Vesti
Politika

Ministar Besim Bećaj podneo ostavku

Kosovski ministar za inovacije i preduzetništvo, Besim Bećaj, protiv koga je podignuta optužnica u slučaju „Pronto“, danas je zvanično saopštio da je podneo ostavku.
Ministar Besim Bećaj podneo ostavku
Zgrada Vlade Kosova (Foto arhiva Kim)

Bećajeva ostavka ne dolazi kao iznenađenje, s obzirom na to da je predsednik kosovske skupštine i lider PDK, Kadri Veselji, juče saopštio da je doneo odluku da se razreše svi politički imenovani kandidati PDK u javnim institucijama koji su optuženi za korupciju, kriminal i zloupotrebu službenog položaja.

Bećaj je saopštio da je jutros podneo ostavku kosovskom premijeru, Ramušu Haradinaju.

„U mom slučaju, uveren sam da su optužnice neutemeljene u činjenicama i argumentima, a pravda će dokazati moju nevinost“, poručio je Bećaj.Ostale vesti

Rašić: Očekivao sam da će se dati prostor Samoopredeljenju
Predsednik Progresivno demokratske stranke Nenad Rašić kazao je za RTV Kim da ga je odluka Ustavnog suda iznenadila. On je ocenio da će vlada na čelu sa Avdulahom Hotijem, ukoliko do nje dođe, biti slaba i kratkoročna.
  • 29.05.2020
Grenel traži da se poštuje odluka Ustavnog suda
Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog između Beograda i Prištine Ričard Grenel rekao je da bi svi trebalo da poštuju odluku Ustavnog suda o dekretu predsednika Hašima Tačija o imenovanju Avdulaha Hotija za mandatara nove vlade, prenosi Koha.
  • 29.05.2020
Kosovski Ustavni sud odlučio da može da bude formirana nova vlada
Ustavni sud u Prištini odlučio je da nema potrebe za novim izborima na Kosovu i da je moguće formiranje nove vlade umesto razrešene Aljbina Kurtija. Odluka je objavljena na sajtu suda.
  • 29.05.2020
Palmer: Želimo novu vladu, nemamo favorita
Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalni predstavnik SAD za Zapadni Balkan Metju Palmer izjavio je danas da je Kosovu potrebna nova vlada, ističući da SAD nemaju favorita.
  • 28.05.2020

Nešto više od hiljadu pristalica pokreta Samoopredeljenje okupilo se na trgu oko zgrada kosovske skupštine i vlade, na probnom protestu, pred saopštavanje odluke ustavnog suda, kojom će biti odobren ili odbačen dekret Hašima Tačija da Avdulah Hoti iz Demokratskog saveza može da bude mandatar i formira novu kosovsku vladu. Protest je završen a pristalice Kurtijeve partije se polako razilaze.

  • 28.05.2020
Tači tvrdi da se

Kosovski predsednik Hašim Tači optužio je odlazećeg premijera Aljbina Kurtija i još nekolicinu ministara da se bave proizvodnjom droge i objavio snimak tvrdeći da se radi o njihovoj laoboratoriji za uzgoj narkotika u Prištini.

  • 28.05.2020