Vesti
Politika

Milošević preuzeo dužnost predsednika opštine Novo Brdo

Novoizabrani predsednik opštine Novo Brdo Saša Milošević, ali i odbornici izabrani na lokalnim izborima održanim 17.oktobra, danas su stupili na dužnost.

Milošević preuzeo dužnost predsednika opštine Novo Brdo
Saša Milošević pred okupljenima (Foto RTV Puls)

Svečanom činu polaganja zakletve prisustvovao je veliki broj građana, kao i predstavnici Srpske pravoslavne crkve i islamske zajednice, UNMIK-a, KFOR-a, OEBS-a i drugi.

Opština Novo Brdo treba da bude primer drugim lokalnim samoupravama u pogledu dobrih međunacionalnih odnosa i bićemo otvoreni za sve građane podjednako, bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost, obećao je na ceremoniji polaganja zakletve novi gradonačelnik Saša Milošević.

„Mi ćemo, koliko sutra, napraviti presek stanja po pitanju socijalnih karti i infrastrukture i krenućemo sa novim projektima bez odlaganja. Što se tiče ekonomskog razvoja opštine i posebno zapošljavanja mladih, glavni fokus će biti na razvoju turizma, poljoprivrede i malih i srednjih preduzeća“, kazao je Milošević, uz obećanja da će konkretni pomaci biti vidljivi već do kraja sledeće godine.

Skupština opštine Novo Brdo ima 15 odbornika, od čega je desetoro iz Srpske liste, troje iz Demokratskog saveza Kosova (DSK) i po jedan iz Demokratske partije Kosova (DPK) i Samoopredeljenja.Ostale vesti

U Briselu nastavljen dijalog Beograda i Prištine o registarskim tablicama
U Briselu je održan sastanak Radne grupe eksperata Beograda i Prištine, koja bi trebalo da nađe obostrano prihvatljivo rešenje za spor oko registarskih tablica, naveo je na Tviteru specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.
  • 28.01.2022
Vučić sa evroparlamentarcima: Srbi sa KiM se suočavaju sa poteškoćama
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa posrednicima Evropskog parlamenta u međustranačkom dijalogu poslanicima Tanjom Fajon, Vladimirom Bilčikom i bivšim poslanicima Knutom Flekenštajnom i Eduardom Kukanom.
  • 28.01.2022
Aljiu u Preševu: Kosovo ima obavezu da vrati dobro braći
Vlasti Srbije dozvolile su kosovskom ministru životne sredine, prostornog planiranja i infrastrukture Ljiburnu Aljiju zvaničnu posetu Preševu. On je na zajedničkoj konferenciji za medije koju je održao sa gradonačelnicom Preševa Arditom Sinani rekao da su građani te opštine, ali i Bujanovca i Medveđe, uvek doprinosili Kosovu, pa i u ratu.
  • 28.01.2022
Petković u Nemačkoj o Kosovu
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je u Berlinu sa zvaničnicima Ministarstva spoljnih poslova i preneo im stavove Beograda o potrebi dosledne primene ranije postignutih sporazuma sa Prištinom.
  • 28.01.2022
’’Održavanje izbora na Kosovu zavisi od međunarodne zajednice’’
Kosovski zvaničnici poručuju da će lokalni Srbi svoje pravo glasa na srpskim aprilskim izborima moći na teritoriji Kosova da iskoriste jedino putem pošte ili u Kancelariji za vezu Srbije u Prištini. Najavljeni dolazak specijalnog predstavnika Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka i sprecijalnog predstavnika SAD za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara imaće presudan uticaj na to hoće li kosovske vlasti ipak dozvoliti održavanje izbora ili će ostati pri svom stavu, smatraju sagovornici RTV Kim.
  • 28.01.2022
Eskobar Prištini: Poštujte odluku suda u vezi sa Dečanima
Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Gabrijel Eskobar poručio je vlastima u Prištini da sprovedu odluku Ustavnog suda za upisivanje u katastar zemljišta manastira Visoki Dečani.
  • 28.01.2022