Vesti
Politika

Ministarstvo spoljnih poslova: Srpska grupa vraćena jer nije tražila dozvolu

Dva autobusa sa 83 putnika iz Srbije, uključujući vernike i planinare, Kosovska policija je vratila danas sa Jarinja, jer nisu imali dozvolu za ulazak na Kosovo, navedeno je u odgovoru Ministarstva spoljnih poslova i dijaspore za Gazetu ekspres.

Ministarstvo spoljnih poslova: Srpska grupa vraćena jer nije tražila dozvolu
Zaustavljeni vernici na Jarinju (Privatna fotografija)

Dodaje se da je u četvrtak odbijen zahtev druge grupe od 39 vernika koji su želeli da uđu na Kosovo 12. i 13. juna.

„U vezi sa današnjom grupom kontaktirajte policiju. Ministarstvu nije stigao zahtev za dozvolu”, dodaje se u odgovoru ovog ministarstva.

Portparol Generalne direkcije policije Bajram Krasnići je potvrdio da grupa koja je danas vraćena na Jarinje nije tražila dozvolu za posetu Kosovu.

„Kosovska policija je institucija za sprovođenje zakona, odluka i sporazuma. Policija na graničnom prelazu preduzima radnje koje su u skladu sa gore navedenim. U ovom slučaju, relevantne institucije RKS nisu primile zahtev za posetu“, rekao je Krasnići.

Iz Ministarstva spoljnih poslova i dijaspore "pozivaju građane i zvaničnike Srbije koji žele da dođu na Kosovo, da poštuju pravila i sporazume" i da, kako navode, "ne provociraju nepromišljenim postupcima".Ostale vesti

Pantović: Ne obećavam brda i doline i ne prodajem maglu
Nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Zvečana Slađana Pantović kazala je da se na kandidaturu odlučila zato što nije zadovoljna radom trenutne vlasti na severu Kosova.
  • 17.09.2021
Vasiljević: Protiv divlje gradnje i MHE u opštini  Štrpce

Kandidat za gradonačelnika Štrpca i nosilac liste ispred Građanske inicijative „Sloboda Štrpce“ Slaviša Vasiljević kazao je za RTV Kim da će listu za odbornike u ovoj lokalnoj samoupravi činiti šest kandidata na čelu sa njim.

  • 17.09.2021
Kosnet: Bila je velika čast
Američki ambasador Filip Kosnet oglasio se na društvenim mrežama pred odlazak sa Kosova.
  • 17.09.2021
Saša Mirković: Omogućiti građanima da sami odlučuju o svom životu
Kandidat za predsednika opštine Klokot ispred Građanske inicijative “Narodno jedinstvo” Saša Mirković kaže za RTV Kim da će, ukoliko ostvari pobedu na lokalnim izborima, učiniti sve da omogući bolji standard života građanima u ovoj sredini.
  • 17.09.2021
Cvetković ponovo u trci za gradonačelnika Parteša
Nekadašnji gradonačelnik Parteša Nenad Cvetković ponovo se kandidovao za tu poziciju. Ovoga puta ispred Građanske inicijative „Narodna sloga – Parteš, Budriga, Pasjane“.
  • 17.09.2021
Ostavka nakon vređanja predsednika i premijerke
Na društvenim mrežama juče je objavljen audio snimak na kojem se čuje kako Boban Stanković, predsednik Privremenog organa Kosovo Polje, nizom vulgarnosti i psovki vređa predsednika i premijerku Srbije. U međuvremenu Stanković je podneo ostavku. 
  • 17.09.2021