Vesti
Politika

Miletić podneo ostavku na mesto sekretara SLS

Petar Miletić  je podneo ostavku na mesto generalnog sekretara Samostalne liberalne stranke zbog, kako je naveo, nemogućnosti da utiče na glavne i suštinske  odluke u stranci.
Miletić podneo ostavku na mesto sekretara SLS
Foto arhiva KIM

“Želim da saopštim javnosti da sam podneo ostavku na mesto generalnog sekretara Samostalne liberalne stranke. Razlog moje ostavke je što već  duži vremenski period nisam u poziciji da utičem na glavne i suštinske političke odluke koje moja stranka donosi", rekao je Miletić.

Miletić je kazao da je rukovodstvo stranke o ovoj odluci obavestio pre prvog kruga lokalnih izbora na Kosovu.

Upitan da kaže da li je nezadovoljan izbornim rezultatom koji je postigla SLS, Miletić je dodao da da ne smatra da su liberali ostvarili loš rezultat.

“Južno od Ibra, tamo gde je SLS funkcionisala u najvećoj meri svih ovih 8 godina, rezultat je bio u ukupnom zbiru glasova 13 hiljada Srpska a nešto preko  8 hiljada SLS tako da to uopšte nije tako strašna razlika, kao što se čini kada se pogleda da će SLS imati samo jednog gradonačelnika od 10 srpskih opština. S druge strane, SLS je prvi put izašao na severu na izbore što je takođe veliki prodor za SLS tako da se ne slažem sa konstatacijom da je SLS prošao loše”, kazao je Miletić.

Miletić, koji je i potpredsednik Skupštine Kosova, nakon podnošenja ostavke na mesto generalnog sekretara u SLS, ostaće član ove partije.Ostale vesti

Izveštaj EK o Kosovu: Godina političke nestabilnosti
Period od oktobra 2020. do oktobra 2021. godine na Kosovu obeležila je politička nestabilnost, a zakonodavne aktivnosti bile su ograničene uključujući i napore u reformama u vezi sa Evropskom unijom, navodi se u izveštaju Evropske komisije (EK) o Kosovu.
  • 19.10.2021
Eljezi: Završavamo prebrojavanje svih glasova u toku nedelje
Prebrojavanje svih glasova sa lokalnih izbora održanih 17. oktobra očekuje se da bude završeno ove nedelje. 
  • 19.10.2021
Varhelji: Dijalog BG i PR ključan za stabilnost regiona
Komesar za proširenje EU, Oliver Varhelji rekao je danas da do deesakalcije prilika između Beograda i Prištne mora doći ”malim koracima” koji se dešavaju ”na terenu”, a koji obezbeđuju sigurnost i bolji život za građane.
  • 19.10.2021
Vučić: Niko nije terao ljude na Kosovu da glasaju
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da niko nije terao ljude u srpskim sredinama na Kosovu da izađu na lokalne izbore koji su održani u nedelju i dodao da je zadovoljan izlaznošću.
  • 19.10.2021
Kosovski MUP: Izdato preko 58.000 nalepnica
Kosovsko Ministarstvo unutrašnjih poslova do sada je izdalo 58.027 kompleta nalepnica za vozila sa srpskim registarskim oznakama, koja se kreću po Kosovu, a prema sporazumu iz Brisela postignutom 30. septembra.
  • 19.10.2021
Posmatračka misija EU: Srpska lista vršila pritisak na birače
Lokalni izbori na Kosovu bili su dobro organizovani, veliki broj kandidata ponudio je biračima stvarni izbor, osim u opštinama u kojima žive kosovski Srbi gde su zabeleženi direktni pritisci aktivista Srpske liste na birače, navodi se preliminarnom izveštaju posmatračke misije Evropske unije.
  • 19.10.2021