"Mi smo se taksama branili"

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj ističe da je taksama stvorena situacija da odugovlačenje s postizanjem sporazuma košta obe strane.

Podeli ovaj članak sa:
  • Ramuš Haradinaj (Foto Kim)

"Po prvi put Srbiju košta gubljenje ’vremena’", naglasio je Haradinaj u izjavi austrijskim novinarima u Prištini, upitan da li će takse ostati na snazi sve dok Beograd ne prizna nezavisnost Kosova.

On je takse objasnio tvrdnjom da je Beograd navodno dve decenije blokirao uvoz robe sa Kosova.

"Mi smo se taksama branili", naglasio je on dodajući da je njegova vlada zainteresovana da se ta situacija prevaziđe.

Prema njegovim rečima, Priština želi konačno rešenje odnosa sa Beogradom, a to, kako podvlači "znači priznanje od strane Srbije".

Haradinaj je, na konstataciju da su te mere povećale popularnost njegove stranke, rekao da je to "pojednostavljen prikaz stvari".

Takse, koje pre svega, kako konstatuje bečki dnevnik "Kurir", pogađaju srpsku manjinu na Kosovu, po Haradinaju nisu tu da ostanu zauvek.

Sporazumom o slobodnoj trgovini, kako tvrdi, one bi postale brzo istorija.

Haradinaj se, u razgovoru sa austrijskim novinarima u Prištini, založio za viznu liberalizaciju.

"Verujem da ćemo još ove godine dobiti viznu liberalizaciju", kazao je on dodajući da se sastao sa holandskim premijerom Markom Ruteom u Njujorku i da je mišljenja da Holandija neće blokirati ukidanje viza, te da se nada da to Francuska isto neće učiniti.

"Kosovo je potpuno drugi slučaj od Albanije", poručio je on u vezi zahteva Holandije da se vrate vize za građane Albanije.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane