog porodičnog doma Krstića.Ostale vesti

Osmani odala počast Ibrahimu Rugovi i delila nagrade zaslužnima
Predsednica Kosova Vjosa Osmani je povodom “Dana predsednika” odala je počast prvom predsedniku Kosova Ibrahimu Rugovi ispred njegove statue koja se nalazi na šetalištu u centru grada.
  • 24.05.2022
Koalicija NADA traži zabranu festivala
Koalicija NADA zatražila je zabranu festivala "Mirdita, dobar dan", jer ga smatra štetnim po interese Srbije zbog, kako tvrde, promocije secesije Kosova i Metohije.
  • 24.05.2022
Retgen: Brz prijem Ukrajine i Zapadnog Balkana u EU
Nemačka vlada je odbacila zahtev Ukrajine za brzi prijem u Evropsku uniju, navodeći da u pristupnom procesu nema prečica. Stručnjak za spoljnu politiku i bivši visoki funckioner Norbert Retgen se ne slaže, zbog ruskog napada na Ukrajinu.
  • 23.05.2022
Bisljimi: Blizu postizanja sporazuma o energetici na severu Kosova
Zamenik premijera Kosova Besnik Bisljimi izjavio je da su Kosovo i Srbija blizu finalizacije sporazuma o energetici na severu, dok je za nepostizanje dogovora o registarskim tablicama okrivio zvanični Beograd.
  • 23.05.2022
Vučić se sastao sa Kristoferom Hilom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da danas imao dobar, korektan i otvoren razgovor sa ambasadorom SAD u Srbiji Kristoferom Hilom. Vučić je istakao napore Srbije usmerene na očuvanje mira i stabilnosti u regionu, a američki ambasador ponovio podršku Vašingtona evropskim integracijama Srbije i zemalja regiona.

  • 23.05.2022
Bilčik: Dijalog možda ne ide napred nego nazad
Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik poručio je da ne postoji alternativa dijalogu Beograda i Prištine i rekao da ceni sve korake koje je Beograd uradio, a da je nakon kosovskih izbora "problem mnogo više" u rukama i na strani lidera u Prištini i vlade Aljbina Kurtija, te dodao da je zabrinut da dijalog "možda ne ide napred nego nazad, a to je nešto to svi želimo da sprečimo".
  • 23.05.2022