Vesti
Politika

Ministar policije Kosova: Grupa Zvonka Veselinovića biće uhapšena

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja rekao je da kosovska policija radi na obnavljanju dosijea pripadnika kriminalne grupe Zvonka Veselinovića i da će članovi te grupe biti uhapšeni.
Ministar policije Kosova: Grupa Zvonka Veselinovića biće uhapšena
Ilustracija (Foto Policija Kosova)

„Kosovska policija radi na tome da ponovo ažurira dosijee ovih lica, tako da će, kakve god dokaze da imamo, policija preduzeti mere. Očekujemo i od naših saradnika, savezničkih država, da nam daju informacije o svim zločincima kako bismo mogli da ih uhapsimo, ne samo njih, već sve. Dovršavamo njihove dosijee”, rekao je Svečlja.

On je za kosovske medije rekao da će se proveriti zbog čega članovi te grupe u prošlosti nisu uhapšeni uprkos nalozima za hapšenje.

„Sve će to biti deo istrage”, kazao je Svečlja.

On je izneo uverenje da će policija dobiti još veću podršku kosovske vlade.

„Ovi zločinci nemaju prostora za delovanje na teritoriji Kosova. Ovo je opredeljenje kosovskih institucija”, zaključio je Svečlja.Ostale vesti

Kurti: Hovenijer me je upozorio da bi situacija na severu mogla  da se pogorša

Nemački novinar Mihael Martens, kaže da mu je kosovski premijer, Aljbin Kurti, rekao da je "pristao na kompromis" u vezi sa krizom oko registarskih tablica nakon što ga je američki ambasador u Prištini upozorio da bi situacija na Severu Kosova "mogla ozbiljno i nepovratno da se pogorša".

  • 26.11.2022
Vučević: Situacija na Kosovu i dalje veoma napeta
Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je da je situacija na Kosovu "i dalje veoma napeta jer je mnogo otvorenih pitanja" da se nada "da će se odgovori tražiti u formi dijaloga".
  • 26.11.2022
CIK: Počela registracija birača van Kosova za izbore na Severu
Centralna izborna komisija saopštila je da je danas počela registracija građana koji žive van Kosova za vanredne izbore za gradonačelnike u opštinama Severna Mitrovica, Leposavić, Zvečan i Zubin Potok. Rok za prijavu ističe 30. novembra.
  • 26.11.2022
Kurti u Madridu: Srbija ima teritorijalne aspiracije prema Kosovu
Premijer Kosova Aljbin Kurti tokom svog govora na 26. Kongresu Socijalističke internacionale koji se održava u Madridu u Španiji rekao da je Srbija i dalje autoritarna zemlja sa teritorijalnim aspiracijama prema Kosovu i sa širokim i bliskim vezama sa Kremljom.
  • 26.11.2022
Šest prijava za vanredne izbore za predsednike opština na severu KiM
Za vanredne izbore za predsednike opštine Severna Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić prijavilo se šest političkih subjekata i samostalnih kandidata, saopšteno je iz Centralne izborne komisije u Prištini.
  • 25.11.2022
Zakonske osnove za povratak Srba u kosovske institucije
Direktor Kosovskog instituta za pravosuđe Ehat Miftaraj izjavio je da postupak posle ostavki radnika iz pravosudnog sistema još nije završen i da oni mogu da se vrate na svoja radna mesta, ali da mogu da se suoče i sa disciplinskim merama, uključujući otpuštanje.
  • 25.11.2022