Vesti
Politika

Ministar spoljnih poslova nemačke doputovao u Beograd

Nemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas doputovao je u zvaničnu posetu Srbiji.

Ministar spoljnih poslova nemačke doputovao u Beograd
Hajko Mas doputovao u Beograd (Foto Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova/Čedomir Petarić)

Na beogradskom aerodromu ministra Masa, koji je došao iz Prištine, dočekao je ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković.

Mas će se danas sastati sa predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić.
Sutra će, takođe, biti otvorena i nova ambasada Nemačke u Beogradu.

Nemačko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je ranije da će Mas sa srpskim sagovornicima razgovarati, između ostalog, i o procesu dijaloga i normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Poseta nemačkog šefa diplomatije dolazi nakon prošlonedeljnih izveštaja u regionalnim medijima o mogućnosti prekrajanja granica država koje su nekad bile u sastavu bivše Jugoslavije.Ostale vesti

Pantović: Ne obećavam brda i doline i ne prodajem maglu
Nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Zvečana Slađana Pantović kazala je da se na kandidaturu odlučila zato što nije zadovoljna radom trenutne vlasti na severu Kosova.
  • 17.09.2021
Vasiljević: Protiv divlje gradnje i MHE u opštini  Štrpce

Kandidat za gradonačelnika Štrpca i nosilac liste ispred Građanske inicijative „Sloboda Štrpce“ Slaviša Vasiljević kazao je za RTV Kim da će listu za odbornike u ovoj lokalnoj samoupravi činiti šest kandidata na čelu sa njim.

  • 17.09.2021
Kosnet: Bila je velika čast
Američki ambasador Filip Kosnet oglasio se na društvenim mrežama pred odlazak sa Kosova.
  • 17.09.2021
Saša Mirković: Omogućiti građanima da sami odlučuju o svom životu
Kandidat za predsednika opštine Klokot ispred Građanske inicijative “Narodno jedinstvo” Saša Mirković kaže za RTV Kim da će, ukoliko ostvari pobedu na lokalnim izborima, učiniti sve da omogući bolji standard života građanima u ovoj sredini.
  • 17.09.2021
Cvetković ponovo u trci za gradonačelnika Parteša
Nekadašnji gradonačelnik Parteša Nenad Cvetković ponovo se kandidovao za tu poziciju. Ovoga puta ispred Građanske inicijative „Narodna sloga – Parteš, Budriga, Pasjane“.
  • 17.09.2021
Ostavka nakon vređanja predsednika i premijerke
Na društvenim mrežama juče je objavljen audio snimak na kojem se čuje kako Boban Stanković, predsednik Privremenog organa Kosovo Polje, nizom vulgarnosti i psovki vređa predsednika i premijerku Srbije. U međuvremenu Stanković je podneo ostavku. 
  • 17.09.2021