Vesti
Politika

Milović: Građani će biti naš centar moći

“Ova predizborna kampanja bila je jedna od najprljavijih na severu ikada. Od osnivanja Opštine Zvečan nikada se nismo susretali sa ovakvim napadima, pritiscima, paljenjem automobila“, rekao je kandidat za gradonačelnika Zvečana dr Dragiša Milović.
Milović: Građani će biti naš centar moći
dr Dragiša Milović (Foto arhiva Kim)

Predsednik GI “Za naš Zvečan“ dr Dragiša Milović navodi da “Zvečanom vlada negativna energija“.
“Ja to vidim na licima građana, svi su zabrinuti. Jedva čekam da sve to prestane. Želimo da rešimo infrastrukturne probleme i sve ostale koji se tiču lokalne samouprave. Nećemo se baviti teškim temama, poput vojske Kosova ili statusa Kosova“, poručuje Milović.

Milović kaže da su nedavno emitovani spotovi u kojima se, kako navodi, optužuju Oliver Ivanović, Dragan Jablanović i on, “čista laž“.

“To je podvala onih koji su napravili koaliciju sa Haradinajem. Verujem da su građani prepoznali istinu“, kaže Milović.

Milović kaže da se kampanja njegovih političkih suparnika svodi na “blaćenje neistomišljenika“.

“Bilo je pozitivnih primera poput otvaranja autobuske stanice u Severnoj Mitrovici, ali ja konkretan četvorogodišnji politički plan nisam čuo“, zaključuje kandidat za gradonačelnika Zvečana.

Biračima poručuje da na lokalne izbore u nedelju “izaberu po svojoj savesti“.

“Ako dobijemo poverenje građana, oni će biti naš centar moći“, podvukao je Milović.Ostale vesti

Hoti prepustio upravljanje vladom svojoj zamenici
Kosovski premijer, Avdulah Hoti, nakon što potvrđeno da je pozitivan na korona virus, prepustio je upravljanje vladom svojoj zamenici Aljbuleni Baljaj-Haljimaj, članici Socijaldemokratske inicijative, javljaju prištinski mediji.
  • 05.08.2020
Haradinaj ne podržava Hotija u dijalogu s Beogradom

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj ponovo je izrazio neslaganje prema načinu na koji je prištinska strana pristupila obnovljenom dijalogu s Beogradom, istakavši da premijer Avdulah Hoti privatizuje taj proces.

  • 05.08.2020
U Prištini u petak o nacrtu zakona o vrednostima OVK
Poslanici kosovske skupštine razmatraće u petak 7. avgusta nacrt zakona o zaštiti ratnih vrednosti bivše Oslobodilačke vojske Kosova, uprkos pozivima stranih diplomata i predstavnika Srba da će njime biti ugrožena sloboda govora i da će pojačati ionako postojeći strah kod svih nealbanskih etničkih zajednica na Kosovu.
  • 04.08.2020
Stano: Dijalog vodi EU, pozdravljamo inicijative SAD

Portparol Evropske unije u Briselu Peter Stano izjavio je da su predstavnici Prištine i Beograda, uz domaćine Miroslava Lajčaka i Žozepa Borelja jedini učesnici dijaloga o Kosovu, a da EU sarađuje sa Vašingtonom, sa kojim ima iste ciljeve u regionu.

  • 04.08.2020
Hiseni najavljuje konkretno uključivanje SAD u dijalog
Koordinator kosovske vlade u dijalogu sa Beogradom Skender Hiseni izjavio je da očekuje konkretno uključivanje Sjedinjenih Američkih Država u taj proces, dodajući da je u razgovoru sa američkim zvaničnicima u Vašingtonu uočio "nepokolebljivu posvećenost podršci dijalogu započetom u Briselu".
  • 04.08.2020
Hiseni pozvao Palmera da SAD aktivno prisustvuje Briselskom dijalogu
Kosovski koordinator u procesu dijaloga sa Srbijom Skender Hiseni sastao se danas u Vašingtonu sa specijalnim izaslanikom američkog državnog sekretara za Zapadni Balkan Metju Palmerom, koji je Hiseniju naglasio da SAD ceni konstruktivnu posvećenost vlade i svih kosovskih institucija u procesu dijaloga.
  • 03.08.2020