Vesti
Politika

Milosavljević: Sebičnost albanskih političara

Poslanik u Skupštini Kosova Saša Milosavljević smatra da su predstavnici vodećih albanskih partija pokazali sebičnost odugovlačenjem u traženju rešenja za izlazak iz institucionalne krize.
Milosavljević: Sebičnost albanskih političara
Saša Milosavljević (Foto Kim)

Milosavljević je rekao da se Kosovo trenutno nalazi u veoma teškoj situaciji i smatra da će se politička kriza osećati i nakon konstituisanja Skupštine.
 
“Smatram da su ovoj situaciji političari i predizbornog i postizbornog bloka pokazali svoju sebičnost. Ova situacija najviše smeta građanima na Kosovu. Sednica skupštine ne bi ni trebalo da se održava ukoliko se ne nađe rešenje. Dok se sve ne razjasni, ne bi bilo dobro da se zakaže naredna sednica”, rekao je Milosavljević.
 
Poslanica Jasmina Živković kazala je da blokada institucija predugo traje i da ovakva situacija ima veliki uticaj na primenu Briselskog sporazuma.

„Svi znamo da ovaj sporazum treba da vodi ka stabilnosti i poboljšanju uslova života građana, a pre svega srpske zajednice na Kosovu. Sve je ovo zaustavilo taj proces i predugo traje. Mi smo za to da se ova situacija reši i spremni smo na one uslove koji su prihvatljivi za srpsku zajednicu“, istakla je Živkovićeva.

Ona je dodala da srpski poslanici žele da se rešenje ponađe što je pre moguće i da se očekuje pokazivanje političke ozbiljnosti na Kosovu.Ostale vesti

Tanin: Sastanci u Briselu i Vašingtonu pokazuju potencijal za napredak
Šef Misije UN na Kosovu (Unmik) Zahir Tanin je na video sednici Saveta bezbednosti UN pohvalio Beograd i Prištinu za nastavak pregovaračkog procesa i pozvao ih da vode konstruktivan proces dijaloga, uprkos izazovima i različitim gledištima.
  • 21.10.2020
Izborna kampanja u Severnoj Mitrovici od 12. novembra
Centralna izborna komisija (CIK) odlučila je da će predizborna kampanja u Severnoj Mitrovici biti od 12. do 27. novembra, dok će se u četvrtak razgovarati o kampanji u Podujevu kako bi se odlučilo da li će se aktivnosti ponoviti još jednom.
  • 21.10.2020
Pretnje recipročnim merama iz Prištine i odgovor iz Beograda
Pred poslanicima u Skupštini Kosova Avdulah Hoti je kazao da neće biti konačnog sporazuma između Kosova i Srbije bez uzajamnog priznanja, ističući da će, ako se to ne dogodi, Kosovo vratiti mere reciprociteta. Šef Kancelarije za KiM Petar Petković ističe da je “reciprocitet” u suprotnosti sa duhom dijaloga.
  • 21.10.2020
“Sporazum”: ZSO, kamen zajedničkog spoticanja
Da će biti i konstruktivnih i nekonstruktivnih nejasnoća, znalo se od samog početka, od potpisivanja prvog briselskog sporazuma o normalizaciji odnosa Prištine i Beograda. Od tada, do danas, za jedne je to, kako piše u dokumentu, Asocijacija/Zajednica opština sa srpskim većinskim stanovništvom na Kosovu, za druge - Zajednica srpskih opština.
  • 21.10.2020
Hoti: Nema ZSO sa izvršnim ovlašćenjima
Neće biti formirana Zajednica srpskih opština sa izvršnim ovlašćenjima, ponovio je na današnjoj konferenciji za medije premijer Kosova Avdulah Hoti.
  • 21.10.2020
SB danas o izveštaju generalnog sekretara UN o Kosovu
Ambasadori Saveta bezbednosti raspravljaće danas o novom šestomesečnom izveštaju šefa Ujedinjenih nacija Antonija Gutereša o stanju na Kosovu.
  • 21.10.2020