Vesti
Politika

Miletićevo članstvo u SLS-u simbolično

Petar Miletić kaže da je, nakon ostavke na mesto generalnog sekretara, njegovo članstvo u SLS-u sada samo simbolično.
Miletićevo članstvo u SLS-u simbolično
Petar Miletić (Foto KIM)

„Ja sam sada samo član Samostalne liberalne stranke, tako da ću do kraja mandata ove Skupštine ostati njen član. To je više simbolično članstvo, nego što ću na bilo koji način uticati na donošenje odluka“.

Miletić kaže da njegova odluka nema veze sa lokalnim izborima i odlukom vrha SLS-a da u pojedinim opštinama u drugom krugu podrži G.I. Srpsku.
 
„Ja sam ostavku dao pre prvog kruga. Predsedniku stranke sam je dostavio 30. oktobara tako da nisam mogao znati ni kakvi će rezultati biti, niti koga ćemo podržati. Ja sam prosto sačekao da se izbori završe da ne bih uticao na bilo koji način na proces lokalnih izbora, niti sam želeo stranci da nanesem bilo kakvu štetu podnošenjem ostavke pre izbora ili između dva kruga“.

Komentarišući odluku SLS-a da podrži Branimira Stojanovića kao gradonačelnika u Gračanici, Miletić kaže da je o tome odlučivao opštinksi odbor SLS-a. „Oni su procenili da će bolje i lakše sarađivati sa Branimirom, a ne sa Bojanom Stojanovićem, tako da tu su oni doneli odluku, naravno sa centralom stranke. Ja nisam uticao na tu odluku, ali ne verujem da bi bio protiv i da jesam“, kaže Miletić.

Donedavni generalni sekretar SLS-a kaže da u SLS-u već duže vreme nema uticaja na odluke koje se donose i da je upravo to najvažniji razlog njegove ostavke.

„Sve druge razloge zbog kojih sam nezadovoljan statusom u svojoj stranci ja sam saopštio predsedniku stranke i tako da bih se suzdržao od priče u javnosti“.Ostale vesti

Izveštaj EK o Kosovu: Godina političke nestabilnosti
Period od oktobra 2020. do oktobra 2021. godine na Kosovu obeležila je politička nestabilnost, a zakonodavne aktivnosti bile su ograničene uključujući i napore u reformama u vezi sa Evropskom unijom, navodi se u izveštaju Evropske komisije (EK) o Kosovu.
  • 19.10.2021
Eljezi: Završavamo prebrojavanje svih glasova u toku nedelje
Prebrojavanje svih glasova sa lokalnih izbora održanih 17. oktobra očekuje se da bude završeno ove nedelje. 
  • 19.10.2021
Varhelji: Dijalog BG i PR ključan za stabilnost regiona
Komesar za proširenje EU, Oliver Varhelji rekao je danas da do deesakalcije prilika između Beograda i Prištne mora doći ”malim koracima” koji se dešavaju ”na terenu”, a koji obezbeđuju sigurnost i bolji život za građane.
  • 19.10.2021
Vučić: Niko nije terao ljude na Kosovu da glasaju
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da niko nije terao ljude u srpskim sredinama na Kosovu da izađu na lokalne izbore koji su održani u nedelju i dodao da je zadovoljan izlaznošću.
  • 19.10.2021
Kosovski MUP: Izdato preko 58.000 nalepnica
Kosovsko Ministarstvo unutrašnjih poslova do sada je izdalo 58.027 kompleta nalepnica za vozila sa srpskim registarskim oznakama, koja se kreću po Kosovu, a prema sporazumu iz Brisela postignutom 30. septembra.
  • 19.10.2021
Posmatračka misija EU: Srpska lista vršila pritisak na birače
Lokalni izbori na Kosovu bili su dobro organizovani, veliki broj kandidata ponudio je biračima stvarni izbor, osim u opštinama u kojima žive kosovski Srbi gde su zabeleženi direktni pritisci aktivista Srpske liste na birače, navodi se preliminarnom izveštaju posmatračke misije Evropske unije.
  • 19.10.2021