Vesti
Politika

Ministar zdravlja Kosova traži uvođenje vanrednih mera

Kosovski ministar zdravlja Arben Vitia predložio je večeras uvođenje vanredne situacije za javno zdravlje nakon što su na Kosovu otkriveni novi slučajevi zaraženih korona virusom, odnosno ukupno devet slučajeva.
Ministar zdravlja Kosova traži uvođenje vanrednih mera
Foto RTS

Vitia je rekao da je tražio od premijera Kosova Aljbina Kurtija da predloži kosovskoj vladi proglašenje vanredne situacije za javno zdravlje.

“Dragi građani, pre samo nekoliko minuta, na osnovu rezultata testova, potvrđena su još četiri pozitivna slučaja virusa SARS-CoV-2 (korona virus). Tri slučaja su iz opštine Mališevo, a četvrti slučaj je osoba iz opštine Podujevo”, rekao je Vitia.

On je pozvao građane da sarađuju u upravljanju ovom situacijom i prate preporuke Ministarstva zdravlja i Nacionalnog instituta za javno zdravlje.

Ukupan broj obolelih od korona virusa na Kosovu trenutno je devet.Ostale vesti

Engel: SAD doprinele krizi u Prištini
Američki kongresmen i jedan od najuticajnijih albanskih lobista u Vašingtonu Eliot Engel saglasan je da postoji više razloga zbog kojih Priština treba da ukine takse na srpske i proizvode iz BiH, ali smatra da su SAD ekonomskim sankcijama zbog neukidanje te mere doprinele političkoj krizi na Kosovu.
  • 28.03.2020
Promenjena odluka Vlade: Zabrana kretanja od 17 do 6h
Vlada Kosova izmenila je prethodno donetu odluku o zabrani kretanja, pa je od noćas stupila na snagu nova zabrana kretanja za građane i privatne automobile od 17 do 6 časova ujutru.
  • 28.03.2020
Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel kaže da pitanje razmene teritorija nikada nije pomenuto u njegovom prisustvu i dodao da za njega lično to nije dobra opcija, prenosi Gazeta ekspres.
  • 28.03.2020
Lajčak specijalni predstavnik EU za Zapadni Balkan
Miroslav Lajčak je potvrđen za specijalnog predstavnika Evropske unije za dijalog između Srbije i Kosova te Zapadni Balkan.
  • 27.03.2020
Dogovor!?: Kovidno vreme i političko nevreme
Predsednik Kosova Hašim Tači je uveren da će se padom Kurtijeve vlade ubrzati proces postizanja trajnog rešenja za Kosovo, složili se u emisiji „Dogovor!?“ novinarka Violeta Oroši i politikolog Aljbinot Maljoku sa kojima je, umesto u studiju, autorka Zorica Vorgučić razgovarala putem Skajpa.
  • 27.03.2020
Američka administracija opredeljena je da sarađuje sa bilo kojom vladom Kosova koja bude formirana kroz ustavni proces, navodi se u zajedničkom saopštenju za medije specijalnog izaslanika Ričarda Grenela, ambasadora Filipa Kosneta i specijalnog predstavnika za Zapadni Balkan Metjua Palmera.
  • 26.03.2020