Vesti
Politika

Mihajlović: Poziv EU da vrati Prištinu za pregovarački sto

Komentarišući navode Envera Hodžaja o paktu protiv Srbije potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović je rekla za RTS da je ta izjava sramotna ali da svi treba da znaju da Srbija vodi politiku koja je pre svega miroljubiva i odgovorna.
Mihajlović: Poziv EU da vrati Prištinu za pregovarački sto
Zorana Mihajlović (Foto Tanjug)

"Predsednik Vučić i celo srpsko rukovodstvo želi mir u celom regionu jer ovo što se sada dešava od takozvanih prištinskih vlasti je poziv na sve samo ne na mir a to nije dobro za region, ne samo za Srbiju. Trgovinski ratovi, svaka vrsta sukoba ne donose bolji životni standard ni jednom građaninu regiona", rekla je Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade je pozvala EU da vrati Prištinu za pregovarački sto.

"To je mesto gde se odvijaju pregovori a ne samo osuđivanje. EU je ta koja mora da odreaguje u ovoj situaciji. Osim što je ovo trgovinski rat očito je da iza toga stoje pozivi i za druge vrste sukoba a to ne treba regionu, ne treba EU, naglasila je za RTS Zorana Mihajlović.Ostale vesti

Mustafa: Vlada Aljbina Kurtija je vlada nasilja
Bivši kosovski premijer Isa Mustafa smatra da je vlada Ajbina Kurtija "vlada nasilja i da se po nasilju ne razlikuje mnogo od Rusa, koji su zapalili Ukrajinu, dok je ona zapalila institucije Kosova".
  • 09.08.2022
EU: Kasni se sa sprovođenjem energetskih sporazuma Kosova i Srbije
Evropska unija je konstatovala da se kasni sa realizacijom Mape puta za implementaciju energetskih sporazuma, koje su Kosovo i Srbija postigli u okviru Briselskog dijaloga, napominjući da se radi o "tehničkim razlozima".
  • 09.08.2022
Kurti sa Kvintom o severu, energetici, dijalogu
Kosovski premijer Aljbin Kurti sastao se sa ambasadorima zemalja Kvinte u Prištini. Na sastanku je govoreno o energetici, opštinama na severu, političkim događajima na Kosovu i u regionu, te bezbednosnoj situaciji.
  • 09.08.2022
MUP Kosova: Preregistracija na RKS tablice samo uz kosovsku ličnu kartu
Kosovsko ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je odgovore na, kako navode, najčešće postavljanja pitanja građana o registraciji vozila sa srpskim tablicama gradova na Kosovu na RKS, te pozvalo sve da registruju vozila od 1. septembra do 31. oktobra ove godine.
  • 09.08.2022
Rukići: Izjave o mogućem ratu na Kosovu utiču i na strane investitore
Bivši predsednik Privredne komore Kosova (PKK) Berat Rukići ocenio je da širenje mišljenja u globalnim medijima da može doći do rata na Kosovu utiče negativno na strane investitore.
  • 09.08.2022
Kurti sa Kajarijem: Pozvao na slanje jasnih poruka o „delovanju kriminalnih struktura na severu“

Kosovski premijer, Aljbin Kurti i komandant KFOR-a, general-major Ferenc Kajari, sastali su se u prostorijama kosovske vlade. Bliska saradnja kosovskih institucija i NATO misije na Kosovu bila je glavna tema sastanka.

  • 09.08.2022