Vesti
Politika

Mihajlović: Politički razlozi za moje privođenje

Nakon puštanja iz pritvora, bivši predsednik opštine Štrpce i kandidat SRS za poslanika Zvonko Mihajlović izjavio je da je njegovo privođenje od strane specijalnih jedinica Kosovske policije politički motivisano.
Mihajlović: Politički razlozi za moje privođenje
Zvonko Mihajlović (Foto Kim)

Mihajlovića su priveli zbog sumnje da poseduje oružje.

Mihajlović je u izjavi TV Herc iz Štrpca rekao da su Specijalne jedinice policije “Rosu” iz Uroševca nasilno upale u njegovu kuću, obile vrata. Doši su, kako je kazao, sa nalogom da izvrše pretres objekta u potrazi za oružjem.

Mihajlović je kazao da su ga policajci pitali da li poseduje oružje i da su mu rekli da navodno postoji prijava od nekog lica ili više njih za tako nešto.

“Oni su svoj deo posla odradili, pretražili, naravno nisu našli ono što su tražili jer ne mogu naći nešto što ne postoji. i nakon toga su mene sa lisicama na rukama priveli u stanicu policije u Uroševcu, gde sam dao izjavu”, objasnio je on.

Mihajlović je rekao da je procedura trajala nekoliko sati i da je ponašanje pripadnika kosovske polcije bilo relativno korektno, izuzev nekoliko sitnih provokacija koje su se odnosile na njegovu stranačku pripadnost i na to ko se nalazi na čelu stranke kojoj pripada.

“Slučaj je predat tužilastvu i očekujem poziv za dvadesetak dana i pojavljivanje pred sudom. Šta će bit sadržaj optužnice ne znam, iza ovoga stoje motivi političke prirode, ne želim da spekulišem ko stoji iza ovoga ali se nadam da ću i to saznati”, poručio je Mihajlović.

On je jutros uhapšen u svojoj kući a nakon privođenja u policiju i davanja izjave pušten na slobodu.

Mihajlović je aktuelni kandidat za poslanika Skupštine Srbije ispred Srpske radikalne stranke.Ostale vesti

Zaev i Hoti: Odnosi Severne Makedonije i Kosova vrlo dobri

Premijeri Severne Makedonije i Kosova, Zoran Zaev i Avdulah Hoti ocenili su danas u Skoplju da su međusobni odnosi vrlo dobri, a da će biti intenzivirani sednicom dveju vlada.

  • 23.10.2020
Borel: Regionalni lideri da se uzdrže
EU podržava suverenitet, teritorijalni integritet i političku nezavisnost Bosne i Hercegovine i poziva sve regionalne lidere da se uzdrže od izjava "koje bi mogle doprineti političkim podelama i negativno uticati na dobrosusedske odnose", rekao je potpredsednik Evropske komsije i šef diplomatije EU Žozep Borel.
  • 23.10.2020
Potpredsednica vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da albanski političari iz Prištine koji su protiv ekonomskog sporazuma iz Vašingtona rade protiv interesa i Srba i Albanaca, jer se projekti koji su dogovoreni tiču boljeg života svih ljudi u regionu, bez obzira na to koje su nacionalnosti.
  • 23.10.2020
Vučić i Hoti saglasni da kompromis nema alternativu
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Avdulah Hoti danas su na panelu Beogradskog bezbednosnog foruma ocenili da postizanje kompromisnog rešenja kosovskog pitanja nema alternativu, ali su izneli poznate suprotne stavove o njegovoj eventualnoj sadržini.
  • 22.10.2020
“Sporazum”: Sve izvesnije formiranje Asocijacije-Zajednice
Politički analitičar iz Prištine Ramuš Tahiri izjavio je da je posle posete specijalnog izaslanika Evropske unije Miroslava Lajčkaka Prištini i Beogradu sve izvesnije formiranje Asocijacije/Zajednice opština sa srpskim većinskim stanovništvom na Kosovu.
  • 22.10.2020
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je za RTS da bez Beograda nema rešenja za problem Kosova i da jednostranim potezima "nigde ne možemo da dođemo".
  • 22.10.2020