Vesti
Politika

Milorad Pupovac posetio Štrpce

Predsednik Srpskog narodnog vijeća i Samostalne demokratske srpske stranke u Hrvatskoj, Milorad Pupovac boravio je u trodnevnoj poseti opštini Štrpce.
Milorad Pupovac posetio Štrpce
Dalibor Jevtić i Milorad Pupovac (Foto Fejbuk @DaliborJevtić)

Pupovac je tokom boravka u Štrpcu u pratnji gredonačelnika Daliobra Jevtića posetio ranjene dečake Stefana i Miloša Stojanovića u Gotovuši, kojima je donirao vredne poklone, obišao ski-centar gde je na zvaničnom sastanku razgovarao sa radnicima i kao poseban gost prisustvovao sednici Skupštine Opštine Štrpce, na kojoj je osuđeno ranjavanje dečaka, navodi se u objavvi na Fejsbuk stranici Dalibora Jevtića.

”Jer je za sve ono što danas živite i za sve ono što vas sutra čeka, neosporno da se mir očuva i da sigurnost bude zagarantovana svakom vašem građaninu koji živi na prostoru opštine Štrpce i celog Кosova”, kazao je Pupovac tokom svog govora na sednici.

Trećeg dana boravka u Štrpcu, zajedno sa gradonačelnikom Štrpca i svojim saradnicima u crkvi Svetog Đorđa u Prizrenu prisustvovao je svečanom obeležavanju praznika posvećenom Svetom Savi.

”Došli smo jer osećamo potrebu da budemo tu, posebno na današnji dan, koji nas povezuje”, rekao je Pupovac u Prizrenu.

Gradonačelnik Štrpca je posetu predsednika Srpskog narodnog vijeća i njegovog velikog prijatelja Milorada Pupovca, Štrpcu, ocenio veoma značajnom, jer kako je rekao, "razmenjena iskustva uvek znače, a znači i podrška Milorada Pupovca opštini Štrpce i njemu lično u svim budućim procesima".Ostale vesti

Lajčak: Po sporazumu, Srbija se neće protiviti članstvu Kosova u organizacijama

Specijalni predstavnik Evropske unije (EU) za dijalog Srbije i Kosova Miroslav Lajčak izjavio je da dogovor predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Aljbina Kurtija predstavlja prekretnicu u procesu normalizacije odnosa.

  • 21.03.2023
Hil: Potpis na sporazum nije mnogo važan, implementacija je pravo pitanje

Dogovor koji su Srbija i Kosovo postigli u Ohridu je pravno obavezujući i bez potpisa, potvrdio je ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Beogradu Kristofer Hil i ukazao da je jedan od ključnih elementa sporazuma to što su obaveze obe strane deo procesa evropskih integracija.

  • 21.03.2023
Kurti očekuje da međunarodni faktori kazne Srbiju zbog nesprovođenja sporazuma

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je da očekuje da će međunarodni faktori osuditi ponašanje Srbije zbog nesprovođenja sporazuma dogovorenog u Ohridu 18. marta.

  • 21.03.2023
Vučić: Za Srbiju pravno obavezujuće kada stavi potpis ili se usmeno saglasi
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom evropskog sporazuma o Kosovu i aneksa o implementaciji, izjavio je da je za Srbiju pravno-obavezujuće kada stavi potpis ili pečat na nešto ili se sa tim usmeno saglasi.
  • 21.03.2023
Manojlović: Posledice sporazuma biće ulazak Kosova u NATO

Direktor kampanja Kreni-Promeni Savo Manojlović izjavio je da će posledica prihvatanja i implementacije francusko-nemačkog sporazuma biti ulazak Kosova u NATO.

  • 21.03.2023
Pretnje Kurtiju zbog ZSO

Bivši savetnik kosovskog premijera Aljbina Kurtija Škeljzen Gaši saopštio je da će gađati Kurtijevu kuću Molotovljevim koktelom, ako bude formirao Zajednicu opština sa srpskom većinom.

  • 21.03.2023