Vesti
Politika

Milunović čestitao Radojeviću i poručio mu da se bavi gradskim problemima

Dan nakon izbora za gradonačelnika Severne Mitrovice, jedan od kandidata za ovu poziciju, Dušan Milunović kaže da borba nije bila jednostavna. Ipak, čestitao je pobedu Milanu Radojeviću iz Srpske liste i poručio mu da se više bavi gradom, a ne visokom politikom kao njegov prethodnik.
Milunović čestitao Radojeviću i poručio mu da se bavi gradskim problemima
Dušan Milunović (Foto BBC)

Dušan Milunović je na vanrednim izborima u Severnoj Mitrovici učestvovao kao nezavistan kandidat. Za RTV Kim kaže da borba nije bila jednostavna i da nije imao mogućnost da kampanju vodi onako kako je zamislio, kako zbog pandemije, tako i zbog činjenice da je jedan od njegovih protivkandidata bio iz Srpske liste. Pobednik na izborima Milan Radojević osvojio je više id 89% glasova izašlih birača.

„Očekivao sam da ću u ovom procesu biti poražen, ali ne i ovoliki rezultat. Što se tiče mogućnosti, ja sam zadovoljan što su građani ovoga puta imali mogućnost da biraju, a i ja sam iskoristio svoje pravo da budem biran. Svom protivkandidatu gospodinu Milanu Radojeviću čestitam na pobedi i želim mu puno uspeha i sreće. Nadam se da ćemo imati prostora za saradnju, a ja ostajem odbornik u skupštinskim klupama gde ću nastaviti da branim interese svakog građanina“, rekao je Milunović.

Novom gradonačelniku je poručio „da bude vrlo obazriv jer je Mitrovica grad sa mnogo problema“. „Neka usvoji mišljenje svojih protivkandidata i drugih članova SO, a ne samo valadajuće strukture. Nadam se da ćemo imati dobru saradanju i da ćemo da pospešimo život svakog građanina“.

Milunović smatra da novi gradonačelnik treba da se bavi više gradskim temama, nego političkim. „Smatram da gradonačelnik Severne Mitrovice mora da stavi u fokus naš grad, a ne da se bavi visokom politikom. Međutim, svesni smo i toga da ne možemo potpuno da budemo isključeni iz politike jer se nalazimo na takvom mestu. Ipak, potrebna je veća posvećenost gradskim temama, lokalnim stvarima, doprinos boljem životu svakog građanina“, istakao je Milunović.

Bez obzira na rezultat, Milunović nije izgubio entuzijazam i energiju. „Ovaj rezultat me neće pokolebati, naprotiv, imam obavezu da još jače i bolje branim interes kako ljudi koji su za mene glasali u ovom procesu, tako i svakog građanina. Naredni, redovni izbori na Kosovu su već za godinu dana. Trudiću se da iskoristim stečeno znanje i iskustvo iz ove kampanje i da u sledećem izbornom procesu kapitalizujemo sa većim brojem glasova“.

Milunović navodi da je tokom ove izborne kampanje naučio koliko mediji igraju bitnu ulogu. „Nekim medijima svaka čast što su mi omogućili da iznesem svoj program a nekima neka služi na čast kako su obavljali svoj posao“, zaključio je Dušan Milunović.

Osim Dušana Milunovića i Milana Radojevića, na izborima za gradonačelnika Severne Mitrovice nadmetali su se i Fljorent Azemi iz Demokratske patrije Kosova (PDK) i Erden Atić iz Pokreta Samoopredeljenje.Ostale vesti

„Razmena teritorija Srbije i Kosova bi bila veoma opasna“
Razmena teritorija Srbije i Kosova "bi bila veoma opasna", izjavio je izaslanik EU Miroslav Lajčak francuskom listu Mond, navodeći da je dijalog zastao zbog izbora na Kosovu, ali da je Evropska unija zadovoljna što je vraćeno ključno jedinstvo sa SAD u politici prema Zapadnom Balkanu.
  • 27.01.2021
Tri predloga za Srbiju i Kosovo
Međunarodna krizna grupa (ICG) u novom izveštaju navodi da bi dve strane u dijalogu Beograda i Prištine trebalo da javno priznaju potrebu za kompromisom.
  • 27.01.2021
Portparol Centralne izborne komisije Valjmir Eljezi rekao je da je do sada pristiglo oko 120.000 prijava iz dijaspore, onih koji žele da se registruju za glasanje na izborima, a da je odobreno je oko 44.000 zahteva, prenosi Ekonomija Onlajn.
  • 27.01.2021
Stefanović sa Federićijem: Održati saradnju na profesionalnom nivou
Ministar odbrane Republike Srbije Nebojša Stefanović sastao se sa komandantom Kfora general-majorem Frankom Federićijem. "Od Kfora se očekuje da obezbedi sigurno okruženje za sve etničke grupe u južnoj srpskoj pokrajini", rekao je Stefanović.
  • 26.01.2021
Aljbinu Kurtiju po drugi put zabranjeno da se kandiduje za poslanika
Izborni panel za žalbe u Prištini (IPŽ) zabranio je učešće na izborima 14. februara svim poslaničkim kandidatima koji su u protekle tri godine pravosnažno osuđivani na Kosovu, među kojima je i nosilac liste i kandidat za premijera pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti.
  • 26.01.2021
Kampanja pre zvanične kampanje?: Mirićima nova kuća, stanarima u
Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić i njegove kolege iz Srpske liste danas su uručili ključeve novoizgrađene kuće porodici Mirić iz Gračanice i obišli radove na renoviranju naselja "Bergen" u Ugljaru. Iako kampanja za izbore još nije počela, ipak su poručili da je Srpska lista jedinstvena i da to jedinstvo ne mogu da naruše ni "vetrovi koji će povremeno duvati".
  • 26.01.2021