Vesti
Politika

Ministarstvo: Za desetak dana počinje izgradnja kuće Krstićima

Iz Ministarstva za zajednice i povratak Vlade Kosova danas su za RTV Kim izjavili da će za desetak dana položiti kamen temeljac za izgradnju kuće porodici Krstić u Gornjoj Gušterici.
Ministarstvo: Za desetak dana počinje izgradnja kuće Krstićima
Aleksandar, Dragan i Slaviša Krstić (Foto Kim)

Posle objavljivanja reportaže o porodici Krstić iz sela Gornja Gušterica u opštini Gračanica, portparol Ministarstva za zajednice i povratak Uroš Staletović je za RTV Kim kazao da će uskoro biti započeta izgradnja kuće za ovu porodicu.

"Komisija Ministarstva za zajednice i povratak je izašla na teren, utvrdila stanje i odluka koja je doneta jeste da će se kuća porodici Krstić graditi. Za negde, otprilike, deset dana ministar (Goran Rakić) će položiti kamen temeljac i kuća će biti površine oko 55 kvadrata. Znači, procedura je završena, a oni su prioritetni što se tiče izgradnje kuće i očekujemo da za desetak dana počne izgradnja", kaže Uroš Staletović.

Porodica Krstić je slala više zahteva za izgradnju kuće upravo ovom ministarstvu. Na pitanje - "zašto se toliko čekalo?", Staletović kaže da je u pitanju procedura.

"Postoje zakonske procedure koje prolaze i to je sada završeno. Ono što mislim da je najvažnije je da se izgradi kuća i da više ne žive u tako lošim uslovima", rekao je on.

Nakon izgradnje kuće, kako naglašava Staletović, ovo ministarstvo će razmotriti i mogućnost opremanja novog porodičnog doma Krstića.Ostale vesti

Petkoviću ponovo zabranili ulazak na Kosovo
Direktoru Кancelarije za Кosovo i Metohiju dr Petru Petkoviću ponovo nije dozvoljeno da poseti Kosovo gde je, kako se navodi u saopštenju, trebalo da obiđe srpski narod i uruči pomoć. Ovo je, prema podacima Kancelarije, peta zabrana Petkoviću od početka godine.
  • 02.12.2021
Obradović vodi patriotski blok
Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović promovisan je kao predsednički kandidat patriotskog bloka osam organizacija, koje su potpisale sporazum o saradnji "Novi ljudi za promenu sistema".
  • 02.12.2021
Prošao novembar, a obećanje Srpske liste o napuštanju institucija ostalo neispunjeno
“Ukoliko u toku novembra meseca ne započnu razgovori na nivou Beograda i Prištine o formiranju ZSO, Srpska lista će napustiti sve prištinske institucije na svim nivoima na severu”, obećao je predsednik ove stranke, Goran Rakić uoči lokalnih izbora na Kosovu. Novembar je prošao, razgovora delegacija o ZSO u Briselu nije bilo, ali su, prema svemu sudeći, čelnici Srpske liste na severu odlučili da zadrže svoje pozicije, piše KoSSev. A da li će tako i ostati – ovaj portal nije uspeo da sazna, jer se najviši čelnici ove stranke nisu javljali na pozive, ali se i nisu javno oglasili. Sa druge strane, sagovornici KoSSeva podsećaju da se i ranije „obećavalo pa zaboravljalo“, te ne misle da će se bilo šta promeniti.
  • 02.12.2021
CIK: U Klokotu pobedio kandidat SL, a u Prizrenu PDK
Centralna izborna komisija potvrdila je konačne rezultate drugog kruga izbora za gradonačelnike Prizrena i Klokota. Novi gradonačelnik Prizrena je Šaćir Totaj iz PDK, dok će Klokotom u naredne četiri godine upravljati kandidat Srpske liste, Vladan Bogdanović.
  • 01.12.2021
Petković: Komandant Kfora posvećen miru
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je danas sa ambasadorom Mađarske u Beogradu Atilom Pinterom o dijalogu Beograda i Prištine i izrazio zadovoljstvo što je dužnost komandanta Kfora preuzeo general mađarske vojske Ferenc Kajari, koji će, kako je ocenio, biti posvećen očuvanju mira i stabilnosti na Kosovu.
  • 01.12.2021
Borelj: Dijalog Beograda i Prištine jedini način za stabilizaciju
Visoki predstavnik Evropske unije za spoljne poslove Žozep Borelj izjavio je da i dalje postoji potreba da Beograd i Priština obnove dijalog, jer nema drugog načina za stabilizaciju situacije.
  • 01.12.2021