Ministarstvo finansija traži hitnu akciju Skupštine Kosova po pitanju budžeta

Ministarstvo finansija upozorilo je da će, u slučaju da nova kosovska vlada i parlament ne odobre novi Zakon o budžetu, sve isplate i sve ostale budžetske obaveze biti prekinute 28. februara, odnosno 31. marta.

Podeli ovaj članak sa:
 • Vlada Kosova (Foto arhiva Kim)

"U situaciji kada novi Zakon o budžetu nije odobren od nove vlade i skupštine, sve isplate, uključujući plate bezbednosnih agencija i državnih službi, penzije i druge vrste socijalne pomoći, kao i sve ostale budžetske obaveze ukinuće se 28. februara, odnosno 31. marta i trezor Kosova će dozvoliti plaćanja po javnom dugu koja mogu da se izvrše do roka plaćanja, u skladu sa Zakonom o budžetu, član 24. stav 3", navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

Ministarstvo je istaklo da nakon 31. marta nijedna budžetska organizacija ili drugi javni organ, neće moći da odobri bilo kakve troškove ili isplate do usvajanja novog Zakona o budžetu.

Takođe, Ministarstvo je poručilo da odgovornost ostaje na institucijama koje su rezultat izbora 2019. godine, da omoguće formiranje organa skupštine i vlade za rešavanje problema budžeta i nacrta budžeta za 2020. godinu, što hitnije.

 

Ostale vesti

 • Hrvatska ambasadorka: Susedi prioritet

  Hrvatska ambasadorka: Susedi prioritet

  Ambasadorka Republike Hrvatske na Kosovu Danijela Barišić rekla je u emisiji Slobodno srpski da se nakon izbora novog hrvatskog predsednika Zorana Milanovića može očekivati nastavak politike zvaničnog Zagreba prema susedima.

 • U Berlinu danas o železnici, Đurić predvodi delegaciju Srbije

  U Berlinu danas o železnici, Đurić predvodi delegaciju Srbije

  Na osnovu dogovora specijalnog izaslanika predsednika SAD Ričarda Grenela sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, danas će se u Berlinu razgovarati o obnovi železničkog putničkog i kargo saobraćaja između centralnog Kosova i juga centralne Srbije, koji je u prekidu duže od dve decenije, a delegaciju Srbije će, kako saznaje Tanjug, predvoditi Marko Ðurić.

 • "Kfor ostaje dok god je potreban"

  Direktor za bezbednosnu politiku i partnerstvo u sektoru za politička pitanja NATO-a Džejms Meki u intervjuu za Danas rekao je da je misija Kfora na Kosovu spremna i sposobna da sprovodi svoj mandat dok god je to potrebno, ali da se dugoročno rešenje može postići samo dijalogom Beograda i Prištine.

 • Đurić: Važno je da ne odbacujemo dijalog

  Đurić: Važno je da ne odbacujemo dijalog

  Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić kaže da Srbija pozdravlja američki predlog za boljom ekonomskom saradnjom Beograda i Prištine, ali da to ne znači da kao preduslov prihvata priznanje nezavisnosti. Važno je, ističe, da ne odbacujemo dijalog i da smo spremni za pregovore, pod uslovom da to želi i albanska strana.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane