Vesti
Politika

Milosavljević: Da li smo mi poslanici ili sudije?

Poslanik Srpske liste Saša Milosavljević kazao je na sednici na kojoj se raspravlja o navodnim optužbama Nenada Rikala da je to tema koja služi za predizbornu kampanju, te da je isključivo politička.
Milosavljević: Da li smo mi poslanici ili sudije?
Saša Milosavljević za skupštinskom govornicom (Foto arhiva Kim)

Milosavljević je na skupštinskoj sednici na kojoj se raspravlja o optužbama na račun ministra poljoprivrede Nenada Rikala zapitao prisutne da li su poslanici, sudije ili policija.

“Da li je ovo mesto na kojem treba da donosimo zakonske regulative u cilju boljeg života ili je ovo mesto na kojem će se Srbi napadati, na kojem će se Srbima suditi i Srbi optuživati”, upitao je Milosavljević.

Milosavljević tvridi da je današnja tema skupštinskog zasedanja apsurdna, politička, te da je deo predizborne kampanje "onih koji su je pokrenuli".

“Jer oni koji su je pokrenuli nemaju ideju o tome kako Kosovo treba ekonomski da se razvija, šta treba da se uradi da svi građani žive bolje i ono što je najvažnije, kako da neko konačno prihvati da Srbi treba da budu ravnopravni građani Kosova i da se na Srbe i na nas kao njihove predstavnike, ne upire prstom”, istakao je Milosavljević.

On se ovom prilikom obratio i svim građanima Kosova, jer se, kako kaže, Srpska lista etiketira kao neko ko želi da opstruiše rad institucija.

“Mi smo jedna od najodgovornijih grupa u ovoj Skupštini. Imate arhivu, možete da vidite da li smo nekada bili protiv onoga što je za opšte dobro za građane Kosova. Nikada”.Ostale vesti

Osmani: KBS sledeće nedelje u prvu mirovnu misiju
Očekuje se da će pripadnici Kosovskih bezbednosnih snaga otputovati u prvu mirovnu misiju na svetu, koja će se izvoditi zajedno sa američkom vojskom, najavila je vršilac dužnosti predsednika Kosova Vjosa Osmani tokom obeležavanja godišnjice Epopeje OVK.
  • 05.03.2021
Optužnice protiv 14 budućih kosovskih poslanika, najviše iz Samoopredeljenja
Poslanička mesta u kosovskoj skupštini zauzele su i osobe koje se suočavaju sa pravosudnim procesom. Naime, podignuta je optužnica protiv 14 budućih poslanika, javlja Koha.
  • 05.03.2021
Lajčak: Dogovoreni neki delovi budućeg sporazuma Beograda i Prištine
Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je večeras da su već dogovoreni neki delovi budućeg sporazuma između Beograda i Prištine, koji još nisu objavljeni jer, kako je naveo, "ništa nije dogovoreno dok sve nije dogovoreno".
  • 05.03.2021
Hodžić: Podržaću Kurtijevu vladu i kandidaturu Osmanijeve za predsednicu
Adrijana Hodžić sa liste „Ujedinjena zajednica" koja je osigurala mesto u Skupštini Kosova kao predstavnica bošnjačke zajednice, izjavila da će podržati formiranje vlade koju vodi Aljbin Kurti i kandidaturu Vjose Osmani za mesto predsednice Kosova, prenosi Ekonomija Onlajn.
  • 04.03.2021
Predstavnici Srpske liste razgovarali sa Petkovićem u Raški
Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković sastao se danas sa institucionalnim i političkim predstavnicima Srba sa Kosova kako bi realizovali dogovore i projekte dogovorene s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, prenosi Tanjug.
  • 04.03.2021
Stoltenberg: Podržavamo razvoj KBS-a kao snage za civilnu zaštitu
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da NATO podržava razvoj Kosovskih bezbednosnih snaga, ali samo u njihovom prvobitnom mandatu.
  • 04.03.2021