Vesti
Politika

Milović: Građani će biti naš centar moći

“Ova predizborna kampanja bila je jedna od najprljavijih na severu ikada. Od osnivanja Opštine Zvečan nikada se nismo susretali sa ovakvim napadima, pritiscima, paljenjem automobila“, rekao je kandidat za gradonačelnika Zvečana dr Dragiša Milović.
Milović: Građani će biti naš centar moći
dr Dragiša Milović (Foto arhiva Kim)

Predsednik GI “Za naš Zvečan“ dr Dragiša Milović navodi da “Zvečanom vlada negativna energija“.
“Ja to vidim na licima građana, svi su zabrinuti. Jedva čekam da sve to prestane. Želimo da rešimo infrastrukturne probleme i sve ostale koji se tiču lokalne samouprave. Nećemo se baviti teškim temama, poput vojske Kosova ili statusa Kosova“, poručuje Milović.

Milović kaže da su nedavno emitovani spotovi u kojima se, kako navodi, optužuju Oliver Ivanović, Dragan Jablanović i on, “čista laž“.

“To je podvala onih koji su napravili koaliciju sa Haradinajem. Verujem da su građani prepoznali istinu“, kaže Milović.

Milović kaže da se kampanja njegovih političkih suparnika svodi na “blaćenje neistomišljenika“.

“Bilo je pozitivnih primera poput otvaranja autobuske stanice u Severnoj Mitrovici, ali ja konkretan četvorogodišnji politički plan nisam čuo“, zaključuje kandidat za gradonačelnika Zvečana.

Biračima poručuje da na lokalne izbore u nedelju “izaberu po svojoj savesti“.

“Ako dobijemo poverenje građana, oni će biti naš centar moći“, podvukao je Milović.Ostale vesti

“Profesionalno ubistvo prepušteno amaterskoj istrazi”
"Ako stvar posmatramo apstraktno, imamo jedno profesionalno ubistvo koje je prepušteno amaterskoj istrazi", kazao je novinar i bivši direktor Radio Beograda Milivoje Mihajlović govoreći o ubistvu Olivera Ivanovića. Oliverov bratanac, Aleksandar Ivanović, ističe da je u Beogradu mrak kada je istraga u pitanju, "jedino što imamo je postupak koji se vodi u Prištini, a on je poprilično nesrećan".
  • 15.01.2021
Srpska lista predala spisak kandidata za izbore
Predstavnici Srpske predali su kandidaturu za predstojeće vanredne parlamentarne izbore Centralnoj izbornoj komisiji u Prištini. "Duboko sam uveren, znam, da će Srpska lista i ovoga puta osvojiti svih deset mandata”, poručio je predsednik SL Goran Rakić.
  • 15.01.2021
Stano: Petković bio odgovarajuće najavljen, poštovati dogovor
Portparol EU Peter Stano u izjavi za Tanjug kaže da je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković bio najavljen za posetu Kosovu na "odgovarajući način, u skladu sa modalitetima koje su dogovorile obe strane”, apostrofirajući obavezu poštovanja dogovora postignutog u okvru dijaloga Beograda i Prištine o posetama zvaničnika.
  • 14.01.2021
Vjosa Osmani na zajedničkoj listi sa Samoopredeljenjem
Pokret Samoopreeljenje će u svoju izbornu listu za predstojeće glasanje 14. februara uvrstiti i građansku inicijativu v.d. predsednika Kosova Vjose Osmani.
  • 14.01.2021
Srpska lista: EU da reaguje na kršenje sporazuma o slobodi kretanja
Srpska lista je najoštrije osudila odluku kosovskih vlasti da ne dozvole direktoru Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petru Petkoviću da danas obiđe poplavama ugrožena srpska domaćinsktva na Кosovu.
  • 14.01.2021
Hoti: Konačan sporazum sa Srbijom uključuje međusobno priznanje

Aktuelni kosovski premijer Avdulah Hoti, napisao je na svom Fejsbuk profilu da se dijalog sa Srbijom, kako je rekao, vodi sa jasnim principima i da konačan sporazum uključuje međusobno priznanje.

  • 14.01.2021